Γιατί πρέπει να αποδοθεί Δικαιοσύνη για την τραγωδία στο Μάτι;

Η πυρκαγιά στο Μάτι οδήγησε σε μια τραγωδία. Οι πολίτες ζητούν να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπεύθυνους. Εδώ όμως δεν μιλάμε για την πολιτική ευθύνη. Μιλάμε για την αντικειμενική - η οποία μπορεί να περιλαμβάνει και ποινικές ευθύνες. Είναι έτοιμη η Δημοκρατία να αποδώσει την αντικειμενική ευθύνη στα πολιτικά πρόσωπα; Ή μήπως θα θεωρηθεί πολιτική εκδίκηση; new deal Βασικό Ερώτημα

Μοίρασε το

Η πυρκαγιά στο Μάτι οδήγησε σε μια τραγωδία. Οι πολίτες ζητούν να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπεύθυνους. Εδώ όμως δεν μιλάμε για την πολιτική ευθύνη. Αυτήν την αποδίδει ο λαός. Εδώ μιλάμε για την αντικειμενική – η οποία μπορεί να περιλαμβάνει και ποινικές ευθύνες. Είναι έτοιμη η Δημοκρατία να αποδώσει την αντικειμενική ευθύνη στα πολιτικά πρόσωπα; Ή μήπως θα θεωρηθεί πολιτική εκδίκηση;


Στο Βασικό Ερώτημα απαντούν οι Μάξιμος Σενετάκης, Θανάσης Κ., Παναγιώτης Μαυρίδης.

Ο Μάξιμος Σενετάκης εξηγεί ότι η επιμονή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην απόδοση ευθυνών αποτελεί προσπάθεια του Προέδρου της ΝΔ να επαναφέρει την εμπιστοσύνη των πολιτών προς το κράτος. Ένα κράτος που είναι σε θέση να αποδίδει Δικαιοσύνη – για να προστατεύεται, κατ’ επέκταση, η Δημοκρατία.

Η Δημοκρατία δεν εκδικείται

Ο Θανάσης Κ. υποστηρίζει ότι η Δημοκρατία πρέπει να τιμωρεί. Και προειδοποιεί την Αντιπολίτευση ότι η επιείκεια μπορεί να είναι επικίνδυνη γιατί κουκουλώνει ενοχές και ξεχαρβαλώνει την δημοκρατική νομιμοποίηση.

Από την άλλη, ο Παναγιώτης Μαυρίδης υπενθυμίζει ότι η Δημοκρατία δεν εκδικείται, αλλά Δικαιοσύνη αποδίδει. Κι αυτό δίνει στον Αλέξη Τσίπρα την ευκαιρία να παραιτηθεί και να επιτρέψει στο λαό να του αποδώσει την πολιτική ευθύνη και στην Δικαιοσύνη να του απονείμει τυχόν αντικειμενική ευθύνη που του αναλογεί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου