Ανακαλύψτε το ταλέντο σας

Ο Κωνσταντίνος Μαργαρίτης μας ενημερώνει για ένα πρωτοποριακό ευρωπαϊκό πρόγραμμα που υπόσχεται “συναρπαστικές και ανταποδοτικές σταδιοδρομίες”. Πρόκειται για το “Ανακαλύψτε το ταλέντο σας” που ανακοίνωσε η Μαριάν Τίσεν, Επίτροπος για την Απασχόληση. new deal

Μοίρασε το

Ο Κωνσταντίνος Μαργαρίτης μας ενημερώνει για ένα πρωτοποριακό ευρωπαϊκό πρόγραμμα που υπόσχεται “συναρπαστικές και ανταποδοτικές σταδιοδρομίες”. Πρόκειται για το “Ανακαλύψτε το ταλέντο σας” που ανακοίνωσε η Μαριάν Τίσεν, Επίτροπος για την Απασχόληση.


Τα κράτη – μέλη της ΕΕ αναζητούν νέες διεξόδους για την επιμόρφωση και τη κατάρτιση της νέας γενιάς. Η εξειδίκευση είναι μονόδρομος για την «σύγχρονη  αγορά εργασίας». Απαιτούνται δεξιότητες που θα μπορούν να καλύπτουν τις νέες απαιτήσεις.

Ανακαλύψτε το ταλέντο σας

Με το σύνθημα «Ανακαλύψτε το ταλέντο σας», χιλιάδες νέοι από όλη την Ευρώπη θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δυνατότητες κατάρτισης και σταδιοδρομίας. Κι αυτό, χάρη στην επαγγελματική εκπαίδευση σε περισσότερες από 1.000 εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η πρωτοβουλία αυτή φέρνει σε επαφή παρόχους εκπαίδευσης και κατάρτισης. Οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, δημόσιες αρχές, επιχειρηματικές οργανώσεις, συνδικαλιστικές οργανώσεις και το ευρύτερο κοινό. Σκοπός είναι η ευαισθητοποίηση σχετικά με τα οφέλη της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΚ).

Η κ. Μαριάν Τίσεν, Επίτροπος αρμόδια για την απασχόληση, τις κοινωνικές υποθέσεις, τις δεξιότητες και την κινητικότητα του εργατικού δυναμικού, δήλωσε. “Είμαστε ευτυχείς που επιστρέφουμε για τρίτο συνεχές έτος για να αποδείξουμε ότι η ΕΕΚ οδηγεί σε συναρπαστικές και ανταποδοτικές σταδιοδρομίες σε όλους τους τομείς της ζωής. Είτε πρόκειται για σταδιοδρομία πιλότου, κινηματογραφιστή, τεχνικού αεροσκαφών. Είτε για οποιαδήποτε άλλη!

Επιπλέον, η ΕΕΚ και οι μαθητείες εξοπλίζουν τους σπουδαστές με τις σωστές δεξιότητες. Ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αγοράς του 21ου αιώνα. Επομένως, χαίρομαι ιδιαίτερα που μας δόθηκε και πάλι ο χρόνος και η ευκαιρία, σε όλη την Ευρώπη, να προβάλουμε τα οφέλη αυτά”.

Ευκαιρίες για απασχόληση

Ένα εδραιωμένο και λειτουργικό σύστημα ΕΕΚ αποτελεί σημαντικό παράγοντα οικονομικής ανάπτυξης. Όμως η ΕΕΚ προσφέρει επίσης στους νέους μια σταθερή βάση για επιτυχημένες σταδιοδρομίες. Η ΕΕΚ πρέπει να προωθηθεί και η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Επαγγελματικών Δεξιοτήτων, είναι ένα ισχυρό εργαλείο για τον σκοπό αυτό. 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με το ευρύ φάσμα των ευκαιριών που προσφέρει η ΕΕΚ. Και να ενθαρρύνει περισσότερα άτομα να συμμετάσχουν ώστε να ενημερωθούν για τις ευκαιρίες αυτές. Φέτος η Εβδομάδα εστιάζεται ιδιαίτερα στο μέλλον της ΕΕΚ. Εξετάζει θέματα όπως η ψηφιοποίηση και η διεθνοποίησή της.

Στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας, διάφορα κράτη – μέλη φιλοξενούν εναρκτήριες εκδηλώσεις και «ημερίδες εργοδοτών». Ενώ έχουν οριστεί 26 εθνικοί και πανευρωπαϊκοί πρέσβεις με σκοπό να διαδώσουν την πρωτοβουλία. Στη διάρκεια της εβδομάδας θα απονεμηθούν και βραβεία για τον εορτασμό της αριστείας στην ΕΕΚ.

Οι προκλήσεις είναι μπροστά μας. Η νέα γενιά απαιτεί έντονες παρεμβάσεις. Παρεμβάσεις που θα της επιτρέψει να διεκδικήσει μερίδιο στην αγορά εργασίας. Οι κοινωνικοί εταίροι καλούνται να είναι οι ρυθμιστές των ειδικοτήτων, που θα δημιουργούν ζήτηση και απασχόληση. Οι κυβερνήσεις οφείλουν να ανταποκριθούν στο αίτημα αυτό. Και να τρέξουν ταχύτατα τα προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου