ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ Ο ΘΥΜΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ

Μοίρασε το

Ο στόχος σε αυτές τις εκλογές είναι απλός και καθαρός. Η Ελλάδα με Ευρωπαϊκό προσανατολισμό, πρέπει να βρει τους πόρους ώστε να διορθώσει τις παθογένειές της και να αποκαταστήσει τις αδικίες που έχουν δημιουργηθεί από την κρίση.

Το ΠΑΣΟΚ, είναι η πολιτική δύναμη, που παρά τα λάθη του, μπορεί να διαπραγματεύεται με το συντηρητικό κατεστημένο της Ευρώπης και ταυτόχρονα με τις εσωτερικές του αλλαγές, να διορθώσει τις αδικίες που έχει δημιουργήσει με τις οριζόντιες περικοπές και τις άδικες φορολογικές επιβαρύνσεις.

Τώρα είναι βέβαιο ότι ξεπηδά ένα σημαντικό ερώτημα. Αφού το ΠΑΣΟΚ αποδέχτηκε αυτές τις επιβαρύνσεις, γιατί τώρα μπορεί να τις διορθώσει;

Η απάντηση βρίσκεται στο γεγονός ότι η Ελλάδα μπορεί να εξασφαλίσει ένα δάνειο μέχρι το 2015. Μείωσε το χρέος κατά 100 εκατομμύρια ευρώ και εφόσον υπάρξει σταθερή κυβέρνηση μπορεί να προχωρήσει στις αναγκαίες διορθώσεις για να ξαναγίνει το ΠΑΣΟΚ προοδευτικό κίνημα.

Είναι η ώρα να μιλήσουμε για την παραγωγική Ελλάδα.

Και κάτι πολύ σημαντικό.

Είναι η ώρα ο θυμός να αντικατασταθεί από τη λογική.

Αντί να πιάσουμε τα άκρα που γέννησαν το αυγό του φιδιού, δηλαδή το φασισμό, είναι καλύτερα να δώσουμε τις μάχες μέσα στα κόμματα που έχουν πρόταση εξουσίας, επιλέγοντας όμως πολιτικούς, δηλαδή πρόσωπα, που δεν υπηρετούν τον παρασιτισμό ή τους λίγους, αλλά διεκδικούν μέσα από τη συνέπεια του ιστορικού τους χρόνου την αυτονομία της πολιτικής και την ικανότητά της να οργανώνει την οικονομία.

Υπάρχουν πρόσωπα και κόμματα που επιλέξαμε και ήταν «βωβά» αυτά τα τρία δύσκολα χρόνια. Από την άλλη πλευρά όμως υπάρχουν πρόσωπα και πολιτικοί σχηματισμοί που ήταν παρόντες τα τελευταία τρία χρόνια, συγκρουόμενα με τα κατεστημένα. Για παράδειγμα προσωπικά παρ’ ότι δεν εκλέχθηκα βουλευτής δήλωσα παρόν στην εξυγίανση του ΟΣΕ και την μετάβαση στην πρόσβαση στα επαγγέλματα και όταν διαφώνησα το εξέφρασα, συγκρούστηκα. Τι είναι λοιπόν συντηρητικό και τι προοδευτικό; Να αποδέχεσαι τη «γραμμή» των λίγων ή να αγωνίζεσαι για τους πολλούς με αγώνες εμπροσθοφυλακής;

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου