Αρχική ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Ο Θανάσης Κ. μπορεί να εντοπίζει στην πρόσφατη αναστάτωση που δημιουργήθηκε στον Έβρο τα φραστικά λάθη του υπουργού των Εξωτερικών που μίλησε για δυο μέτρα γη και προκάλεσε δυσμενή σχόλια, όμως ο φράχτης θα μπει και αυτό είναι που θα μείνει... new deal
Ο Θανάσης Κ. μπορεί να εντοπίζει στην πρόσφατη αναστάτωση που δημιουργήθηκε στον Έβρο τα φραστικά λάθη του υπουργού των Εξωτερικών που μίλησε για δυο μέτρα γη και προκάλεσε δυσμενή σχόλια, όμως ο φράχτης θα μπει και αυτό είναι που θα μείνει...
Το βασικό που πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι η Αποτροπή, ως έννοια, είναι αυτό – το «σωτήριο» - που υπάρχει ανάμεσα στην άνευ όρων υποταγή αφενός και την πλήρη συντριβή αφετέρου. Όποιος δηλαδή αντιμετωπίζει ένα συντριπτικά ισχυρότερο επίβουλο γείτονα και δεν θέλει να υποταχθεί new deal Θανάσης Κ. σκίτσο Θοδωρής Μακρής
Το βασικό που πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι η Αποτροπή, ως έννοια, είναι αυτό – το «σωτήριο» - που υπάρχει ανάμεσα στην άνευ όρων υποταγή αφενός και την πλήρη συντριβή αφετέρου. Όποιος δηλαδή αντιμετωπίζει ένα συντριπτικά ισχυρότερο επίβουλο γείτονα και δεν θέλει να υποταχθεί
Αν το Μακεδονικό παραμένει ανοικτό ακόμα – εκεί που επί 47 χρονια πριν το 1991 δεν είχαμε αντιδράσει καθόλου ως κράτος και είχε περάσει παντού το ψευδεπίγραφο «Μακεδονικό» ιδεολόγημα… είναι επειδή έγιναν τα συλλαλητήρια 1992! Θανάσης Κ. new deal
Αν το Μακεδονικό παραμένει ανοικτό ακόμα – εκεί που επί 47 χρονια πριν το 1991 δεν είχαμε αντιδράσει καθόλου ως κράτος και είχε περάσει παντού το ψευδεπίγραφο «Μακεδονικό» ιδεολόγημα, συνέβη επειδή έγιναν τότε εκείνα τα συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και τις μεγαλουπόλεις του κόσμου! 
Η Κεντρική ιδέα της παρέμβασης Σαμαρά δεν ήταν ούτε να έλθει ο Βενιζέλος ή ο Λοβέρδος στη ΝΔ, ούτε προεκλογικές ή μετεκλογικές συμμαχίες. Ήταν η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά από αυτό αποκαλύφθηκαν και τα 12 αμαρτήματα Σαμαρά για τα οποία οι αντίπαλοι του τον πολεμούν. new deal Θανάσης Κ.
Η Κεντρική ιδέα της παρέμβασης Σαμαρά δεν ήταν ούτε να έλθει ο Βενιζέλος ή ο Λοβέρδος στη ΝΔ, ούτε προεκλογικές ή μετεκλογικές συμμαχίες. Ήταν η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά από αυτό αποκαλύφθηκαν και τα 12 αμαρτήματα Σαμαρά για τα οποία οι αντίπαλοι του τον πολεμούν.
Αν πιστέψουμε ότι είμαστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων, τότε θα πρέπει να διαψεύσουμε την διαπίστωση στην οποία είχε καταλήξει ο Ανάχαρσις, ότι «στην Ελλάδα ομιλούν οι σοφοί και αποφασίζουν οι αμαθείς». Κατ' επέκταση η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα χρέου. Πνεύμα και Παιδεία τής λείπουν. new deal Αθανάσιος Παπανδρόπουλος
Αν πιστέψουμε ότι είμαστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων, τότε θα πρέπει να διαψεύσουμε την διαπίστωση στην οποία είχε καταλήξει ο Ανάχαρσις, ότι «στην Ελλάδα ομιλούν οι σοφοί και αποφασίζουν οι αμαθείς». Κατ' επέκταση η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα χρέου. Πνεύμα και Παιδεία τής λείπουν
Χρειάζεται μια άλλη Ελλάδα! Ισχυρή, ανταγωνιστική, σοβαρή. Όχι αυτό το ξεχαρβαλωμένο σοβιετιστάν που μας κατάντησε η μακροχρόνια ηγεμονία των αριστερών ιδεοληψιών με επιστέγασμα την τριετή διακυβέρνηση Τσίπρα. Αυτά πρέπει να αλλάξουν. Όλα! new deal Θανάσης Κ.
Χρειάζεται μια άλλη Ελλάδα! Ισχυρή, ανταγωνιστική, σοβαρή. Όχι αυτό το ξεχαρβαλωμένο σοβιετιστάν που μας κατάντησε η μακροχρόνια ηγεμονία των αριστερών ιδεοληψιών με επιστέγασμα την τριετή διακυβέρνηση Τσίπρα. Αυτά πρέπει να αλλάξουν. Όλα!
Για γέλια το σχέδιο με τις γαλλικές φρεγάτες. Σκεφτείτε. Η Γαλλία έχει όλες κι όλες πέντε τέτοιες φρεγάτες. Από αυτές η Ελλάδα επρόκειτο να πάρει τρείς επί Σαμαρά. Αλλά όταν χάλασε η δουλειά εξαιτίας του Τσίπρα, η Γαλλία τις νοίκιασε στο Μαρόκο! Πώς θα μας έδινε τώρα δύο, αφού η ίδια δύο έχει; new deal Θανάσης Κ.
Για γέλια το σχέδιο με τις γαλλικές φρεγάτες. Σκεφτείτε. Η Γαλλία έχει όλες κι όλες πέντε τέτοιες φρεγάτες. Από αυτές η Ελλάδα επρόκειτο να πάρει τρείς επί Σαμαρά. Αλλά όταν χάλασε η δουλειά εξαιτίας του Τσίπρα, η Γαλλία τις νοίκιασε στο Μαρόκο! Πώς θα μας έδινε τώρα δύο, αφού η ίδια δύο έχει όλες κι όλες;
Η Τουρκία ήδη κάνει ένα αποφασιστικό βήμα κλιμάκωσης των προκλήσεων έναντι της Ελλάδας. Διακηρύσσει μονομερώς ότι τα Ίμια είναι «δικά της» (δηλαδή «τουρκικά») και ότι το μισό Αιγαίο είναι «γκρίζο» (δηλαδή «διαφιλονικούμενο» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας)! new deal Θανάσης Κ.
Η Άγκυρα ήδη κάνει ένα αποφασιστικό βήμα κλιμάκωσης των προκλήσεων έναντι της Ελλάδας. Διακηρύσσει μονομερώς ότι τα Ίμια είναι «δικά της» (δηλαδή «τουρκικά») και ότι το μισό Αιγαίο είναι «γκρίζο» (δηλαδή «διαφιλονικούμενο» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας)!
Δεν επαφιόμαστε μόνο στις πρόνοιες του Διεθνούς Δικαίου και στην «μη αυτόματη» και πλήρως ανεπαρκή «στήριξη» των εταίρων μας. Αυτή η ενεργός πολιτική λέγεται Αποτροπή! Το ακριβώς αντίθετο απ’ ό,τι κάνουμε ως τώρα: Κατευνασμός! Έτσι, φέρνουμε πια πιο κοντά το επόμενο βήμα κλιμάκωσης της απειλής! new deal Θανάσης Κ.
Δεν επαφιόμαστε μόνο στις πρόνοιες του Διεθνούς Δικαίου και στην «μη αυτόματη» και πλήρως ανεπαρκή «στήριξη» των εταίρων μας. Αυτή η ενεργός πολιτική λέγεται Αποτροπή! Το ακριβώς αντίθετο απ’ ό,τι κάνουμε ως τώρα: Κατευνασμός! Έτσι, φέρνουμε πια πιο κοντά το επόμενο βήμα κλιμάκωσης της απειλής!
Για το Μακεδονικό, αν πράγματι ήθελε η κυβέρνηση να διαπραγματευτεί κάτι καλύτερο, το χθεσινό συλλαλητήριο τής δίνει φοβερό «όπλο»: Εδώ ο Ελληνικός λαός βγήκε στους δρόμους. Δεν μπορείτε κύριοι, για να «σταθεροποιήσετε» τα Βαλκάνια να… αποσταθεροποιείται το σταθερότερο κράτος των Βαλκανίων new deal Θανάσης Κ.
Τα συλλαλητήρια είναι κομμάτι της Ιστορίας – της παγκόσμιας και της Ελληνικής. Της πρόσφατης και της παλαιότερης. Δεν μπορεί να τα «ξορκίζει» κανείς. Δεν μπορεί να τα σνομπάρουν κάποιοι… «φλούφληδες» της πολιτικής ελίτ. Δεν είναι «μονοπώλιο» της Αριστεράς!