Η ψευδεπιγραφή στροφή της Κυβέρνησης στο ρεαλισμό έφτασε στο τέλος της. Ο Έρπης του λαϊκισμού ξαναφουντώνει και αναμένονται στην πολιτική σκηνή, αρχής γενομένης από τη Δ.Ε.Θ., νέας κοπής επικοινωνιακά παραφερνάλια, λάσπη ακόμα και περιττώματα στον ανεμιστήρα για πρόωρες εκλογές με άρωμα το πιθανότερο σενάριο.

Στις νέες εκλογές, όποτε αυτές γίνουν, θα πρέπει να εφαρμοστεί μια νέα μέθοδος πιστοποίησης ικανότητας ψηφοφόρων και υποψήφιων πολιτικών. Να γίνει υποχρεωτική η κατάθεση πιστοποιητικού ψυχικής υγείας πριν ασκηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι. Από όλους τους ψηφοφόρους και το πολιτικό προσωπικό όλων των βαθμίδων εξουσίας. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφεύγαμε κάθε είδους αυταπάτες, φούμαρα, δουλέματα και ψευδαισθήσεις από τους εκάστοτε σωτήρες του έθνους. Με καθημερινές ανεύθυνες αρλουμπολογίες, μεγαλοστομίες και αγωνιώδεις προσπάθειες διατήρησης της πολυπόθητης «καρέκλας», με μαξιμαλιστικές και μη εφικτές υποσχέσεις έχουν γίνει αναξιόπιστοι και κανένας πλέον δεν τους πιστεύει. Οι πολίτες χόρτασαν και σε πολλές περιπτώσεις αηδίασαν με την «σανοτροφή» που τους ταΐζουν χρόνια τώρα οι κάθε είδους κυβερνήσεις.

Η άλλοτε κραταιά μεσαία τάξη, ο ακρογωνιαίος λίθος της κοινωνίας, όπως την είχαν αποκαλέσει, έχασε «και τα αυγά και τα πασχάλια», τα τελευταία χρόνια από την φτωχοποίηση που υφίσταται καθημερινά από το νέο πολιτικό σύστημα της πρώτης φοράς αριστερά. Τα κλισέ της ανάπτυξης και της εξόδου από το τούνελ, που ίσως ακουστούν τον επόμενο μήνα στη Δ.Ε.Θ., δεν είναι αποδεκτά πλέον από κανέναν. Αντίθετα χλευάζονται και θεωρούνται ως παρηγορητικός πολιτικός λόγος από σημαντική μερίδα των άλλοτε ψηφοφόρων τους.

Φυσικά, σημαντικό μέρος της ευθύνης για τη σημερινή κατάσταση φέρνει και η μεσαία τάξη που με την τιμωρητική ψήφο της από τη μια και τη χωρίς δεύτερη σκέψη, υιοθέτηση του περιβόητου αλλά και μη ρεαλιστικού προγράμματος της Θεσσαλονίκης, δημιούργησε τη νέα γενιά των “νεόπτωχων”. Μπαίνουμε στο Φθινόπωρο και στον πρώτο μήνα ο οποίος είθισται να κατακλύζεται από πρωτοβρόχια ευχολογίων κατά τη διάρκεια των ομιλιών των πολιτικών αρχηγών στη Δ.Ε.Θ. Θα ακούσουμε για επιθέσεις στη διαπλοκή, για αναπτυξιακά προγράμματα, για έξοδο στις αγορές, για δίκαιη κατανομή του πλούτου, για νέες μεταρρυθμίσεις, για, για, για……… Παραστάσεις εντυπωσιασμού σε μια κοινωνία αποχαυνωμένη από τα απανωτά χτυπήματα των φοροεπιδρομών και της μείωσης των εισοδημάτων. Όπλα αυτεπίστροφα, μπορεί να γίνουν οι νέες εξαγγελίες των πολιτικών για αυτό… ας προσέξουν!

* Το σκίτσο είναι του Θοδωρή Μακρή

Previous articleΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: ΜΕΙΩΣΗ ΜΕΣΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ ΑΝΑ ΤΑΞΙΔΙ
Next articleΜΕ ΝΕΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ
Ο Θανάσης Παπαμιχαήλ, σπούδασε Νομικά και Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και παρακολούθησε ειδικά σεμινάρια επικοινωνίας στην Αγγλία. Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της διαφημιστικής εταιρείας Ananas Α.Ε. από το 1987. Εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Εταιρειών Διαφήμισης και Επικοινωνίας για τέσσερις συνεχόμενες θητείες. Έχει εργαστεί για τις προεκλογικές εκστρατείες πολιτικών προσώπων και συνδυασμών, καθώς και ως σύμβουλος επικοινωνίας για πολλούς πολιτικούς και οργανισμούς, με πιο πρόσφατη απ’ όλες τις τακτικές συνεργασίες του, εκείνη με τον Πρόεδρο της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας.Από το 1997, διευθύνει και συντονίζει το επιτελείο επιστημονικών συνεργατών της Think Politics, αναλαμβάνοντας πλήθος υποψηφίων και σημειώνοντας εξαιρετικά ποσοστά επιτυχίας. Είναι συγγραφέας των εξειδικευμένων πρακτικών οδηγών Πολιτικής Επικοινωνίας «Πώς να κάνετε σωστή Προεκλογική Εκστρατεία» (1998) και «Πώς να κερδίσετε στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» (2006). Αρθρογραφεί σε τοπικής και εθνική κυκλοφορίας εφημερίδες, καθώς και σε εξειδικευμένα επαγγελματικά έντυπα στο χώρο της Επικοινωνίας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.