Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ

Ο Θανάσης Παπαμιχαήλ, σπούδασε Νομικά και Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και παρακολούθησε ειδικά σεμινάρια επικοινωνίας στην Αγγλία. Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της διαφημιστικής εταιρείας Ananas Α.Ε. από το 1987. Εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Εταιρειών Διαφήμισης και Επικοινωνίας για τέσσερις συνεχόμενες θητείες. Έχει εργαστεί για τις προεκλογικές εκστρατείες πολιτικών προσώπων και συνδυασμών, καθώς και ως σύμβουλος επικοινωνίας για πολλούς πολιτικούς και οργανισμούς, με πιο πρόσφατη απ’ όλες τις τακτικές συνεργασίες του, εκείνη με τον Πρόεδρο της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας.Από το 1997, διευθύνει και συντονίζει το επιτελείο επιστημονικών συνεργατών της Think Politics, αναλαμβάνοντας πλήθος υποψηφίων και σημειώνοντας εξαιρετικά ποσοστά επιτυχίας. Είναι συγγραφέας των εξειδικευμένων πρακτικών οδηγών Πολιτικής Επικοινωνίας «Πώς να κάνετε σωστή Προεκλογική Εκστρατεία» (1998) και «Πώς να κερδίσετε στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» (2006). Αρθρογραφεί σε τοπικής και εθνική κυκλοφορίας εφημερίδες, καθώς και σε εξειδικευμένα επαγγελματικά έντυπα στο χώρο της Επικοινωνίας.
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ
τα πρωτα συνεδριακα στερνογραφα

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΑ ΣΤΕΡΝΟΓΡΑΦΑ

  • Στο προηγούμενο συνέδριο το σύνθημα ήταν «με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με τα Μνημόνια»; Τώρα τα μνημόνια έγιναν γαργάρα και ξεχάστηκαν. Δεν συμφέρει και ούτε μπορούμε να τα φορτώνουμε μόνιμα σε άλλους. Τώρα νέο πολιτικό αφήγημα «τέλος τα μαθήματα».

  • Διαφωνείστε κάθετα και οριζόντια με τις φωνές που στηλιτεύουν παλαιά στελέχη κομμάτων να φλερτάρουν με την κυβέρνηση, ευελπιστώντας σε μια πιθανή αξιοποίηση τους. Επαγγελματίες της πολιτικής είναι και όχι μιας συγκεκριμένης πολιτικής ιδεολογίας. Τέλος οι ιδεολογικές αγκυλώσεις δεν γράφουμε…. Σύστημα πολιτικής επιβίωσης όλων των ιδεολογιών στην πράξη!

  • Ο θερμός εναγκαλισμός μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων κατά τη συνάντηση τους προϊδεάζει σύμπραξη κομματική; Θα πάνε στις νέες εκλογές ως ένα κόμμα ή ο ένας θα είναι η νέα «τάση» του άλλου;

  • Μετρημένοι στα δάχτυλα οι «γραβατομένοι» και τα εξεζητημένα ντυσίματα των γυναικών συνέδρων. Μαύρα μπλουζάκια, χρωματιστά παντελόνια, casual ντύσιμο για να θυμίζουν «αλλοτινές εποχές». Φυσικά τα πολυτελή αυτοκίνητα και η πληθώρα των αστυνομικών συνοδών έμειναν εκτός «νυμφώνος» πλην ορισμένων εξαιρέσεων. Τα μέτρα ασφαλείας πέραν του δέοντος αυστηρά. Φοβούνται τη μεγάλη αγάπη των απλών ανθρώπων και της γενιάς των 400 ευρώ, που θα ήθελαν να εκδηλωθούν.

  • «Έρχομαι από μακριά» στο μπλουζάκι διανοούμενου βουλευτή του συγκυβερνώντος κόμματος. Δεν μας αποκάλυψε όμως, που πάει, και αν προτίθεται στο μέλλον να φορέσει μπλουζάκι με το σύνθημα «φεύγω μακριά»!

  • Στα σκαριά είναι η σύγκρουση για την ιδεολογική πλατφόρμα – ταυτότητα του κόμματος, η ρήξη για τις σχέσεις κόμματος – κράτους – κυβέρνησης οι απειλές από τις μέχρι χθες «συνιστώσες» και σήμερα «τάσεις». Αναμένονται, σκληρή κριτική, προτάσεις για ηρωική έξοδο, αναμάσημα αριστερών πολιτικών και τσιτάτων, φωνές για απαγκιστρώσεις – αυτονομήσεις από το συγκυβερνών κόμμα, «χαρτί» ρήξης με τους δανειστές και «ενέσεις» τόνωσης του ηθικού των οπαδών του κόμματος. Ησυχάστε. Τα πάντα είναι υπό έλεγχο. Η διασφάλιση της εξουσίας είναι ο απώτερος στόχος. Και όλοι γνωρίζουν ότι το δυνατό χαρτί είναι ακόμη ο Αλέξης. Στο τέλος ότι πει. Χωρίς αυτόν το χάος! Φανταστείτε τι ποσοστά θα έπαιρνε το κόμμα σε δημοσκόπηση που θα έλειπε ο Αλέξης από «πρώτο βιολί»;

  • Με ενδιαφέρον αναμένεται το κλείσιμο του συνεδρίου από τον Αλέξη για να ακούσουμε ποιόν από τους «μαρτυριάρηδες» για το τύπωμα της δραχμής θα διαψεύσει. Και τι μέλλει γενέσθαι αν οι δανειστές δεν πάρουν σοβαρά την απαίτηση για απομείωση του χρέους …. Οψόμεθα.