Είναι αδιαμφισβήτητο δικαίωμα όσων κατέκριναν το άρθρο του καθηγητή κ. Στάθη Καλύβα σχετικώς με την Δικτατορία να διατυπώσουν την άποψή τους και να διαφωνήσουν μαζί του. Όμως, το αξιοσημείωτο είναι ότι η πλειοψηφία των επικριτών χαρακτήρισε το άρθρο ως κακό. Το εύλογο και επιστημονικώς ορθό θα ήταν να το χαρακτηρίσουν ως «λανθασμένο», όμως, στην περίπτωση αυτή θα έπρεπε να υποστηρίξουν την άποψή τους με επιχειρήματα. Σωστό ή Λάθος δεν είναι υποκειμενικές αξιολογικές κρίσεις, όπως το Καλό – Κακό, απαιτούν τεκμηρίωση.

Ουδείς, όμως, εξ όσων αντιμάχονται το άρθρο κατάφερε να τεκμηριώσει με εδραία επιχειρήματα την άποψή του. H πλειοψηφία αντέδρασε με άναρθρες κραυγές και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς στα όρια του ad hominem.

Στην καλύτερη των περιπτώσεων κάποιοι προσπάθησαν να κερδίσουν τις εντυπώσεις απαντώντας σε αιτιάσεις που ο Καλύβας δεν έθεσε! Δηλαδή, με στρεψόδικο τρόπο, προσπάθησαν να βάλουν στο στόμα του λόγια που δεν είπε. Στην πραγματικότητα αυτό που επιδιώκουν είναι να μην ανοίξει η συζήτηση για τη Χούντα, αν αυτή δεν πληροί τις ιδεοληψίες της Αριστεράς και των δήθεν φιλελευθέρων! Δεν ξεχνούν πόσο «πόνο» τους προκάλεσε η πρόσφατη βιβλιογραφία των Καλύβα – Μαραντζίδη με θέμα τον Εμφύλιο. Οι αποτυχίες και τα ψεύδη της κυβερνήσεως Τσίπρα θα ξεχασθούν, αργά ή γρήγορα, όμως τα βιβλία του Καλύβα θα μείνουν δια παντός, θα είναι ένα μαχαίρι που συνεχώς θα μπήγεται βαθύτερα στο σώμα της αριστερής προπαγάνδας και θα αναιρεί το αφήγημά της!

Ξεχνούν, όμως, όλοι αυτοί ότι οι απαγορεύσεις ή οι περιορισμοί του επιστημονικού λόγου δεν περνούν πλέον. Η ιδεολογική τους δικτατορία τελείωσε! Όχι μόνο γιατί εξέπεσε μύθος του ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς, αλλά γιατί η κοινωνία έχει πάψει προ πολλού να ενδιαφέρεται για στρατευμένη τέχνη, στρατευμένη επιστήμη και όλα αυτά τα «υπέροχα» της δεκαετίας του ’70. Κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο που απορρίπτει τον κρυπτοφασισμό της πολιτικής ορθότητος!

Κάτι ακόμη. Οι διαπιστώσεις, βεβαίως, του Καλύβα ήταν κοινό μυστικό.

– Για όσους δεν έχουμε ιδεολογικά taboo ήταν και παραμένουν ζήτημα προς επιστημονική διερεύνηση και πολιτικό πρόβλημα προς λύση.

– Όσοι ζουν στο πλαίσιο μύθων τύπου «ηθικό πλεονέκτημα» νοιώθουν τον πόνο που προκαλεί η κατάρρευση ενός ακόμη μύθου. Πρόκειται για όσους υποφέρουν από την κλασσική τύφλωση κάθε ιδεολόγου. Οποιοσδήποτε αναδεικνύει κάτι που –ευθέως ή εμμέσως- αμφισβητεί τη δική τους θεώρηση για τον κόσμο είτε είναι προδότης (αν προέρχεται από τον ιδεολογικοπολιτικό τους χώρο) είτε εχθρός. Νομίζω είναι ο Έριχ Φρομμ που έγραψε ότι «άνθρωπος είναι πιο πρόθυμος να υπερασπιστεί τη βασική του ιδεολογία, από την ίδια του τη ζωή».

– Όσοι -και δεν είναι λίγοι- έχουν προσωπικής ή/και επαγγελματικής φύσεως κίνητρα να δαιμονοποιούν τον Στάθη Καλύβα και τις απόψεις του απλώς βρήκαν -νομίζουν- μια ευκαιρία να βγάλουν τη χολή τους ή τα απωθημένα τους.

Previous articleΣΠΕΥΔΟΥΝ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ
Next articleΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ;
ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΙΔΗΣ
Ο Ιπποκράτης Χατζηαγγελίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Είναι άγαμος και ζει στο Παγκράτι. Από το 1988 εργάσθηκε ως στέλεχος ή/και ως σύμβουλος διαφόρων εταιριών, επί χρηματοπιστωτικών κυρίως θεμάτων, ενώ από το 2007 είναι επί κεφαλής της ομάδος χρηματοπιστωτικών συμβούλων INTERACTION FINANCE. Επιμελήθηκε και διαμεσολάβησε για τη χρηματοδότηση διαφόρων επιχειρήσεων με συνολικά κεφάλαια της τάξεως των είκοσι πέντε εκατομμυρίων -25.000.000- ευρώ ενώ διαθέτει μεγάλη εμπειρία διαχειρίσεως και αναδιαρθρώσεως προβληματικών επιχειρήσεων, αποτιμήσεων και εξαγορών/συγχωνεύσεων. Έχει εκπονήσει μεγάλο αριθμό μελετών επενδύσεων, επιχειρηματικών σχεδίων και σχεδίων αναδιαρθρώσεως & αναχρηματοδοτήσεως επιχειρήσεων. Είναι πιστοποιημένος εισηγητής σεμιναρίων από τον Ο.Α.Ε.Δ. και έχει διδάξει σε σειρά σεμιναρίων με θέμα τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων, την διαχείριση κρίσεως κλπ. Επίσης, έχει παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό σεμιναρίων χρηματοπιστωτικής διαχειρίσεως, φορολογικού σχεδιασμού, συμβάσεων αποφυγής διπλής φορολογίας, διαχειρίσεως ακινήτων, ανωνύμων εταιρειών κλπ. Είναι έφεδρος εν εφεδρεία Λοχαγός (ΠΖ). Υπηρέτησε σε παραμεθόριες μονάδες και επιτελεία ενώ έλαβε μέρος σε ασκήσεις εφεδρείας και διοργανώσεις του ΝΑΤΟ και εκπαιδεύθηκε στη Σχολή Πεζικού. Με την πολιτική ασχολήθηκε από τα μαθητικά του χρόνια ενώ τα τελευταία 10 έτη έχει ενεργή πολιτική δράση στο πλαίσιο της Δεξιάς Παρατάξεως. Έχει σταθεί ενάντια στο λαϊκισμό, αλλά και στον ψευδεπίγραφο εκσυγχρονισμό. Πιστεύει στον αληθινό, εθνικοπατριωτικό, φιλελευθερισμό και όχι στους δήθεν φιλελευθέρους που κρύβουν μόνον αριστερές και εθνομηδενιστικές ιδεοληψίες. Εργάζεται με σκοπό την Ριζική Πολιτική Μεταρρύθμιση, δηλαδή ένα νέο σύνταγμα και πολίτευμα πλήρους διαχωρισμού των εξουσιών, αυξημένης λαϊκής κυριαρχίας και ευθύνης των πολιτών. Επίσης, πιστεύει ότι πρέπει να εισαχθεί ένα νέο δίκαιο φορολογικό σύστημα πλήρους και καθολικής εκπτώσεως των δαπανών από το εισόδημα ώστε να απαλειφθεί η διπλή φορολόγηση, η οποία συνιστά «νόμιμη κλοπή» και επιβαρύνει ιδιαιτέρως τα χαμηλά εισοδηματικά κλιμάκια. Ένα τέτοιο σύστημα πρέπει να συνοδευθεί από μια γενναία και οριστική μακροχρόνια ρύθμιση, η οποία -χωρίς να χαρίζει τίποτα σε κανέναν!- θα δώσει σε όλους μας τη δυνατότητα να αποπληρώσουμε τα όποια πραγματικά μας χρέη προς το δημόσιο, χωρίς παράλογες προσαυξήσεις και χωρίς την κλοπή του ΕΝΦΙΑ!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.