Πριν απολυθεί ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος από τον Σκάϊ, επειδή είπε ότι ο κύριος πρωθυπουργός δεν δέησε να κάνει μία επίσκεψη στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο που τραυματίστηκε σοβαρά από απόπειρα εναντίον του «παλαιών συντρόφων του κ. Τσίπρα», το θέμα το είχε επισημάνει και ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος –που κάποτε είχε εκλεγεί βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έφυγε εγκαίρως, όταν κατάλαβε με ποια σέκτα ψυχοπάθειας είχε μπλέξει.

Από την άλλη πλευρά, ο Σκάϊ, στον οποίον ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει και κάποια εκατομμύρια από την φαρσοκωμωδία των τηλεοπτικών αδειών, έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη από τον πρωθυπουργό, προφανώς για να μην τούυ χαλάσει κάποια σούπα.

Ο καημενούλης ο Τσίπρας έχει ανάγκη από λεφτά για να μπορέσει να επιβιώσει πολιτικά και, επειδή πλέον το κράτος δεν κόβει μονέδα, πρέπει να προσελκύσει κάποιους κερδοσκόπους επενδυτές. Είτε Έλληνες που έχουν λεφτά έξω και που θα γίνουν η νέα διαπλοκή, είτε ξένους που διαθέτουν άφθονο σοσιαλιστικό βρώμικο χρήμα. Κάθε φορά λοιπόν που κάποιοι συνδέουν τον κύριο πρωθυπουργό με την τρομοκρατία, λόγω του ακροαριστερού παρελθόντος του, αμαυρώνουν την εικόνα του –η οποία έτσι κι αλλιώς βρίσκεται στο ναδίρ.

Αυτός είναι και ο λόγος που στην τελευταία συζήτηση στην Βουλή προ ημερησίας διατάξεως, ο Αλ. Τσίπρας επετέθη στον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί είχε δηλώσει στο Politico ότι η τρομοκρατία στην Ελλάδα είναι ακροαριστερής προέλευσης. Σκόπιμα δε, κατά την προσφιλή του τακτική, ο πρωθυπουργός στην δευτερολογία και στην τριτολογία του συνέδεσε άσχετα μεταξύ τους γεγονότα, για να δημιουργήσει εντυπώσεις και να παραπληροφορήσει, ως συνήθως, ένα κοινό που στην ουσία, για να το πούμε λαϊκά, το φτύνει. Τόσο μεγάλη εκτίμηση τού έχει.

Το θέμα μας όμως δεν είναι η πασιφανής σύνδεση της ελληνικής τρομοκρατίας με τους αριστερούς ψυχοπαθείς και γκάνγκστερ. Για το γεγονός αυτό η πραγματικότητα ομιλεί από μόνη της. Οι δεκάδες αθώοι που δολοφονήθηκαν από τους δολοφόνους της 17 Νοέμβρη πιστοποιούν το πνεύμα της άκρας αριστεράς, γι’ αυτό και οι δολοφόνοι αυτοί είχαν ως μάρτυρες υπεράσπισης κάποιους από τους σημερινούς βουλευτές και πρώην υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα αυτά είναι γνωστά στην Ευρώπη και κάποιες υπηρεσίες ασφαλείας χωρών μελών της ΕΕ γνωρίζουν άριστα πρόσωπα και πράγματα. Γνωρίζουν επίσης ότι ο Αλ. Τσίπρας δεν έκανε ούτε μια επίσκεψη στον Λουκά Παπαδήμο, θύμα τρομοκρατικής ενέργειας, που έμεινε 36 ημέρες στο νοσοκομείο πληρώνοντας τα τίμημα σωτηρίας της χώρας την περίοδο που ο κ. Τσίπρας τον καθύβριζε –και όχι μόνον, τον στοχοποιούσε επίσης. Κατά συνέπεια, οι ανοησίες περί τρομοκρατίας που εξέμεσε στην Βουλή ο πρωθυπουργός μπορεί να ακούγονται καλά στους τραμπούκους που τον προσκυνούν, αποτελούν όμως βαρύτατη προσβολή για κάθε δημοκρατικό πολίτη.

Όμως, το να γίνονται γνωστά όλα αυτά δεν εξυπηρετούν τον κύριο πρωθυπουργό, ο οποίος τώρα έχει ανάγκη να φέρει κάποια λεφτά στην Ελλάδα, από Κινέζους και από ενδεχόμενη έξοδο στις αγορές. Οι επενδυτές, όσο και διαπλεκόμενοι και αν είναι, κρατάνε κάποιες αποστάσεις. Έτσι, τον πόνεσαν τον πρωθυπουργό οι περί τρομοκρατίας δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γιατί τού χαλάνε τα σχέδια για την Τράπεζα Ανάπτυξης που θέλει να στήσει.

Κατά συνέπεια, στο μέτρο που ο Τσίπρας θα θέλει να βάλει μπροστά την Τράπεζα Ανάπτυξης, που τού κάνουν δώρο οι εταίροι-δανειστές μας, ώστε να έχει κάποιους πόρους εξυπηρέτησης ημετέρων, η όποια συνταύτιση του κόμματός του με τρομοκρατία τον πονάει. Και ας μην ξεχνάμε ότι, στο μέτρο που η ισλαμική τρομοκρατία αποτελεί μείζον πρόβλημα της Ευρώπης, τα εδώ χαϊδολογήματα των «αντι-ιμπεριαλιστών» με τις μούμιες του σαλαφισμού μόνον σοβαρές υπόνοιες γεννούν.

Έχουμε λοιπόν να δούμε αρκετά νούμερα ακόμα και δυστυχώς, πέρα από τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ ζημιά που έχει υποστεί η χώρα, σήμερα καταρρέει και το κεφάλαιο φήμη που διέθετε. Και αυτό είναι τραγικό.

Previous articleΤΟ ΧΑΛΚΕΟΝ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ
Next articleΟ ΒΟΥΔΑΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ Η ΕΜΜΟΝΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Αθανάσιος Χ. Παπανδρόπουλος, γόνος επιχειρηματικής και δημοσιογραφικής οικογένειας των Πατρών (Νεολόγος Πατρών, 1879-1973), γεννήθηκε στο Ψυχικό το 1941 και φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια δημοσιογραφικής καρριέρας. Οικονομολόγος και ειδικός σε θέματα επικοινωνίας, έχει τιμηθεί με 42 δημοσιογραφικά βραβεία και είναι Ιππότης της Τιμής της Γαλλικής Δημοκρατίας, της Ουγγαρίας και της Πολωνίας. Εργάστηκε 30 χρόνια στον Οικονομικό Ταχυδρόμο και σε άλλα έντυπα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και συνεργάστηκε με γνωστές εφημερίδες και εξειδικευμένα περιοδικά. Σήμερα αρθρογραφεί στις εφημερίδες Εστία, Ναυτεμπορική και είναι σύμβουλος στο περιοδικό Μάνατζερ της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων. Επίσης, παρουσιάζει την εκπομπή «Δρόμοι της Ανάπτυξης» στο οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι Sbc. Είναι επίτιμος διεθνής πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και διοικητικός πρόεδρος του ελληνικού τμήματός της, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Συντακτών Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και χρημάτισε επί εξαετία πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Τύπου. Από το 2002 είναι μέλος της Γερουσίας για την Ένωση της Ευρώπης, από την οποία και τιμήθηκε για τα άρθρα του περί ομοσπονδιακής Ευρώπης.

1 COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.