ΤΟ ΠΕΔιΣ ΤΙΜΑ ΤΟΝ CHRISTOPHER HILL

Μοίρασε το

Με την ανακήρυξη του διεθνούς φήμης Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου του Cambridge, Christopher Hill σε Επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ξεκίνησε, στην Κόρινθο το 2ο Τακτικό Συνέδριο του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου, “Αλλάζοντας την Ελλάδα και τον Κόσμο: Ιδέες και πολιτική”

Τον sir Hill τίμησαν ο Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων Παντελής Σκλιάς, ο Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Καθηγητής Αθανάσιος Κατσής, ο Αναπληρωτής Πρύτανης Καθηγητής Γεώργιος Ανδρειωμένος.

Ο κ. Ανδρειωμένος αναφέρθηκε στην εξωστρέφεια του τμήματος Διεθνών Σχέσεων και Πολιτικής Επιστήμης η οποία όπως τόνισε “έχει αντανάκλαση στο Πανεπιστήμιο και στην τοπική κοινωνία” με απόδειξη την αυξημένη ζήτηση των μεταπτυχιακών σπουδών, των οποίων η καινοτομία είναι η άμεση διασύνδεση του Πανεπιστημίου με την τοπική κοινωνία.

Ο κ. Κατσής από την πλευρά του δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον όγκο και την ποιότητα των εισηγήσεων και από τον τίτλο του συνεδρίου. Ειδικότερα σημείωσε ότι “η χώρα μας ζει σε μια άλλη εποχή κοινωνικά, πολιτικά και πολιτιστικά. Και καλούμαστε να προσαρμοστούμε θετικά. Να συμμετάσχουμε στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι”

Ο κ. Σκλιάς από την πλευρά του σημείωσε ότι είναι σημαντικό να κτίζουμε γέφυρες με την τοπική κοινωνία και την επιχειρηματική ζωή του τόπου και ευχαρίστησε φοιτητές, γραμματεία, παρευρισκόμενους και χορηγούς (το new-Deal είναι χορηγός επικοινωνίας του συνεδρίου) για τη συνεισφορά τους.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στον Επίκουρο Καθηγητή και επικεφαλής της διοργάνωσης του συνεδρίου, Νικόλα Τζιφάκη, ο οποίος και προλόγησε τον Sir Hill.

Συγκεκριμένα ο κ. Τζιφάκης ανέφερε ότι “ζούμε σε μια μεταβατική περίοδο” και πως “η Ελλάδα φαίνεται να εισέρχεται σε μια μετά-Μεταπολιτευτική εποχή. Όλα μοιάζουν να αλλάζουν γύρω μας ραγδαία. Η αβεβαιότητα για το μέλλον τείνει να αναδειχθεί στο μόνο ίσως σταθερό σημείο αναφοράς. Το πολιτικό σύστημα, η δομή της οικονομίας και οι κοινωνικές ισορροπίες μετασχηματίζονται με πρωτοφανείς ιστορικά ρυθμούς.

Αναφορικά με τις προσπάθειες του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων (ΠΕΔιΣ) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σημείωσε ότι επιχειρεί να συνεισφέρει στη δημόσια συζήτηση αναφορικά με τα νέα δεδομένα για τη χώρα μας και το διεθνές σύστημα, προσφέροντας ένα βήμα διαλόγου για τη διατύπωση θέσεων, απόψεων και ιδεών.

Ειδικότερα, για τις εργασίες του συνεδρίου στις 11-13 Δεκεμβρίου 2015 το οποίο διεξάγεται υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας στο Λουτράκι (Club Hotel Casino Loutraki) με θέμα «Αλλάζοντας την Ελλάδα και τον Κόσμο: Ιδέες και Πολιτική» τόνισε πως θα παρουσιαστούν 125 εισηγήσεις σε 35 θεματικές συνεδρίες με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών και ερευνητών από όλη τη χώρα.

Για την απονομή του τίτλου του επίτιμου διδάκτορα στον Christopher Hill, Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων στην έδρα Sir Patrick Sheehy του Πανεπιστήμιου Cambridge, τόνισε πως ο τιμώμενος είναι ένας από τους πιο διακεκριμένους διεθνώς στοχαστές της ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής.

Το έργο του έχει, επίσης, φωτίσει την αμφίδρομη σχέση αλληλεπίδρασης ανάμεσα στην πολιτική διαχείριση της εθνοπολιτισμικής ποικιλομορφίας στο εσωτερικό των κρατών και τη μεταναστευτική και εξωτερική τους πολιτική. Η κεντρική ομιλία του στο Συνέδριο αναμένεται να προσφέρει μια έγκυρη εκτίμηση των επιπτώσεων στην Ευρώπη της προσφυγικής κρίσης και των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι.

Επομένως, η προσέλευση και η ενεργός συμμετοχή στις εργασίες του Συνεδρίου ΠΕΔιΣ θα ενισχύσει την προσπάθεια κατανόησης των αλλαγών που συντελούνται στις μέρες μας. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να διαγνώσουμε ορθά τις προοπτικές που διανοίγονται για τη χώρα μας στο νέο ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον.

 

teleti

 

 

KatsisSklias

 

Tzifakis_Katsis_Sklias

hill_vraveysi

AponomiKoino_StigmiotipaOikogeniakiStigmiotipa_koino_2Stigmiotypa_Koino_3Stigmiotypa_Koino-4Stigmiotypa_koino-5

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου