Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΥΛΙΓΑΡΔΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΥΛΙΓΑΡΔΟΣ

Ο Κώστας Γ. Συλιγάρδος είναι δημοσιογράφος, απόφοιτος σχολής (ΙΕΚ) Δημοσιογραφίας, ΜΜΕ και Επικοινωνία της Αθήνας.
Υπήρξε αντιπρόεδρος της Παγκρήτιας Δημοσιογραφικής Ένωσης.
Εργάζεται στον χώρο των ΜΜΕ από το 1992 στην Αθήνα αλλά και στο Ηράκλειο.
Στην Κρήτη έχει εργαστεί στο Κρήτη Tv (ως το 2000) και ως σήμερα στην τηλεόραση Creta ως παραγωγός ενημερωτικών εκπομπών, και ως το 2009 ως Κεντρικός Παρουσιαστής του Δελτίου Ειδήσεων του σταθμού. Η συμπλήρωση των 28 χρόνων ραδιοφωνικής παρουσίας, τον βρίσκει στο Ράδιο Κρήτη όπου επιμελείται και παρουσιάζει την καθημερινή Εκπομπή «Πυξίδα» (11:00-12:30).
Έχει εργαστεί παράλληλα στον έντυπο τύπο σε εφημερίδες και περιοδικά για αρκετά χρόνια σε διάφορες θέσεις ευθύνης, και έχει εκδώσει ο ίδιος κλαδικά και θεματικά περιοδικά αλλά και ξενόγλωσσες εφημερίδες.
Σήμερα είναι επικεφαλής της δημοσιογραφικής ομάδας του Κρητικού ειδησεογραφικού site flashnews.gr στην Ανατολική Κρήτη και Δντης του θεματικού site holidaynews.
Συνεργάστηκε κατά διαστήματα ως υπεύθυνος αλλά και σύμβουλος σε εκδοτικές εργασίες καθώς και σε τμήματα επικοινωνίας ιδιωτικών φορέων, όπως Δντης Επικοινωνίας και Marketingσε αεροπορική εταιρία στην Ελλάδα,από το 2004-2011.
Έχει διδάξει δημοσιογραφία και ΜΜΕ σε παράρτημα Βρετανικού Πανεπιστημίου στην Ελλάδα και σε ΚΕΚ. Το 2014 ήταν ο μόνος Έλληνας δημοσιογράφος που βραβεύτηκε σε διεθνή διαγωνισμό δημοσιογραφίας με το Ευρωπαϊκό βραβείο δημοσιογραφίας από τον όμιλο Γκριμάλντι στην Ρώμη της Ιταλίας, για το ντοκιμαντέρ του "Θαλάσσιοι δρόμοι".
Το 2018 βραβεύτηκε στην Μόσχα ως ένας από τους δύο Έλληνες δημοσιογράφους για την παρουσία τους στον τύπο του τουρισμού της χρονιάς 2017.
Αρθρογραφεί σε site γνώμης και σε κλαδικά εξειδικευμένα περιοδικά στην Ελλάδα και στην Ιταλία.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΥΛΙΓΑΡΔΟΣ

Latest posts by ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΥΛΙΓΑΡΔΟΣ (see all)

τζαμπα διαφημιση χωρισ να το καταλαβουν

ΤΖΑΜΠΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ

Την ώρα που ο Δήμος Ηρακλείου προσπαθεί και ορθά, να βρει τρόπους να προβληθεί στο εξωτερικό ή και στο εσωτερικό ως τουριστικός προορισμός, βάζοντας την πόλη στον χάρτη των πόλεων που μπορούν να γίνουν «πόλη προορισμός», και μάλιστα πολλές φορές δαπανώντας σημαντικά ποσά, μια πρωτοβουλία ιδιώτη έρχεται να φέρει για άλλη μια φορά «το φως» και να «βάλει γυαλιά» σε εκείνους που τα αναζητούν σε λάθος ίσως μέρος.

Δεν είναι σκοπός να κακολογήσουμε κανένα, ίσα ίσα… Να συνδράμουμε επιθυμούμε για το καλό και κοινό μας συμφέρον. Και το αποδείξαμε (σε ότι με αφορά προσωπικά) από την πρώτη κι όλας στιγμή που ενημερωθήκαμε όπως όλοι οι δημοσιογράφοι για αυτή την πρωτοβουλία.

Σκοπός μας είναι να αναδείξουμε όλες εκείνες τις δράσεις που φέρνουν κέρδος στην τοπική μας οικονομία και κοινωνία και που συμβάλουν τα μέγιστα για κάθε τι καλό.

Το flashnews.gr, το new-deal.gr αλλά και τα λοιπά ΜΜΕ στα οποία έχω την χαρά να συνεργάζομαι (Creta Τηλεόραση & Ράδιο Κρήτη) ανέδειξαν καιρό πριν την δράση με διάφορους τρόπους γιατί πιστεύουμε απόλυτα σε αυτές τις πρωτοβουλίες.

Ο Τουριστικός Οργανισμός TEZ TOUR με έδρα το Ηράκλειο πήρε την πρωτοβουλία, να προχωρήσει στην τοποθέτηση και στα αποκαλυπτήρια της προτομής του Ρώσου Κοσμοναύτη Γιούρι Γκαγκάριν το απόγευμα της Παρασκευής της  30/09/2016 στο πλαίσιο του εορτασμού του έτους Ρωσίας στην Ελλάδα και Ελλάδας στην Ρωσία, όπως αυτό αποφασίστηκε από τις δύο χώρες.

Ο Δήμος δεν επιβαρύνθηκε ούτε ευρώ. Αναγκάστηκε βέβαια να καθαρίσει και να καλοπίσει κάπως το σημείο που το είχε ανάγκη για μια τέτοια εκδήλωση. Και το έκανε όσο μπορούσε καλύτερα. Κέρδισε όμως πολλαπλά χωρίς να το καταλάβει κι αφού μάλλον με το στανιό κάποιοι από το Δημοτικό σχήμα προχώρησαν τις διαδικασίες.

Νόμιζαν προφανώς πως δεν είναι θέμα που «πουλάει». Νόμιζαν πως δεν αφορά το μικρόκοσμο τους. Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμη και η πρόσκληση στον Ρώσο πρέσβη όπως ψάξαμε κα μάθαμε, έφυγε μόλις τρεις μέρες πριν την εκδήλωση. Εξ ου και δεν παρέστη όπως συμπεραίνουμε εκείνο το απόγευμα. Διότι όταν καλείς ένα πρέσβη και μάλιστα όταν αυτός βρίσκεται σε άλλη πόλη πρέπει να το προγραμματίσεις έγκαιρα και να κινηθείς ανάλογα και με βάση το διπλωματικό πρωτόκολλο το οποίο υπαγορεύει συγκεκριμένη διαδικασία.

Συγχαρητήρια στην  TEZ TOUR (τουριστικός πράκτορας εισερχόμενου τουρισμού)  για την ορθή όπως αποδείχθηκε επιλογή της τοποθεσίας, μιας και την προτομή διεκδικούσαν κι άλλες περιοχές, αλλά και για την δωρεάν προβολή (!!!)  του Δήμου στο εξωτερικό που θα κόστιζε δεκάδες χιλιάδες ευρώ…