ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΟΝΙ

Μοίρασε το

του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΥΡΙΔΗ

Ο Γιώργος Παπανδρέου έλεγε και ξανάλεγε στον Κώστα Καραμανλή: «Αν θέλετε να ανοίξετε το ‘σκάνδαλο’ του Χρηματιστηρίου, ανοίξτε το. Εμείς δεν έχουμε αντίρρηση. Είμαστε έτοιμοι και να ‘ματώσουμε’ αν χρειαστεί». Το αν το εννοούσε ή όχι δεν μπορούσε να αποδειχθεί.

Η τότε κυβέρνηση είχε και το μαχαίρι και το πεπόνι. Στα δύσκολα, επιχειρούσε συμψηφισμούς και τα στελέχη της πέταγαν κάτι από την εποχή εκείνη. Αλλά το θέμα δεν το άνοιγαν, προφανώς, γιατί γνώριζαν καλά και την εμπλοκή και τον ύποπτο ρόλο, αρκετών «γαλάζιων» μεγαλοστελεχών…

Την περασμένη Τρίτη κατά τη συνάντηση των Πολιτικών Αρχηγών, ο Αντώνης Σαμαράς κάθισε στο τραπέζι του διαλόγου έχοντας σαν «άσσο» στο μανίκι την υπόθεση του Χρηματιστηρίου. Όταν ο Παπανδρέου εξέφρασε την πρόθεση του να ανοίξουν όλες οι «περίεργες» υποθέσεις, το έριξε στο τραπέζι. «Ναι», είπε, «να τις ανοίξουμε, αλλά υπάρχει και το Χρηματιστήριο». Ο Παπανδρέου το δέχθηκε. Άλλωστε, ήταν ο ίδιος που το ζητούσε και το ξαναζητούσε στον Καραμανλή.

Τώρα όμως έχει αυτός και το μαχαίρι και το πεπόνι. Οπότε, για να μη φανεί ότι μένει μόνο στα λόγια, προχώρησε και στην πράξη. Η πρωτοβουλία για να εξετασθεί η υπόθεση του Χρηματιστηρίου ανήκει στο ΠΑΣΟΚ. Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θέλει να υπάρχει καμία «σκιά», καμία «ρετσινιά». «Όλα στο φως». Τώρα αν η αλήθεια θα λάμψει είναι άλλη κουβέντα. Πολιτικά όμως έκανε τη ρελάνς.

Και δεν έμεινε εκεί. Διόλου τυχαία στην πρόταση που κατέθεσαν οι 128 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν περιλαμβάνεται το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Γιατί; Διότι προεκλογικά, η ΝΔ επιχειρηματολογούσε πως το ΠΑΣΟΚ έρχεται με ρεβανσιστικές διαθέσεις. Αυτό ακριβώς θέλει να αποδείξει ο Παπανδρέου. Πως κατ’ αρχήν δεν έχει την παραμικρή διάθεση ούτε για ρεβανσισμούς, ούτε για συμψηφισμούς.

Αλλά επειδή, το σκάνδαλο του Βατοπεδίου έχει κατά κύριο λόγο «γαλάζιο» χρώμα, το αφήνει στο νέο πρόεδρο της ΝΔ να το διαχειριστεί. Εκείνος για το «πράσινο» σκάνδαλο (Χρηματιστήριο) έκανε αυτό που έπρεπε. Θα προκαλέσει «αιμορραγία» στο δικό του κόμμα; Ε, ας ρισκάρει να προκαλέσει κι ο Σαμαράς στο δικό του.

Επομένως το πολιτικό ενδιαφέρον εστιάζεται στην στάση του νέου Αρχηγού της Αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πάνω που ξεκίνησε να (ανα)συγκροτεί το κόμμα το για να αρχίσει να αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση τού έρχεται από το πουθενά μια καυτή πατάτα στα χέρια. Να δούμε τι θα την κάνει.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου