Το μεθαυριανό συλλαλητήριο, όπως άλλωστε και της Θεσσαλονίκης, ελάχιστη έως καθόλου επίπτωση είχε και θα έχει στο Σκοπιανό. Κύριο κίνητρο της μεγάλης μάζας των συμμετεχόντων (και από τη μεσαία τάξη) είναι η οργή και η απόγνωσή τους για όσα συμβαίνουν στην εσωτερική πολιτική σκηνή. Υπ” αυτήν την έννοια,

ο τυχοδιωκτισμός του Τσίπρα και της παρέας του μπορεί να αποβεί και εις βάρος τους, αλλά μόνον εμμέσως.

Πρωτίστως, το συλλαλητήριο είχε και θα έχει επιπτώσεις στην Δεξιά παράταξη. Η Ν.Δ. κλυδωνίζεται από τις αντιδράσεις της παραδοσιακής / λαϊκής Δεξιάς, η οποία -και δικαίως- νοιώθει περιθωριοποιημένη λόγω των επιλογών Μητσοτάκη σε πρόσωπα και πολιτικές.

ΤΑ …ΚΑΚΑΡΊΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΑΊΑ ΤΆΞΗ

Περαιτέρω, το εθνικό θέμα αποτελεί μια ιδανική ευκαιρία για την συσπείρωση μιας μεγάλης μάζας πολιτών που έχουν απορρίψει συλλήβδην το πολιτικό σύστημα. Πρόκειται για αυτούς που εκφράζονται δια της αποχής, μια «σιωπηλή πλειοψηφία», αν η αποχή ανέλθει στο 55% κατά τις επόμενες εκλογές. Αυτοί οι άνθρωποι ούτε ακροδεξιοί είναι ούτε εθνικιστές ή ότι άλλο ανάλογο.

Αυτή που συσπειρώνεται λοιπόν είναι η σκληρά δοκιμαζόμενη μεσαία τάξη, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ τσακίζει προς όφελος της εκλογικής του πελατείας! Από αυτούς ουδέποτε κινδύνευσε η σωματική ακεραιότητα οποιουδήποτε πολιτικού. Αντιθέτως, έγιναν βορά των παρακρατικών πάσης αποχρώσεως.

Επίσης, η συντριπτική πλειοψηφία τους, εάν προσέρχονταν στις κάλπες, θα ψήφιζαν ένα σύγχρονο δεξιό και ριζοσπαστικό κόμμα. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι αυτοί που εγκατέλειψαν τη Ν.Δ. Πρώτη αυτή υπέστη τις συνέπειες της απαξιώσεως του πολιτικού συστήματος.

Από το 2007 μέχρι το 2015 περίπου ένα εκατομμύριο τριακόσιες χιλιάδες -1.300.000- ψηφοφόροι εγκατέλειψαν τη Ν.Δ. Δεν θα επιστρέψουν σε αυτήν. Τουλάχιστον όσο κόμμα και ηγεσία παραμένουν εγκλωβισμένοι στις αφόρητα συμβατική, ανέμπνευστη, αναποτελεσματική και μουχλιασμένη λογική του πολιτικού συστήματος της μεταπολιτεύσεως.

* Το σκίτσο είναι του Θοδωρή Μακρή

Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο του Ιπποκράτη Χατζηαγγελίδη στο new deal

Previous articleΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΑΣ: ΜΙΑ ΑΥΤΑΡΧΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ
Next articleΕΘΝΙΚΗ ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΙΔΗΣ
Ο Ιπποκράτης Χατζηαγγελίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Είναι άγαμος και ζει στο Παγκράτι. Από το 1988 εργάσθηκε ως στέλεχος ή/και ως σύμβουλος διαφόρων εταιριών, επί χρηματοπιστωτικών κυρίως θεμάτων, ενώ από το 2007 είναι επί κεφαλής της ομάδος χρηματοπιστωτικών συμβούλων INTERACTION FINANCE. Επιμελήθηκε και διαμεσολάβησε για τη χρηματοδότηση διαφόρων επιχειρήσεων με συνολικά κεφάλαια της τάξεως των είκοσι πέντε εκατομμυρίων -25.000.000- ευρώ ενώ διαθέτει μεγάλη εμπειρία διαχειρίσεως και αναδιαρθρώσεως προβληματικών επιχειρήσεων, αποτιμήσεων και εξαγορών/συγχωνεύσεων. Έχει εκπονήσει μεγάλο αριθμό μελετών επενδύσεων, επιχειρηματικών σχεδίων και σχεδίων αναδιαρθρώσεως & αναχρηματοδοτήσεως επιχειρήσεων. Είναι πιστοποιημένος εισηγητής σεμιναρίων από τον Ο.Α.Ε.Δ. και έχει διδάξει σε σειρά σεμιναρίων με θέμα τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων, την διαχείριση κρίσεως κλπ. Επίσης, έχει παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό σεμιναρίων χρηματοπιστωτικής διαχειρίσεως, φορολογικού σχεδιασμού, συμβάσεων αποφυγής διπλής φορολογίας, διαχειρίσεως ακινήτων, ανωνύμων εταιρειών κλπ. Είναι έφεδρος εν εφεδρεία Λοχαγός (ΠΖ). Υπηρέτησε σε παραμεθόριες μονάδες και επιτελεία ενώ έλαβε μέρος σε ασκήσεις εφεδρείας και διοργανώσεις του ΝΑΤΟ και εκπαιδεύθηκε στη Σχολή Πεζικού. Με την πολιτική ασχολήθηκε από τα μαθητικά του χρόνια ενώ τα τελευταία 10 έτη έχει ενεργή πολιτική δράση στο πλαίσιο της Δεξιάς Παρατάξεως. Έχει σταθεί ενάντια στο λαϊκισμό, αλλά και στον ψευδεπίγραφο εκσυγχρονισμό. Πιστεύει στον αληθινό, εθνικοπατριωτικό, φιλελευθερισμό και όχι στους δήθεν φιλελευθέρους που κρύβουν μόνον αριστερές και εθνομηδενιστικές ιδεοληψίες. Εργάζεται με σκοπό την Ριζική Πολιτική Μεταρρύθμιση, δηλαδή ένα νέο σύνταγμα και πολίτευμα πλήρους διαχωρισμού των εξουσιών, αυξημένης λαϊκής κυριαρχίας και ευθύνης των πολιτών. Επίσης, πιστεύει ότι πρέπει να εισαχθεί ένα νέο δίκαιο φορολογικό σύστημα πλήρους και καθολικής εκπτώσεως των δαπανών από το εισόδημα ώστε να απαλειφθεί η διπλή φορολόγηση, η οποία συνιστά «νόμιμη κλοπή» και επιβαρύνει ιδιαιτέρως τα χαμηλά εισοδηματικά κλιμάκια. Ένα τέτοιο σύστημα πρέπει να συνοδευθεί από μια γενναία και οριστική μακροχρόνια ρύθμιση, η οποία -χωρίς να χαρίζει τίποτα σε κανέναν!- θα δώσει σε όλους μας τη δυνατότητα να αποπληρώσουμε τα όποια πραγματικά μας χρέη προς το δημόσιο, χωρίς παράλογες προσαυξήσεις και χωρίς την κλοπή του ΕΝΦΙΑ!