ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ (ΚΑΘΕ) ΣΩΡΡΑ…

0

Κατηγορούμε τους πολιτικούς που εκλέξαμε, χωρίς να σκεφτόμαστε τη συμμετοχή μας στην εκλογή τους! Κατηγορούμε προβεβλημένα δημόσια (φαιδρά) πρόσωπα, χωρίς να σκεφτόμαστε τη συμμετοχή μας, στο ότι έγιναν προβεβλημένα δημόσια πρόσωπα…

Το πρόσφατο παράδειγμα του Αρτέμη Σώρρα, του «Εωσφόρου που θα πάρει την Ελλάδα με κάθετη κυριαρχία» (όπως ο ίδιος δήλωσε σε συνέντευξή του), σαφώς και δεν είναι πολιτικό, όσο και αν θέλει να παρουσιάσει τον εαυτό του ως «Μεσσία», με την δημιουργία των «Ελλήνων Συνέλευσις»!

Ούτε ανεκδιήγητοι τύποι, οι οποίοι βρίζουν μπροστά στις κάμερες, κατηγορούνται για εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου και αγνοούν την δικαιοσύνη (μια και η δικαιοσύνη είναι κυριολεκτικά τυφλή), ή –στην καλύτερη περίπτωση κάποιοι άλλοι-, οι οποίοι κλαίνε μπροστά στην κοινοβουλευτική τους ομάδα, εμφανίζονται ως ρυθμιστές ή μεταρρυθμιστές είναι παράδειγμα πολιτικής!

Είναι «πούλια» σε ένα τεράστιο ντόμινο, ή «στοιχεία» μίας αλυσιδωτής αντίδρασης, που πολλαπλασιάζονται με τρομακτικό ρυθμό τα τελευταία χρόνια, μια και το έδαφος είναι πρόσφορο για την επιβίωση και την ανάδειξή τους, σε ρυθμιστές, εθνικούς σωτήρες, ή, «εναλλακτική πρόταση» αντίδρασης!

Άλλωστε είναι γνωστό -από αρχαιοτάτων χρόνων- ότι τα σκ@τ@ και οι φελλοί επιπλέουν!

Ο κύριος Αρτέμης Σώρρας και οι όμοιοί του, δεν είναι φαινόμενο! Είναι κατάντια… Κατάντια της δικαιοσύνης, της ενημέρωσης, της κουλτούρας και της παιδείας ενός ολόκληρου λαού που κάθε άλλο παρά αμέτοχος είναι στην παρακμή, που βιώνει τις τελευταίες δεκαετίες!

Με σύμμαχο τα ΜΜΕ, την AGB αλλά και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ένα τεράστιο μέρος του λαού άγεται και φέρεται, από τις αναρτήσεις με τα περισσότερα «like», από τον εκάστοτε «κυρίαρχο των 8», από μία μνήμη που δεν απέχει πολύ από αυτήν του χρυσόψαρου και από ανθρώπους, που η γνώση τους σε θέματα πολιτικής εξαντλείται στην προεδρία ενός 15μελες ή, στην ιστορική οικογενειακή παράδοση!

Οι επικίνδυνες «ομάδες» ανθρώπων, επιλέγουν -ως επικεφαλής-, επικίνδυνους ανθρώπους! Και αυτό είναι νομοτελειακό! Και αυτό επιτυγχάνεται διότι, οι επικίνδυνοι άνθρωποι με τη σειρά τους, επιλέγουν προσεκτικά το ευάλωτο και βολικό κοινό, το οποίο θα καθοδηγήσουν, θα επηρεάσουν και στο τέλος θα καταστρέψουν με χαρακτηριστική άνεση και χωρίς καμία απολύτως συνέπεια!

Οι πολίτες ακολουθούν επικίνδυνα ανθρωπάκια τύπου Σώρρα σε τέτοιο βαθμό ώστε να συρρέουν σε δημόσιες υπηρεσίες (αφού έχουν πληρώσει αντίτιμο «ακολουθίας») διεκδικώντας προνόμια που δεν τους ανήκουν. Η δικαιοσύνη, δεν αντιλαμβάνεται (και αυτό είναι το τρομακτικό) την σοβαρότητα της κατάστασης και τον μεταχειρίζεται ως τον «τρελό του χωριού», ενώ τα ΜΜΕ επιδίδονται σε έναν «αγώνα δρόμου» προσέγγισης του συγκεκριμένου επικίνδυνου τύπου και των ομοίων του, με τη λογική του «καλύτερα πρώτος και λάθος, παρά δεύτερος και σωστός»!

Λυπάμαι που δεν μπορώ να κατηγορήσω τον (κάθε) Αρτέμη Σώρρα! Άλλωστε πως θα μπορούσα να το κάνω όταν μία κοινοποίηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γνωστής γυναίκας στελέχους των «Ελλήνων Συνέλευσις» (με κεφαλαία γράμματα και ανορθόγραφη, αφήνοντας απ’ έξω το περιεχόμενο) έχει εκατοντάδες «like» και περισσότερες από 100 κοινοποιήσεις;

Λυπάμαι που δεν μπορώ να κατηγορήσω, διάφορους πολιτικούς φορείς, που σε μία ανεκδιήγητη φιέστα, ανοίγουν «τη ντουλάπα με τους σκελετούς» και παρουσιάζουν ως «άσσο στο μανίκι» τους πρωτεργάτες, της πλέον βρώμικης πολιτικής ιστορίας της Ελλάδας!

Μπορώ όμως να κατηγορήσω όλους εμάς που ως πρόβατα επιλέγουμε τα κριάρια που με μαθηματική ακρίβεια θα μας οδηγήσουν στον γκρεμό!

Previous articleΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ
Next articleΓΙΑΤΙ Ο ΨΥΧΑΡΗΣ ΔΕΝ ΜΕ ΕΠΕΛΕΞΕ ΝΑ ΣΩΣΩ ΤΟΝ ΔΟΛ
ΙΩΝ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
Ίων Παπαδάκης (ή αλλιώς «Ιονιστής») έγινε δημοσιογράφος και «ραδιοφωνιτζής» από χόμπι (καμία σχέση με ότι σπούδασε). Λάτρευε το γράψιμο από παιδάκι, όμως τον στοίχειωνε αυτό που άκουγαν οι γονείς του από τους καθηγητές του: «Καταπληκτική η έκθεση του γιού σας… Όμως είναι πάλι εκτός θέματος!» Τι πάει να πει εκτός θέματος ρε φίλε; Πώς είναι δυνατόν η σκέψη σου, η άποψή σου, τα συναισθήματά σου να είναι εκτός θέματος; Τελικά, έκανε επάγγελμα το «θέμα» και παρέμεινε «εκτός θέματος» στην προσωπική του ζωή… Ξεκίνησε από σπικαζ για διαφημιστικά, μετά περιοδικά και μετά «τρούπωσε» στον μεγάλο του έρωτα, την εφημερίδα… Από υλατζής, μέχρι διευθυντής! Επικαιρότητα, 24 Ώρες, Εσπρέσο, Αυριανή, Αθηναϊκή, Καρφί, Απογευματινή, Σφήνα, Athens Voice, Παρασκήνιο… (Να μην πούμε για ραδιόφωνο, περιοδικά και ολίγον από τηλεόραση) Δημοσιογράφος λοιπόν στο επάγγελμα… Μην ακούτε αυτά που λένε μερικοί «συνάδελφοι» περί λειτουργήματος. Λειτούργημα κάνουν οι γιατροί, οι δάσκαλοι, άντε και οι παπάδες! Οι δημοσιογράφοι είναι πληρωμένοι δολοφόνοι, Ταλιμπάν, Μουτζαχεντίν πως το λένε… Έτσι προσπάθησε να είναι «πληρωμένος» και όχι δολοφόνος και θέλει να πιστεύει ότι τα κατάφερε… Ο «Ιονιστής» είναι ο άλλος του εαυτός… Γράφει και με αυτό το όνομα τα τελευταία 20 χρόνια τόσο σε εφημερίδες και ιστοσελίδες όσο και στο blog του, έτσι για την ψυχοθεραπεία του πράγματος… Έχει δουλέψει με τους καλύτερους και με τους χειρότερους… Έχει γνωρίσει ανθρώπους, πολλούς ανθρώπους! Άλλους τους λάτρεψε, άλλοι τον γοήτευσαν και άλλους τους μίσησε… Και όλα αυτά με πάθος! «Σωστό ή λάθος κάντο με πάθος» είναι το μότο του και συνεχίζει να είναι «εκτός θέματος», αρνούμενος να επιλέξει το μέτριο, όταν υπάρχει το καλύτερο! Και πιστέψτε με η ζωή του είναι βασισμένη σε… αληθινή ιστορία!»

NO COMMENTS

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.