Γνώρισα το μέσο κάπου τον Μάη του 2015, με αφορμή μία εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Πάτρα, χάρη στον Απόστολο Βουλδή. Έναν εξαιρετικό και σοβαρό δημοσιογράφο, που για αρκετά χρόνια χρημάτισε και πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων.

Πρόκειται για το Tempo24, ένα site που «κτίστηκε» από μία ομάδα επαγγελματιών δημοσιογράφων η οποία προσπαθεί να προσφέρει στην ελληνική περιφέρεια δείγματα σοβαρής δημοσιογραφίας του μέλλοντος. Σήμερα, η ομάδα αυτή γιορτάζει τα δεύτερα γενέθλιά της. Και πρέπει να πούμε ότι βρίσκεται στις πρώτες γραμμές της διαδικτυακής ενημέρωσης, σε έναν χώρο απαιτητικό και ως εκ τούτου δύσκολο.

Όπως λένε δύο από τους πρωταγωνιστές της προσπάθειας αυτής, ο Απόστολος Βουλδής και ο Δημήτρης Αβραμίδης, «το εγχείρημα δεν ήταν απλό, ούτε αποφασίστηκε μέσα σε λίγες ημέρες. Ήταν ένα ραντεβού με την ενημέρωση ανθρώπων που είχαν δεκαετίες δημοσιογραφίας στην πλάτη τους και ήθελαν να προσφέρουν στο ευρύ κοινό κάτι σοβαρό, υπεύθυνο, με κλειστά αυτιά στις σειρήνες της πλασματικής ενημέρωσης».

Το πέτυχαν.

Previous articleΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΕΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ
Next articleΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Αθανάσιος Χ. Παπανδρόπουλος, γόνος επιχειρηματικής και δημοσιογραφικής οικογένειας των Πατρών (Νεολόγος Πατρών, 1879-1973), γεννήθηκε στο Ψυχικό το 1941 και φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια δημοσιογραφικής καρριέρας. Οικονομολόγος και ειδικός σε θέματα επικοινωνίας, έχει τιμηθεί με 42 δημοσιογραφικά βραβεία και είναι Ιππότης της Τιμής της Γαλλικής Δημοκρατίας, της Ουγγαρίας και της Πολωνίας. Εργάστηκε 30 χρόνια στον Οικονομικό Ταχυδρόμο και σε άλλα έντυπα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και συνεργάστηκε με γνωστές εφημερίδες και εξειδικευμένα περιοδικά. Σήμερα αρθρογραφεί στις εφημερίδες Εστία, Ναυτεμπορική και είναι σύμβουλος στο περιοδικό Μάνατζερ της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων. Επίσης, παρουσιάζει την εκπομπή «Δρόμοι της Ανάπτυξης» στο οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι Sbc. Είναι επίτιμος διεθνής πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και διοικητικός πρόεδρος του ελληνικού τμήματός της, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Συντακτών Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και χρημάτισε επί εξαετία πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Τύπου. Από το 2002 είναι μέλος της Γερουσίας για την Ένωση της Ευρώπης, από την οποία και τιμήθηκε για τα άρθρα του περί ομοσπονδιακής Ευρώπης.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.