Από τότε που τα μνημόνια μπήκαν στη ζωή μας το διαδίκτυο, αλλά και κάθε πολιτική συζήτηση κυριαρχείται από ανόητα σχόλια περί διεθνών τοκογλύφων και περί ξένων funds που θέλουν να «κλέψουν» την περιουσία των Ελλήνων! Προφανώς, Ευρωπαίοι και Αμερικανοί -που στην πλειοψηφία τους κατοικούν σε μονοκατοικίες- λιμπίστηκαν τα υπέροχα τριάρια μας στα εξωτικά Πατήσια και στα μαγευτικά δυτικά μας προάστια.
Ασφαλώς πρόκειται για βλακείες, τις οποίες -μαζί με κάθε άλλη θεωρία συνωμοσίας- αρχικώς διέσπειραν ιστολόγια και ιστοσελίδες που μετά μανίας στήριζαν τον Πάνο Καμμένο, αλλά και κάθε άλλο ψεκασμένο πολιτικό μόρφωμα, δεξιό ή αριστερό. Βεβαίως, ουδέποτε αποδείχθηκε οποιαδήποτε από αυτές τις θεωρίες και φήμες. ΠΟΤΕ! (Προφανώς –και κρίνοντας εκ του αποτελέσματος- επρόκειτο για οργανωμένη επιχείρηση μαύρης προπαγάνδας, την οποία συντόνιζε ένα ενιαίο κέντρο. Ελπίζω ότι στο μέλλον θα βρεθεί κάποιος Εισαγγελέας να διατάξει πως χειραγωγήθηκε το εκλογικό σώμα στη χώρα μας, την τελευταία 10ετία.)

Το κράτος είναι ο κλέφτης

Η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Ο πραγματικός κλέφτης της περιουσίας των Ελλήνων, αυτός που εξαθλιώνει την μεσαία τάξη, αυτός που ισοπεδώνει την ελληνική κοινωνία με κάθε τρόπο είναι το υδροκέφαλο, πλαδαρό, ανίκανο & αδηφάγο κράτος, στο οποίο φαίνεται –μόνο τα τελευταία τρία χρόνια- να έχουν περιέλθει άνω των 200.000 ακινήτων. Πρόκειται για ακίνητα προερχόμενα κυρίως από κληρονομιές, τις οποίες οι δικαιούχοι αποποιούνται αδυνατώντας να πληρώσουν τον άδικο, παρανοϊκό ΕΝΦΙΑ ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός όσων ακινήτων έχουν κατασχέσει το Υπουργείο Οικονομικών και ΕΦΚΑ, λόγω χρεών!
Υπενθυμίζω ότι, τόσο ο ΕΝΦΙΑ όσο και κάθε άλλο φορολογικό μέτρο αποτελούν εμπνεύσεις των ελληνικών κυβερνήσεων, οι οποίες άλλωστε είναι υπεύθυνες για το περιεχόμενο των μνημονίων. Οι δανειστές πρωτίστως ζητούν μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα μειώσουν την κρατική σπατάλη και θα απελευθερώσουν την οικονομία από τα δεσμά του κράτους. Τα όποια άμεσα μέτρα ζητούν αποσκοπούν στην βραχυχρόνια αποκατάσταση των δημοσίων εσόδων και δεν πρέπει να έχουν μόνιμο χαρακτήρα. Δυστυχώς, το φαύλο και ανίκανο πολιτικό μας σύστημα αρνείται να αναλάβει το πολιτικό κόστος των μεταρρυθμίσεων, προτιμώντας να εξουθενώσει φορολογικώς το εύκολο θύμα: Την μεσαία τάξη, όσους δηλαδή έχουν ακίνητα και εμφανή εισοδήματα!

Διεθνείς τοκογλύφοι – δράκοι σε παραμύθια

Βεβαίως, λύσεις υπάρχουν και μάλιστα ταχείας αποδόσεως. Ήδη από το Νοέμβριο του 2016 είχα αναφερθεί στην ανάγκη για ένα «λιτό, δίκαιο και διαφανές φορολογικό σύστημα πλήρους και καθολικής εκπτώσεως των δαπανών από το εισόδημα«.
Οι αυτοματισμοί που περιέχει το σύστημα αυτό επιτρέπουν την εξάλειψη της φοροδιαφυγής. Τόσο των εμμέσων όσο και των αμέσων φόρων. Άρα και την μείωση των φορολογικών συντελεστών.
Επίσης, ένα τέτοιο σύστημα, εκ φύσεως, συνδυάζεται με την πλήρη κατάργηση κάθε φορολογικού βάρους επί της περιουσίας. Ο λόγος είναι απλός. Κάθε περιουσιακό στοιχείο (κατοικία, αυτοκίνητο, σκάφος, έργο τέχνης, οτιδήποτε) φορολογείται με ΦΠΑ κατά την αγορά του. Ενώ η αξία του φορολογείται ως μέρος του εισοδήματος του πωλητή. Συνεπώς, κάθε νέα φορολογία επ’ αυτών απλώς αποτελεί ανήθικη, άδικη και αντισυνταγματική απαλλοτρίωση νόμιμης ιδιωτικής περιουσίας! Δικαιολογείται μόνον η επιβάρυνσή τους με τέλη π.χ. δημοτικά για τις κατοικίες. Λιμενικά για τα σκάφη. Κυκλοφορίας για τα αυτοκίνητα. Αλλά μέχρι εκεί και μόνο με λογικούς μονοψήφιους συντελεστές.
Ας αναρωτηθούμε γιατί ΚΑΜΜΙΑ ελληνική κυβέρνηση δεν εφήρμοσε ένα τέτοιο σύστημα. Και ας μην αναζητούμε αποδιοπομπαίους τράγους σε -δήθεν- διεθνείς τοκογλύφους και άλλες τέτοιες ανοησίες! Ο εχθρός είναι ΕΝΤΟΣ των πυλών…!
Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο του Ιπποκράτη Χατζηαγγελίδη στο new deal

Previous articleΠαίκτες πλάνα και πλάνες
Next articleΟ ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι δημοκρατικό κόμμα
ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΙΔΗΣ
Ο Ιπποκράτης Χατζηαγγελίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Είναι άγαμος και ζει στο Παγκράτι. Από το 1988 εργάσθηκε ως στέλεχος ή/και ως σύμβουλος διαφόρων εταιριών, επί χρηματοπιστωτικών κυρίως θεμάτων, ενώ από το 2007 είναι επί κεφαλής της ομάδος χρηματοπιστωτικών συμβούλων INTERACTION FINANCE. Επιμελήθηκε και διαμεσολάβησε για τη χρηματοδότηση διαφόρων επιχειρήσεων με συνολικά κεφάλαια της τάξεως των είκοσι πέντε εκατομμυρίων -25.000.000- ευρώ ενώ διαθέτει μεγάλη εμπειρία διαχειρίσεως και αναδιαρθρώσεως προβληματικών επιχειρήσεων, αποτιμήσεων και εξαγορών/συγχωνεύσεων. Έχει εκπονήσει μεγάλο αριθμό μελετών επενδύσεων, επιχειρηματικών σχεδίων και σχεδίων αναδιαρθρώσεως & αναχρηματοδοτήσεως επιχειρήσεων. Είναι πιστοποιημένος εισηγητής σεμιναρίων από τον Ο.Α.Ε.Δ. και έχει διδάξει σε σειρά σεμιναρίων με θέμα τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων, την διαχείριση κρίσεως κλπ. Επίσης, έχει παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό σεμιναρίων χρηματοπιστωτικής διαχειρίσεως, φορολογικού σχεδιασμού, συμβάσεων αποφυγής διπλής φορολογίας, διαχειρίσεως ακινήτων, ανωνύμων εταιρειών κλπ. Είναι έφεδρος εν εφεδρεία Λοχαγός (ΠΖ). Υπηρέτησε σε παραμεθόριες μονάδες και επιτελεία ενώ έλαβε μέρος σε ασκήσεις εφεδρείας και διοργανώσεις του ΝΑΤΟ και εκπαιδεύθηκε στη Σχολή Πεζικού. Με την πολιτική ασχολήθηκε από τα μαθητικά του χρόνια ενώ τα τελευταία 10 έτη έχει ενεργή πολιτική δράση στο πλαίσιο της Δεξιάς Παρατάξεως. Έχει σταθεί ενάντια στο λαϊκισμό, αλλά και στον ψευδεπίγραφο εκσυγχρονισμό. Πιστεύει στον αληθινό, εθνικοπατριωτικό, φιλελευθερισμό και όχι στους δήθεν φιλελευθέρους που κρύβουν μόνον αριστερές και εθνομηδενιστικές ιδεοληψίες. Εργάζεται με σκοπό την Ριζική Πολιτική Μεταρρύθμιση, δηλαδή ένα νέο σύνταγμα και πολίτευμα πλήρους διαχωρισμού των εξουσιών, αυξημένης λαϊκής κυριαρχίας και ευθύνης των πολιτών. Επίσης, πιστεύει ότι πρέπει να εισαχθεί ένα νέο δίκαιο φορολογικό σύστημα πλήρους και καθολικής εκπτώσεως των δαπανών από το εισόδημα ώστε να απαλειφθεί η διπλή φορολόγηση, η οποία συνιστά «νόμιμη κλοπή» και επιβαρύνει ιδιαιτέρως τα χαμηλά εισοδηματικά κλιμάκια. Ένα τέτοιο σύστημα πρέπει να συνοδευθεί από μια γενναία και οριστική μακροχρόνια ρύθμιση, η οποία -χωρίς να χαρίζει τίποτα σε κανέναν!- θα δώσει σε όλους μας τη δυνατότητα να αποπληρώσουμε τα όποια πραγματικά μας χρέη προς το δημόσιο, χωρίς παράλογες προσαυξήσεις και χωρίς την κλοπή του ΕΝΦΙΑ!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.