Το ότι –με εντολή του Ρώσου προέδρου Βλαδίμηρου Πούτιν– οι μυστικές υπηρεσίες και τα αόρατα ταμεία του Κρεμλίνου χρηματοδοτούν ακροδεξιά και αντιευρωπαϊκά κόμματα και «κινήματα» στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μόνον οι πέτρες ίσως να μην το γνωρίζουν. Αλλά, σαφώς δεν είναι γνωστό ποιο είναι το ύψος των ποσών που πηγαίνει στα ταμεία των κομμάτων και άλλων δήθεν μη κυβερνητικών οργανώσεων. Ίσως, όμως, με αφετηρία την Γαλλία, βρεθεί κάποια άκρη.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, μετά από εισαγγελική εντολή έκλεισαν στην Γαλλία 27 τραπεζικοί λογαριασμοί του κόμματος «Εθνικό Μέτωπο» της Μαρίν Λε Πεν. Παράλληλα δε, ερευνάται και η υπόθεση ενός ρωσικού δανείου προς το κόμμα, ύστερα από πρωτοβουλία βουλευτή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η έρευνα των γαλλικών αρχών εξετάζει και την οικονομική κατάσταση επώνυμων μελών του Εθνικού Μετώπου. Τα οποία τα τρία τελευταία χρόνια παρουσιάζουν εντυπωσιακή άνοδο των περιουσιακών στοιχείων τους, χωρίς αυτή να δικαιολογείται από την αντίστοιχη άνοδο των εισοδημάτων τους.

Η ΛΕ ΠΕΝ ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΡΩΣΙΚΕΣ ΜΑΦΙΟΖΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Κατά τις πληροφορίες μας, τα στελέχη αυτά διαχειρίστηκαν δάνεια 11 εκατ. ευρώ! Τα οποία το κόμμα της Μαρίν Λε Πεν πήρε από μαφιόζικες ρωσικές τράπεζες. Αυτές στις αρχές του 2017 αναγκάστηκαν να τις κλείσουν και οι ρωσικές αρχές. Πρόκειται για τις Strategy Bank και MKB Bank. Παράλληλα, άλλα 9 εκατ. ευρώ χορήγησε το 2014 στο Εθνικό Μέτωπο και η First Czeck Russian Bank. Πίσω από την τελευταία υπάρχει γνωστός στην Ελλάδα Ρώσος ολιγάρχης, υπέρμαχος της Ορθοδοξίας, ο οποίος έχει καλές σχέσεις και στην Ελλάδα. Αλλά αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα.

Πέρα, όμως, από την περίπτωση αυτή, θόρυβο κάνει στην Γαλλία και η αποκάλυψη Γάλλου μετανοημένου τζιχαντιστή. Είπε ότι, στην Συρία, η ρωσική αεροπορία σκοπίμως βομβάρδιζε αμάχους. Κι έτσι ενίσχυσε το μεταναστευτικό ρεύμα προς Τουρκία και μετά προς Ευρώπη. Τότε, που η καγκελάριος Α. Μέρκελ είχε δηλώσει ότι η Γερμανία είναι έτοιμη να υποδεχθεί ένα εκατομμύριο πρόσφυγες.

«Η δήλωση αυτή ήταν δώρο προς τον Πούτιν. Η ρωσική αεροπορία βομβάρδιζε αμάχους για να δημιουργήσει προσφυγικό πρόβλημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Αυτό τονίζει Γάλλος αξιωματούχος που παρακολουθεί τις μεσανατολικές εξελίξεις για λογαριασμού του γαλλικού ΥΠΕΞ.

Τις πιο πάνω αποκαλύψεις διέψευσε, εντελώς λακωνικά, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκώφ, τονίζοντας ότι «είναι αβάσιμες».

Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο του Αθανάσιου Παπανδρόπουλου στο new deal

Previous articleΚΡΕΤΣΟΥ ΚΑΙ ΖΩΗ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ
Next articleΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΙΑ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Αθανάσιος Χ. Παπανδρόπουλος, γόνος επιχειρηματικής και δημοσιογραφικής οικογένειας των Πατρών (Νεολόγος Πατρών, 1879-1973), γεννήθηκε στο Ψυχικό το 1941 και φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια δημοσιογραφικής καρριέρας. Οικονομολόγος και ειδικός σε θέματα επικοινωνίας, έχει τιμηθεί με 42 δημοσιογραφικά βραβεία και είναι Ιππότης της Τιμής της Γαλλικής Δημοκρατίας, της Ουγγαρίας και της Πολωνίας. Εργάστηκε 30 χρόνια στον Οικονομικό Ταχυδρόμο και σε άλλα έντυπα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και συνεργάστηκε με γνωστές εφημερίδες και εξειδικευμένα περιοδικά. Σήμερα αρθρογραφεί στις εφημερίδες Εστία, Ναυτεμπορική και είναι σύμβουλος στο περιοδικό Μάνατζερ της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων. Επίσης, παρουσιάζει την εκπομπή «Δρόμοι της Ανάπτυξης» στο οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι Sbc. Είναι επίτιμος διεθνής πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και διοικητικός πρόεδρος του ελληνικού τμήματός της, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Συντακτών Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και χρημάτισε επί εξαετία πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Τύπου. Από το 2002 είναι μέλος της Γερουσίας για την Ένωση της Ευρώπης, από την οποία και τιμήθηκε για τα άρθρα του περί ομοσπονδιακής Ευρώπης.