Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017
ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΒΟΛΙΑΣ

ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΒΟΛΙΑΣ

Ο Ηλίας Καραβολιάς γεννήθηκε το 1976. Σπούδασε στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών της Νομικής και Οικονομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Ακολούθησε τον θεωρητικό τομέα ειδίκευσης (Γενικής Θεωρίας και Οικονομικής Πολιτικής) με έμφαση στις Κεφαλαιαγορές, στην Θεωρία Παιγνίων και στην Οικονομική Ψυχολογία.
Είναι επίσης απόφοιτος του Institute of Maritimes and Economic Studies στο Kensigton του Λονδίνου, όπου σήμερα διατηρεί τον τίτλο του Α' αντιπροέδρου.
Δούλεψε στο Asset Management της Northstar Finance στην Έλλάδα και μετά στον χώρο του Investment Banking στο Λονδίνο μέσω της Αxiom Capital και της Upgrade London.
Yπήρξε Council Member στην διεθνή πλατφόρμα συμβούλων Gershon Lehrman Group για θεσμικούς επενδυτές και οργανισμούς.Ήταν στο Advisory Board του think tank Paratus Global Europe και διετέλεσε Αssociate Partner της διεθνούς εταιρείας συμβούλων σε συγχωνεύσεις/εξαγορές, InVent Solutions.
Συμμετείχε στο Board of Directors δύο εισηγμένων εταιρειών στην Σόφια( Marble Arts και Mayfair Group) και για σύντομο διάστημα ήταν μέλος του Investment Committee στο SF Global Fund
Από το 2009 -2014 έδινε διαλέξεις και ήταν αναλυτής στο Institute of Diplomacy and Global Affairs του Αμερικανικού Κολεγίου στην Αθήνα καθώς και στο Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών.
Aρθρογράφοςσε έντυπα και εφημερίδες,διατηρεί συνεργασία με ελληνικά αλλά και διεθνή sites.Έχει κληθεί ως ομιλητής σε διάφορα συνέδρια με αντικείμενο τα διεθνή χρηματοοικονομικά, την γεωπολιτική, κ.ακαι φιλοξενείται κατά καιρούςσε εκπομπές ελληνικών και ξένων ΜΜΕ. Πρόσφατα έγινε μέλος του Scientific Committee στο American Institute of Geostrategy με έδρα το Los Angeles.
ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΒΟΛΙΑΣ
σκοτωστε το εγω, κτιστε το εμεισ!

ΣΚΟΤΩΣΤΕ ΤΟ ΕΓΩ, ΚΤΙΣΤΕ ΤΟ ΕΜΕΙΣ!

Θερμά συγχαρητήρια. Μπήκατε στο μεγάλο βιβλίο της ζωής που λέγεται Πανεπιστήμιο. Μπήκατε στα βαθιά νερά της Επιστήμης και του πνεύματος. Σπουδάστε με γνώμονα το πνεύμα σας και με μακροπρόθεσμο στόχο την είσοδο σας στην αγορά εργασίας. Θα βρείτε στην φοιτητική πορεία σας τα θέλω και τα πιστεύω σας,θα πολιτικοποιηθείτε, θα νιώσετε αυτόνομοι ως άνθρωποι άσχετα αν για κάποιο καιρό οι γονείς σας θα σας χρηματοδοτούν. Με σεβασμό στον ιδρώτα τους, αξιοποιήστε αυτή την χρηματοδότηση. Είναι η πιο »ακριβή» σε όλη σας την ζωή

Η Ελλάδα θα ανακάμψει με εσάς και όχι με την απουσία σας. Έρευνα, καινοτομία, πρόοδος. Ανακαλύψτε μονοπάτια νέων επιστημών, »πιάστε» την τεχνολογία χωρίς να σας εγκλωβίσει αυτή στον φαύλο κύκλο. Δυναμώστε τις ιδέες σας για τον Κόσμο, για την Ζωή. Μην φοβάστε επειδή περνάμε κρίση, μην σκέφτεστε ότι στο εξωτερικό οι συνθήκες θα είναι ενδεχομένως πολύ καλύτερες. Σιγά σιγά ,παντού επί της γης, τα συμπτώματα του μανιακού καπιταλισμού δυσκολεύουν την ανθρώπινη ζωή. Μείνετε στο χώμα των προγόνων σας,στο χώμα το δικό σας, μην το παραδώσετε εύκολα σε άλλους.

Το ελληνικό Πανεπιστήμιο είναι λαμπρό. Υπάρχουν καλοί δάσκαλοι, πολύ ικανοί καθηγητές. Κρατήστε εσείς οι ίδιοι ψηλά το επίπεδο των σπουδών σας. Βγάλτε έξω τα κόμματα από τις σχολές σας, πιστέψτε στην αυτοοργάνωση και στην αυτοτέλεια των τμημάτων σας. Φτιάξτε άλλη κοινωνία εντός του Πανεπιστημίου, διαφορετική από αυτή που έφτιαξαν οι πολιτικοί για την χώρα.

Ξαναγράψτε τα αξιώματα στις επιστήμες σας,εμβαθύνετε σε νέους κλάδους, νέες οδούς προόδου για τον Άνθρωπο. Αυτό να έχετε κατά νου: την κοινωνία του Ανθρώπου.

Μπορεί ο καπιταλισμός να θέλει να σας μετατρέψει σε ατομική επιχείρηση, μέσω πολλών μαθημάτων που θα συναντήσετε στα προγράμματα σπουδών σας, μπορεί να σας βλέπει σαν μονάδα ανεξάρτητη (που εν τω μεταξύ θα παλεύει με τα θηρία των πολυεθνικών παντού), όμως εσείς μην ξεγελιέστε. Να θυμάστε ότι όταν βγείτε από το Πανεπιστήμιο θα προσπαθήσουν να απαξιώσουν τον μισθό, τον ιδρώτα, το πνεύμα σας. Αντισταθείτε δια της προόδου. Βγάλτε την δύναμη της Γνώσης έξω από τα Πανεπιστήμια και βάλτε την στην καθημερινή ζωή, στην αγορά, στην κοινωνία.

Σπουδάστε για εσάς με γνώμονα το κοινό όφελος. Μάθετε πως λειτουργεί ο κόσμος και δείτε ότι μπορεί να προοδεύσει με συλλογικότητα, κοινή προσπάθεια, συναγωνισμό και όχι με σκληρό ατομικό ανταγωνισμό. Σκοτώστε το Εγώ και χτίσετε το Εμείς.

Μην γίνετε σαν φοιτητές μέρος του δαρβινισμού που επικρατεί στην Οικονομία. Μάθετε από την επιστήμη σας ότι όλα περνάνε από την συλλογική προσπάθεια, τις ανθρώπινες σχέσεις, τα δημόσια αγαθά και τα δικαιώματα των πολιτών.

Να θυμάστε πάντα ότι η Ιδέα και η Γνώση δεν καίγονται εύκολα. Είναι αυτές που δυναμώνουν και προστατεύουν τον άνθρωπο και την κοινωνία, ειδικά σήμερα που όλα κυλούν γρήγορα μπροστά στις οθόνες μας. Σκοτώστε την κοινωνία της ορθοπεταλιάς και της τεχνοκρατίας και κατασκευάστε έστω για λίγο την κοινωνία των Αξιών.

Καλές σπουδές, καλή πρόοδο και καλή δύναμη στο σημαντικό έργο σας…

ΥΓ. Προσπαθήστε να πείσετε όσους »απέτυχαν» στις εξετάσεις ότι οι πόρτες της ζωής δεν κλείνουν ποτέ και ότι η δική σας επιτυχία δεν είναι το πάν. Εμψυχώστε τους συνομήλικους σας για να προσπαθήσουν ξανά, με πίστη και βούληση.