Δεν ξέρω κανέναν από τους τρεις, δεν είναι φίλοι μου, δεν έχουμε υπάρξει ποτέ συνάδελφοι! Είναι όμως κατάπτυστοι, γιατί..

Γιατί είναι δημοσιογράφοι ή πιο σωστά «δημοσίως γράφοντες»! Γιατί κάτω από το άρθρο τους ή το ρεπορτάζ τους, βάζουν το όνομά τους, αντί να κρυφτούν πίσω από ένα ψευδώνυμο ή ένα προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (ξέρετε αυτά του τύπου @pk_boulis ή @tsirizas και άλλα τέτοια χαριτωμένα)… Λάθος, μέγα λάθος!

Γιατί ακόμα και κάτω από το λάθος τους, ή την «κιτρινιά», βάζουν το όνομά τους. Και αυτό το κάνουν μια και δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από την «ασυλία» που… κάθεται σε αυτά τα καφέ «έπιπλα» σε εκείνη την πολύ ωραία αίθουσα! Αν δεν κάνω λάθος, βουλευτικά και υπουργικά έδρανα τα λένε και η αίθουσα είναι «δωμάτιο» του Ναού της Δημοκρατίας (λέμε τώρα)… Λάθος, μέγα λάθος!

Γιατί κάτω από αυτό που γράφουν βάζουν το όνομά τους χωρίς να έχουν (πολλοί από τους δημοσίως γράφοντες) «καβάτζα», ή την επιχείρηση του μπαμπά τους (ονόματα δεν λέμε, γιατί σέρνονται και αγωγές) να τους σαπορτάρει, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να προσλάβουν επώνυμους δικηγόρους, ή φιλικές σχέσεις με τον εκάστοτε υπουργό δικαιοσύνης, ο οποίος με χαρά θα πάρει κάτω από τα φτερά του τον «θιγμένο» συνάδελφο «δημόσιο λειτουργό»… Λάθος, μέγα λάθος!

Γιατί είναι αφελείς! Γιατί φαντάστηκαν ότι η δημοκρατία επιβάλει να κρίνεις (ακόμα και κάνοντας λάθος ή, κάποιες φορές και με λάθος τρόπο) την εξουσία, γιατί φαντάστηκαν ότι η εποχή που εισαγγελείς και αστυνομικοί μπούκαραν με άνεση σε ΜΜΕ για να συλλάβουν δημοσιογράφους λες και είναι φυγόδικοι εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, ή έχουν εφαρμογή στη γειτονική Τουρκία… Λάθος, μέγα λάθος!

Γιατί δεν έμαθαν τόσα χρόνια στο κουρμπέτι, ότι η ευαισθησία, για την αξιοπρέπεια, την ακεραιότητα και την οικογένεια, είναι κάτι απολύτως σχετικό με το πόσο θα παίξει το θέμα στις ειδήσεις των 8 και στα πελατάκια που θα φανούν χρήσιμα όταν και όποτε γίνουν εκλογές… Άλλωστε το «αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι» πουλάει ακόμα και σήμερα!

Δεν είδα κανέναν «δημόσιο λειτουργό», (πολιτικό δηλαδή) να σέρνει στο αυτόφωρο σαν εγκληματία του κοινού ποινικού δικαίου ή να απαιτεί 2 εκατομμύρια από τον Μαζιώτη, τον Κουφοντίνα (που οι άθλιες δηλώσεις τους και ύβρεις «φιλοξενούνται» τακτικά από τα ΜΜΕ) ή ακόμα και από τον τυχαίο χρήστη του Facebook ή του Twitter που ανοίγει το στόμα του (με ότι πιο υβριστικό μπορεί να σκεφτεί) στον «τοίχο» του και ξεχνάει να το κλείσει… Λάθος, μέγα λάθος!

Γιατί δεν έμαθαν τόσα χρόνια ότι άλλο ΕΣΗΕΑ και άλλο Βουλή… Έτσι είναι κύριοι! Κατηγορούν δημοσιογράφους; Κάααααποια στιγμή η ΕΣΗΕΑ θα βγάλει μία ανακοίνωση «προβληματισμού»! Προσπαθεί κάποιος να κατηγορήσει βουλευτή ή υπουργό; Ούτε λόγος για άρση ασυλίας… Ασφαλής στην «αγκαλιά» της άρχουσας τάξης!

Δεν θα κρίνω (αν έκαναν λάθος ή όχι) οι κύριοι Πετρουλάκης, Τζένος, Κουρτάκης και τόσοι άλλοι! Άλλωστε ποιος είμαι εγώ για να το κάνω… Θα υπερασπιστώ όμως το δικαίωμα, του κάθε δημοσιογράφου ακόμα και στο λάθος!

Και αυτό διότι ακόμα και όταν κάνουν το λάθος το κάνουν επώνυμα και χωρίς «δίχτυ» ασφαλείας… Γιατί, υπηρετώντας σκοπό, ιδέες, ακόμα και συμφέροντα, παίρνουν την ευθύνη να αντιμετωπίσουν την απόλυση, την δικαιοσύνη, την εξουσία, τον κρατισμό και τον κάθε έναν που επιλέγει να αντιμετωπίσει τους δημοσιογράφους σαν κοινούς εγκληματίες!

Ούτε θα κρίνω αν ο Υπουργός έχει το δικαίωμα να ενεργήσει με τον τρόπο που ενήργησε! Αυτές οι ενέργειες έχουν μέσα τους κουλτούρα, παιδεία και δημοκρατία (μπορεί να του ακούγονται άγνωστες λέξεις αλλά -πιστέψτε με- δεν είναι), Άλλωστε ποιος είμαι εγώ για να κρίνω έναν «υπουργό»…

Τον συγκεκριμένο Υπουργό και τους -διαχρονικά- ομοίους του, τους έχει ήδη κρίνει η ιστορία, που όπως εξελίσσεται δεν μας τιμά ούτε στο ελάχιστο!

Προηγούμενο άρθροΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΜΕ ΕΠΙΛΥΣΗ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΩΝ
Επόμενο άρθροΔΗΜΑΓΩΓΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΜΩΝ
ΙΩΝ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
Ίων Παπαδάκης (ή αλλιώς «Ιονιστής») έγινε δημοσιογράφος και «ραδιοφωνιτζής» από χόμπι (καμία σχέση με ότι σπούδασε). Λάτρευε το γράψιμο από παιδάκι, όμως τον στοίχειωνε αυτό που άκουγαν οι γονείς του από τους καθηγητές του: «Καταπληκτική η έκθεση του γιού σας… Όμως είναι πάλι εκτός θέματος!» Τι πάει να πει εκτός θέματος ρε φίλε; Πώς είναι δυνατόν η σκέψη σου, η άποψή σου, τα συναισθήματά σου να είναι εκτός θέματος; Τελικά, έκανε επάγγελμα το «θέμα» και παρέμεινε «εκτός θέματος» στην προσωπική του ζωή… Ξεκίνησε από σπικαζ για διαφημιστικά, μετά περιοδικά και μετά «τρούπωσε» στον μεγάλο του έρωτα, την εφημερίδα… Από υλατζής, μέχρι διευθυντής! Επικαιρότητα, 24 Ώρες, Εσπρέσο, Αυριανή, Αθηναϊκή, Καρφί, Απογευματινή, Σφήνα, Athens Voice, Παρασκήνιο… (Να μην πούμε για ραδιόφωνο, περιοδικά και ολίγον από τηλεόραση) Δημοσιογράφος λοιπόν στο επάγγελμα… Μην ακούτε αυτά που λένε μερικοί «συνάδελφοι» περί λειτουργήματος. Λειτούργημα κάνουν οι γιατροί, οι δάσκαλοι, άντε και οι παπάδες! Οι δημοσιογράφοι είναι πληρωμένοι δολοφόνοι, Ταλιμπάν, Μουτζαχεντίν πως το λένε… Έτσι προσπάθησε να είναι «πληρωμένος» και όχι δολοφόνος και θέλει να πιστεύει ότι τα κατάφερε… Ο «Ιονιστής» είναι ο άλλος του εαυτός… Γράφει και με αυτό το όνομα τα τελευταία 20 χρόνια τόσο σε εφημερίδες και ιστοσελίδες όσο και στο blog του, έτσι για την ψυχοθεραπεία του πράγματος… Έχει δουλέψει με τους καλύτερους και με τους χειρότερους… Έχει γνωρίσει ανθρώπους, πολλούς ανθρώπους! Άλλους τους λάτρεψε, άλλοι τον γοήτευσαν και άλλους τους μίσησε… Και όλα αυτά με πάθος! «Σωστό ή λάθος κάντο με πάθος» είναι το μότο του και συνεχίζει να είναι «εκτός θέματος», αρνούμενος να επιλέξει το μέτριο, όταν υπάρχει το καλύτερο! Και πιστέψτε με η ζωή του είναι βασισμένη σε… αληθινή ιστορία!»

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.