ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Αν το Μακεδονικό παραμένει ανοικτό ακόμα – εκεί που επί 47 χρονια πριν το 1991 δεν είχαμε αντιδράσει καθόλου ως κράτος και είχε περάσει παντού το ψευδεπίγραφο «Μακεδονικό» ιδεολόγημα… είναι επειδή έγιναν τα συλλαλητήρια 1992! Θανάσης Κ. new deal
Αν το Μακεδονικό παραμένει ανοικτό ακόμα – εκεί που επί 47 χρονια πριν το 1991 δεν είχαμε αντιδράσει καθόλου ως κράτος και είχε περάσει παντού το ψευδεπίγραφο «Μακεδονικό» ιδεολόγημα, συνέβη επειδή έγιναν τότε εκείνα τα συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και τις μεγαλουπόλεις του κόσμου! 
Αν πιστέψουμε ότι είμαστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων, τότε θα πρέπει να διαψεύσουμε την διαπίστωση στην οποία είχε καταλήξει ο Ανάχαρσις, ότι «στην Ελλάδα ομιλούν οι σοφοί και αποφασίζουν οι αμαθείς». Κατ' επέκταση η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα χρέου. Πνεύμα και Παιδεία τής λείπουν. new deal Αθανάσιος Παπανδρόπουλος
Αν πιστέψουμε ότι είμαστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων, τότε θα πρέπει να διαψεύσουμε την διαπίστωση στην οποία είχε καταλήξει ο Ανάχαρσις, ότι «στην Ελλάδα ομιλούν οι σοφοί και αποφασίζουν οι αμαθείς». Κατ' επέκταση η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα χρέου. Πνεύμα και Παιδεία τής λείπουν
Η Κεντρική ιδέα της παρέμβασης Σαμαρά δεν ήταν ούτε να έλθει ο Βενιζέλος ή ο Λοβέρδος στη ΝΔ, ούτε προεκλογικές ή μετεκλογικές συμμαχίες. Ήταν η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά από αυτό αποκαλύφθηκαν και τα 12 αμαρτήματα Σαμαρά για τα οποία οι αντίπαλοι του τον πολεμούν. new deal Θανάσης Κ.
Η Κεντρική ιδέα της παρέμβασης Σαμαρά δεν ήταν ούτε να έλθει ο Βενιζέλος ή ο Λοβέρδος στη ΝΔ, ούτε προεκλογικές ή μετεκλογικές συμμαχίες. Ήταν η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά από αυτό αποκαλύφθηκαν και τα 12 αμαρτήματα Σαμαρά για τα οποία οι αντίπαλοι του τον πολεμούν.
Για γέλια το σχέδιο με τις γαλλικές φρεγάτες. Σκεφτείτε. Η Γαλλία έχει όλες κι όλες πέντε τέτοιες φρεγάτες. Από αυτές η Ελλάδα επρόκειτο να πάρει τρείς επί Σαμαρά. Αλλά όταν χάλασε η δουλειά εξαιτίας του Τσίπρα, η Γαλλία τις νοίκιασε στο Μαρόκο! Πώς θα μας έδινε τώρα δύο, αφού η ίδια δύο έχει; new deal Θανάσης Κ.
Για γέλια το σχέδιο με τις γαλλικές φρεγάτες. Σκεφτείτε. Η Γαλλία έχει όλες κι όλες πέντε τέτοιες φρεγάτες. Από αυτές η Ελλάδα επρόκειτο να πάρει τρείς επί Σαμαρά. Αλλά όταν χάλασε η δουλειά εξαιτίας του Τσίπρα, η Γαλλία τις νοίκιασε στο Μαρόκο! Πώς θα μας έδινε τώρα δύο, αφού η ίδια δύο έχει όλες κι όλες;
Χρειάζεται μια άλλη Ελλάδα! Ισχυρή, ανταγωνιστική, σοβαρή. Όχι αυτό το ξεχαρβαλωμένο σοβιετιστάν που μας κατάντησε η μακροχρόνια ηγεμονία των αριστερών ιδεοληψιών με επιστέγασμα την τριετή διακυβέρνηση Τσίπρα. Αυτά πρέπει να αλλάξουν. Όλα! new deal Θανάσης Κ.
Χρειάζεται μια άλλη Ελλάδα! Ισχυρή, ανταγωνιστική, σοβαρή. Όχι αυτό το ξεχαρβαλωμένο σοβιετιστάν που μας κατάντησε η μακροχρόνια ηγεμονία των αριστερών ιδεοληψιών με επιστέγασμα την τριετή διακυβέρνηση Τσίπρα. Αυτά πρέπει να αλλάξουν. Όλα!
Η Πολιτική δεν ασκείται μόνο με ρήξεις ή μόνο με συγκλίσεις. Ασκείται με ρήξεις και με Συγκλίσεις! Τώρα έχει προτεραιότητα η ρήξη! Και η σύγκλιση ανάμεσα σε αυτούς που θέλουν να παραμερίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ τις ιδεοληψίες του, τις εμμονές του, να αδιέξοδά του και τη δηλητηριώδη προπαγάνδα του. new deal Θανάσης Κ.
Η Πολιτική δεν ασκείται μόνο με ρήξεις ή μόνο με συγκλίσεις. Ασκείται με ρήξεις και με Συγκλίσεις! Τώρα έχει προτεραιότητα η ρήξη! Και η σύγκλιση ανάμεσα σε αυτούς που θέλουν να παραμερίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ τις ιδεοληψίες του, τις εμμονές του, να αδιέξοδά του και τη δηλητηριώδη προπαγάνδα του.
Δεν το έχουν συνειδητοποιήσει πολλοί, αλλά αρχίζουν να το υποπτεύονται όλοι: Ο διεθνής περίγυρος, αρχίζει να «γκριζάρει» για την κυβέρνηση Τσίπρα… Μέχρι πέρσι πολλοί – και όχι μόνο υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ – είχαν τη «βεβαιότητα» ότι ο Τσίπρας τα πήγαινε καλά! new deal Θανάσης Κ.
Δεν το έχουν συνειδητοποιήσει πολλοί, αλλά αρχίζουν να το υποπτεύονται όλοι: Ο διεθνής περίγυρος, αρχίζει να «γκριζάρει» για την κυβέρνηση Τσίπρα… Μέχρι πέρσι πολλοί – και όχι μόνο υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ – είχαν τη «βεβαιότητα» ότι ο Τσίπρας τα πήγαινε καλά!
Το βασικό που πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι η Αποτροπή, ως έννοια, είναι αυτό – το «σωτήριο» - που υπάρχει ανάμεσα στην άνευ όρων υποταγή αφενός και την πλήρη συντριβή αφετέρου. Όποιος δηλαδή αντιμετωπίζει ένα συντριπτικά ισχυρότερο επίβουλο γείτονα και δεν θέλει να υποταχθεί new deal Θανάσης Κ. σκίτσο Θοδωρής Μακρής
Το βασικό που πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι η Αποτροπή, ως έννοια, είναι αυτό – το «σωτήριο» - που υπάρχει ανάμεσα στην άνευ όρων υποταγή αφενός και την πλήρη συντριβή αφετέρου. Όποιος δηλαδή αντιμετωπίζει ένα συντριπτικά ισχυρότερο επίβουλο γείτονα και δεν θέλει να υποταχθεί
Η Τουρκία ήδη κάνει ένα αποφασιστικό βήμα κλιμάκωσης των προκλήσεων έναντι της Ελλάδας. Διακηρύσσει μονομερώς ότι τα Ίμια είναι «δικά της» (δηλαδή «τουρκικά») και ότι το μισό Αιγαίο είναι «γκρίζο» (δηλαδή «διαφιλονικούμενο» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας)! new deal Θανάσης Κ.
Η Άγκυρα ήδη κάνει ένα αποφασιστικό βήμα κλιμάκωσης των προκλήσεων έναντι της Ελλάδας. Διακηρύσσει μονομερώς ότι τα Ίμια είναι «δικά της» (δηλαδή «τουρκικά») και ότι το μισό Αιγαίο είναι «γκρίζο» (δηλαδή «διαφιλονικούμενο» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας)!
Δεν επαφιόμαστε μόνο στις πρόνοιες του Διεθνούς Δικαίου και στην «μη αυτόματη» και πλήρως ανεπαρκή «στήριξη» των εταίρων μας. Αυτή η ενεργός πολιτική λέγεται Αποτροπή! Το ακριβώς αντίθετο απ’ ό,τι κάνουμε ως τώρα: Κατευνασμός! Έτσι, φέρνουμε πια πιο κοντά το επόμενο βήμα κλιμάκωσης της απειλής! new deal Θανάσης Κ.
Δεν επαφιόμαστε μόνο στις πρόνοιες του Διεθνούς Δικαίου και στην «μη αυτόματη» και πλήρως ανεπαρκή «στήριξη» των εταίρων μας. Αυτή η ενεργός πολιτική λέγεται Αποτροπή! Το ακριβώς αντίθετο απ’ ό,τι κάνουμε ως τώρα: Κατευνασμός! Έτσι, φέρνουμε πια πιο κοντά το επόμενο βήμα κλιμάκωσης της απειλής!