ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΗΣ

Μοίρασε το

Είναι άλλο η διαπραγμάτευση για την αναθεώρηση αρνητικών για τους πολίτες όψεων των συμβάσεων που έχουμε με τους εταίρους και άλλο η μονομερής καταγγελία των συμβάσεων αυτών χωρίς τη συμφωνία των εταίρων.

Στην Ευρώπη χρειάζονται συμμαχίες για την αναθεώρηση και σε αυτό έχει λόγο η Ευρωπαϊκή Σοσιαλιστική οικογένεια! Χρειαζόμαστε την Αριστερά της εμπροσθοφυλακής και όχι της ακυβερνησίας.

Η δανειακή στήριξη είναι αναγκαία ώστε η Ελλάδα να μπορεί να συντηρεί τις λειτουργίες της ως κράτος, να καταβάλλει μισθούς και συντάξεις για να διαμορφώσει ένα σύγχρονο παραγωγικό μοντέλο με ανάπτυξη και δικαιοσύνη. Η μονομερής καταγγελία του μνημονίου σημαίνει και διακοπή της δανειακής στήριξης. Αυτό καθιστά αδύνατη εκ των πραγμάτων τη συμμετοχή της Ελλάδας στο ευρώ .

Χώρα και Λαός δεν διαχωρίζονται. Με το λαθεμένο κυβερνητισμό τα τελευταία χρόνια υπήρξαν αδικίες στη διαχείριση των επιπτώσεων και ευκαιριών. Η εντολή του Ελληνικού Λαού στις τελευταίες εκλογές δεν έδωσε σε κάποιον ένα υψηλό ποσοστό ώστε να διαχειριστεί μόνος του την εκπροσώπηση των πολιτών και την άσκηση εξουσίας στο όνομα του. Μοίρασε την ψήφο του άρα και την εντολή του υποδεικνύοντας τον δρόμο της συνεννόησης και της σύνθεσης! Είναι η ευκαιρία της Κεντροαριστερής διακυβέρνησης και αυτή την αρνήθηκαν δυνάμεις της ιστορικής αριστεράς. Έχουν ευθύνες και πρέπει να κριθούν γι’ αυτό.

Οι πρόσφατες εκλογές δεν οριοθέτησαν μικροκομματικούς συσχετισμούς αλλά σηματοδότησαν την πρόκληση για αλλαγή εποχής. Πρόκειται για αλλαγή εποχής. Αν ο δικομματισμός λειτουργεί σταθεροποιητικά για τη δημοκρατία σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες στην Ελλάδα αυτή τη περίοδο το διακύβευμα είναι η έξοδος από την κρίση με ανάπτυξη και δικαιοσύνη και όχι απλά το μνημόνιο, είναι ευκαιρία και πρόκληση στις δυνάμεις της Αριστεράς της εμπροσθοφυλακής με Ευρωπαϊκό προσανατολισμό να αντικατασταθεί ο δικομματισμός με τον διπολισμό του πολιτικού συστήματος και πλειοψηφούσα την προοδευτική κυβερνητική πρόταση. Κεντροαριστερή όμως κυβέρνηση με βαρύτητα στους Ευρωπαϊκούς συσχετισμούς δεν γίνεται χωρίς τους Σοσιαλιστές, χωρίς δηλαδή το ΠΑΣΟΚ και τα σημεία επαναδιαπραγμάτευσης που προτείνει. Είναι η ώρα λοιπόν της ευθύνης.

Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξαναγεννηθεί. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από ένα σύγχρονο Σοσιαλιστικό κόμμα. Δύναμη της Ευρωπαϊκής Κεντροαριστεράς! Χρειάζονται ριζοσπαστικές αλλαγές. Δεν πιστεύουμε όμως ότι η αλλαγή του ονόματος είναι αλλαγή ριζοσπαστικής εξέλιξης,αλλά επιζήμιας μετάλλαξης που αφορά το περιτύλιγμα και όχι το περιεχόμενο .Η ανανέωση στον προοδευτικό τρόπο σκέψης αφορά στην ικανότητα αντιστοίχησης της κοινωνικής ανάγκης με τις μεταρρυθμίσεις που αφορούν ανακατανομή μεριδίων αγοράς και προσβάσεων στα επαγγέλματα και στις γνώσεις υπέρ των πολλών. Εχουν δηλαδή κοινωνικό, οικονομικό δημοσιονομικό και πολιτικό όφελος ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ! Συμπεριλαμβάνει αλλά δεν περιορίζεται μόνο στα πρόσωπα και τις ηλικίες αφορά πρωτίστως περιεχόμενα πολιτικής. Το ΠΑΣΟΚ είναι συνδεδεμένο με την ιστορικότητα του και τις ρίζες του. Το ΠΑΣΟΚ διδάσκεται από τον διαχειριστικό κυβερνητισμό του, τον ανατρέπει και διαμορφώνει σύγχρονο σχέδιο για την Ελλάδα της παραγωγής με δικαιοσύνη, εργασία, με κοινωνική συνοχή, αλληλεγγύη και δημοκρατία όχι με την ακυβερνησία αλλά με την Αριστερά λοιπόν της εμπροσθοφυλακής

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου