Όταν θα πέφτει Μαύρο στα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια από την καθεστωτική Κυβέρνηση  θα πρέπει να σείεται το Σύνταγμα και η χώρα από την φωνή των δημοκρατικών πολιτών. Αλλιώς, αυτή η χώρα θα έχει πρόβλημα με την Δημοκρατία της. Το μήνυμα της δημοκρατικής Ελλάδας θα πρέπει να είναι σαφές και ισχυρό σε αυτούς που την επιβουλεύονται, σε αυτούς που φοβούνται να την υπερασπιστούν και σε αυτούς που υποτάσσονται στο αντιδημοκρατικό Καθεστώς.

Οι 2.500 εργαζόμενοι των ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών που θα χάσουν την δουλειά τους έχουν κι αυτοί ζωές και οικογένειες όπως οι αντίστοιχοι 2.500 της δημόσιας ΕΡΤ. Πρώτοι λοιπόν μπροστά στη Βουλή οφείλουν να διαδηλώνουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Γιατί η τυχόν απουσία τους θα επιβεβαιώσει την επικρατούσα στη κοινωνία πεποίθηση ότι η φωνή τους ειναι υπόδουλη στη καθεστωτική Κυβέρνηση. Στη δεύτερη γραμμή θα πρέπει να είναι οι καλλιτέχνες που ήταν παρόντες στο προηγούμενο Μαύρο. Γιατί αλλιώς η τέχνη τους θα είναι επιτηδευμένη στις υπηρεσίες της καθεστωτικής Κυβέρνησης. Στην τρίτη γραμμή οφείλει να είναι σύσσωμη η δημοκρατική Αντιπολίτευση με τους επικεφαλής των κομμάτων της παρόντες, γιατί αλλιώς θα είναι μικρότερη των περιστάσεων που αμφισβητούν τη Δημοκρατία.

Η σύσσωμη παρουσία της δημοκρατικής Αντιπολίτευσης ίσως συνεγείρει τις δημοκρατικές συνειδήσεις στο κυβερνών κόμμα που σίγουρα υπάρχουν και προβληματίζονται. Η δημοκρατική Ελλάδα ενωμένη θα πρέπει να δείξει ότι έχει συναίσθηση του κινδύνου που διατρέχει η Δημοκρατία καθώς και της ευθύνης της να την υπερασπιστεί. Οι δημοκρατικές συμμαχίες κτίζονται και βαθαίνουν στο πεδίο των κοινωνικών αγώνων, όχι σε κλειστά δωμάτια συνεδριάσεων κομματικών στελεχών.

Η δύναμη του πρώτου επιβάλει το δεύτερο. Το μήνυμα θα φθάσει και στους εταίρους μας: καμία πλέον ανοχή στις εκπτώσεις στη Δημοκρατία μας, λόγω χρεοκοπίας. Οικονομική ανάταξη δεν πρόκειται να προκύψει, ούτε έχει νόημα για τους πολίτες σε μία ευρωπαική μπανανία λούμπεν ολιγαρχών. Οι τρεις πυλώνες της Δημοκρατίας, η  Δικαιοσύνη, η Ενημέρωση, η Παιδεία θα πρέπει να παραμείνουν ανεξάρτητες από την εκάστοτε εξουσία. Οι δημοκρατικοί πολίτες και τα δημοκρατικά κόμματα οφείλουν να δηλώσουν έμπρακτα και πειστικά ότι θα υπερασπιστούν την Δημοκρατία πάσει θυσία, όχι από τον καναπέ τους.

Να δηλώσουν ότι δεν θα δεχτούν την μετατροπή της χώρας σε Βενεζουέλα της Ευρώπης. Ότι αρνούνται να την παραδώσουν στους ντόπιους και ανατολίτες Εσκομπάρ. Η επανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών στα δημοκρατικά κόμματα θα κερδηθεί μόνο με πράξεις, όχι με λόγια. Έχουν χορτάσει απ’ αυτά!

Previous articleΟΙ ΑΡΡΗΤΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ
Next articleΕΠΕΣΕ ΤΟ ΦΙΛΟΛΑΪΚΟ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΓΡΑΒΑΝΗΣ
Ο Αχιλλέας Γραβάνης είναι Καθηγητής Φαρμακολογίας, στην Ιατρική Σχολή του Παν/μιου Κρήτης. Πτυχιούχος του Παν/μιου Αθηνών (1980), πήρε το Διδακτορικό Δίπλωμα Φαρμακολογίας, από το Παν/μιο Paris 6 (1983), κατόπιν εργάσθηκε ως Μεταδιδακτορικός Ερευνητής στην Ιατρική Σχολή Mount Sinai της Νέας Υόρκης (1983-1987). Διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Φαρμακολογίας (1996-1998) και της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχημείας & Μοριακής Βιολογίας (2003-2005), μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του European Pharmacology Network (1999-2003), μέλος πολλών Ευρωπαϊκών Επιτροπών Έρευνας όπως της 20μελούς Επιτροπής Εποπτείας (1998), της 5μελούς Επιτροπής Αξιολόγησης (1996) και της 3μελούς Επιτροπής Εποπτείας (2000) του Προγράμματος BIOMED της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εθνικός εμπειρογνώμων της Ελλάδος στην Επιτροπή Προγράμματος Βιοιατρικής Έρευνας (FP6) της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2001-2003, 2007-2009). Εκλεγμένο μέλος της Επιτροπής Υποτροφιών της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας FEBS (2007-2011), Μέλος του Συμβουλίου της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας Ανώτατης Εκπαίδευσης, ΑΔΙΠ (2008-2010). Πρόεδρος του Τομεακού Επιστημονικού Συμβουλίου Βιοεπιστημών του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας & Τεχνολογίας, ΕΣΕΤ (2010-2013). Συνεργάζεται με τo Τμήμα Νευροεπιστημών της Ιατρικής Σχολής του Παν/μιου Harvard και το Κέντρο Ανάπτυξης Φαρμάκων (CDD) του Παν/μιου Northeastern. Συνιδρυτής της εταιρείας-τεχνοβλαστό βιοτεχνολογίας Bionature (www.bionature.net). Μέλος της Συντακτικής Επιτροπής και κριτής πολλών διεθνών επιστημονικών περιοδικών. Έχει δημοσιεύσει άνω των 125 διεθνών ερευνητικών εργασιών που αναφέρονται στο Pubmed (h-index: 42, citations >5.100) και έχει συμμετάσχει στη συγγραφή 2 διεθνών συγγραμμάτων (textbooks) Φαρμακολογίας. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην ανάπτυξη μικρομοριακών αγωνιστών των υποδοχέων των Νευροτροφινών με νευροπροστατευτικές και νευροαναγεννητικές δράσεις και εφαρμογές στην θεραπεία των νευροεκφυλιστικών νόσων και της εγκεφαλικής γήρανσης. Επίσης, στην ανάπτυξη τρισδιάστατων ικριώματων (3D Scaffolds) στα οποία φιλοξενούνται νευρικά βλαστικά κύτταρα και ολιγοδενδροκύτταρα με στόχο την ανάπτυξη ι) νευρο-εμφυτευμάτων για την θεραπεία του τραύματος του νωτιαίου μυελού καθώς και ιι) νευρο-αισθητήρων για την ανίχνευση ουσιών με νευροαναγεννητική δράση και πιθανές φαρμακολογικές εφαρμογές στην ανάπλαση του πάσχοντος ή γηράσκοντος νευρικού ιστού (http://gravanis.med.uoc.gr ).

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.