ΞΑΝΑΖΕΣΤΑΜΕΝΟ ΦΑΓΗΤΟ

Άρχισα κάθε μέρα να ακούω όλο και περισσότερα για πράγματα που αφαιρούν το προνόμιο κάποιων να ισχυρίζονται ότι έχουν το ηθικό πλεονέκτημα.

Κρίμα.

Μπορεί να ασκώ κριτική (δημοσιογραφικά) ενίοτε σκληρή στην κυβέρνηση όπως οφείλω να κάνω κι όπως έκανα και με όλους τους προηγούμενους, όμως ακόμη κάπου, κατά βάθος είχα μια μικρή ελπίδα να σπάσουν αυγά… να γίνει μια μικρή επανάσταση για το γαμώτο, για την τιμή των όπλων.

Κάποιοι με στόμφο επαναλαμβάνουν  ότι «έχουμε ένα κόσμο ν αλλάξουμε»…

Δυστυχώς ακόμη και από κάποιες μικρές εξαιρέσεις προσώπων που περίμενες να κάνουν την διαφορά ή την αλλαγή, να ναι ρε παιδί μου, η εξαίρεση του κανόνα, διαπιστώνεις ότι όχι μόνο πρόκειται για μια απ τα ίδια,αλλά πολύ περισσότερο για ακριβώς το ίδιο πράγμα και μάλιστα χωρίς καν μια «πρωτοτυπία».

Αυτός ο τόπος σύντροφοι ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ.

Ρεβάνς θέλει να πάρει στο τσιμπούσι και στην μοιρασιά. Και δεν μιλάω σε κεντρικό επίπεδο μόνο, αλλά και σε τοπικό…

Κάτι περίεργα ταξίδια με εξωτερικούς «αδιευκρίνιστους» συμβούλους, μιας και δεν ομιλούμε και ξένες γλώσσες και πρέπει να πάμε στας Ευρώπας της συντηρητικής νομενκλατούρας με εξειδικευμένα αντικείμενα, και θα χάσκουμε σαν χάνοι, μικρομπίζνες που ξορκίζαμε με φίλους και συντρόφους που τόσα χρόνια έβλεπαν τους άλλους να βουτάνε το χέρι στο μέλι και να φοράνε HERMES και έλεγες γιατί ρε εκείνοι και όχι εγώ…

Ρουσφετάκια σε περίεργες υποθέσεις με άρωμα γνωστών και μη εξαιρετέων νταβατζήδων όπου καταλύεται η νομιμότητα, κουκουλώματα, διορισμοί και αναθέσεις, εντολές μεγαλοσυμφερόντων άνωθεν για κάτι λιμανιώτικες δουλίτσες (λύματα…) που εκτελούνται κατά γράμμα μην τυχόν και χαθεί η καρέκλα, πάλι ημέτεροι, ξανά παιδιά, οι γνωστοί κουμπάροι κλπ…

Ξαναζεσταμένο φαγητό.

Φακές που ψήθηκαν μεσημέρι, έγιναν δεύτερη φορά φακόρυζο και αυτό το ξαναζεσταίνεις για να το φας βραδινό.

* Το σκίτσο είναι του Θοδωρή Μακρή

Previous articleΤΙ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Next articleΤΟ MATRIX ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
Ο Κώστας Γ. Συλιγάρδος είναι δημοσιογράφος, απόφοιτος σχολής (ΙΕΚ) Δημοσιογραφίας, ΜΜΕ και Επικοινωνία της Αθήνας. Υπήρξε αντιπρόεδρος της Παγκρήτιας Δημοσιογραφικής Ένωσης. Εργάζεται στον χώρο των ΜΜΕ από το 1992 στην Αθήνα αλλά και στο Ηράκλειο. Στην Κρήτη έχει εργαστεί στο Κρήτη Tv (ως το 2000) και ως σήμερα στην τηλεόραση Creta ως παραγωγός ενημερωτικών εκπομπών και ως το 2009 ως Κεντρικός Παρουσιαστής του Δελτίου Ειδήσεων του σταθμού. Η συμπλήρωση των 27 χρόνων ραδιοφωνικής παρουσίας, τον βρίσκει στο Ράδιο Κρήτη όπου επιμελείται και παρουσιάζει την καθημερινή Εκπομπή «Πυξίδα» (09:00-11:00). Έχει εργαστεί παράλληλα στον έντυπο τύπο σε εφημερίδες και περιοδικά για αρκετά χρόνια σε διάφορες θέσεις ευθύνης, κι έχει εκδώσει ο ίδιος κλαδικά και θεματικά περιοδικά αλλά και ξενόγλωσσες εφημερίδες. Σήμερα είναι επικεφαλής της δημοσιογραφικής ομάδας του Κρητικού ειδησεογραφικού site flashnews.gr στην Ανατολική Κρήτη. Συνεργάστηκε κατά διαστήματα ως υπεύθυνος αλλά και σύμβουλος σε εκδοτικές εργασίες καθώς και σε τμήματα επικοινωνίας ιδιωτικών φορέων. Έχει διδάξει δημοσιογραφία και ΜΜΕ σε παράρτημα Βρετανικού Πανεπιστημίου στην Ελλάδα. Το 2014 ήταν ο μόνος Έλληνας δημοσιογράφος που βραβεύτηκε σε διεθνές διαγωνισμό δημοσιογραφίας με το Ευρωπαϊκό βραβείο δημοσιογραφίας από τον όμιλο Γκριμάλντι στην Ρώμη της Ιταλίας, για το ντοκιμαντέρ του "Θαλάσσιοι δρόμοι".

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.