ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ

Τα γκουλάκ υπήρχαν ήδη μέσα στη θεωρία.

Στον πυρήνα της υπάρχει το έγκλημα. Δηλαδή:

Νομοτέλεια. Όλα θα υπακούσουν στον νόμο καθολικής ισχύος που ορίζει η θεωρία.Κάθε νομοτέλεια οδηγεί στην εσχατολογική θεώρηση της ιστορίας, την βία και στον ολοκληρωτισμό. Αυτό δηλαδή που υπήρξε κάθε κομμουνιστικό κόμμα στην εξουσία. Χωρίς εξαίρεση.

Εσχατολογία. Η νομοτέλεια οδηγεί υποχρεωτικά στην πεποίθηση οτι η εξέλιξη που προβλέπει, θα σφραγίσει οριστικά τα πράγματα και θα οδηγήσει σε μια νέα εποχή.

Νομοτέλεια, εσχατολογία, μεγάλος σκοπός, είναι το θεωρητικό πλαίσιο της εξόντωσης του αντιπάλου.

Στα στρατόπεδα συγκέντρωσης οι σημαίες έγραφαν: Μαρξισμός – Λενινισμός. Στη θεωρία βρίσκεται το »κακό».

Μην φοβόσαστε να πείτε τα πράγματα με το όνομά τους.

Και προχωράμε. Το μέλλον είναι πιο ενδιαφέρον απο το νεκρό χθές.

Αφήστε τους νεκρούς να θάψουν τους νεκρούς τους.

Previous articleΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΣΚΙΑΣ
Next articleΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ «ΜΑΥΡΗΣ ΒΙΒΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ»
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΣΟΥΛΗΣ
Ο Λευτέρης Κουσούλης γεννήθηκε στην Ελίκα Λακωνίας το 1952. Γυμνάσιο στη Σπάρτη. Λύκειο στους Μολάους. Σπούδασε στην Πάντειο και στη Γαλλία, στη Νίκαια, την πολιτική και τα φαινόμενα εξουσίας. Από τα φοιτητικά του χρόνια, έχει ιδιαίτερα ασχοληθεί με τη μελέτη των μηχανισμών κοινωνικής και πολιτικής επιρροής. Οδηγός του επιστημονικού προβληματισμού του είναι η πρόταση: «Ιερή είναι μόνο η ελευθερία». Εργάστηκε λίγα χρόνια ως ωρομίσθιος καθηγητής. Από το 1995 εργάζεται στο χώρο του στρατηγικού σχεδιασμού και της επικοινωνίας με την εταιρεία «Λέγειν & Πράττειν». Συμμετείχε στην εκδοτική πρωτοβουλία «Το Πέρασμα», που στο σύντομο βίο της εξέδωσε 15 τίτλους. Ο Λευτέρης Κουσούλης, αρθρογραφεί συχνά στον Τύπο καθώς και στο Διαδίκτυο, τόσο για την πολιτική, όσο και για άλλες καθημερινές πλευρές της ύπαρξης.

NO COMMENTS

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.