Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018
ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Νανόπουλος είναι σήμερα Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας. Γεννήθηκε στο Καρτέρι Κορινθίας. Αποφοίτησε από το Λύκειο Γκούρας. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πήρε το πτυχίο του χημικού με λίαν καλώς το 1979. Στην διάρκεια των σπουδών του ήταν υπότροφος της Ένωσης Κορινθίων. Σπούδασε οικονομικά στο οικονομικό τμήμα της Νομικής σχολής την τριετία 1980 – 1983.
Κατέχει το πτυχίο οινολόγου από το Πανεπιστήμιο Αθηνών το 1983, δίπλωμα διοίκησης επιχειρήσεων από το Henley Management College Λονδίνου 1996 και πτυχίο ΜΒΑ από το Βrunel University Λονδίνου1999. Παρακολούθησε χημεία τροφίμων Πανεπιστήμιο στο Madison Wisconcin των ΗΠΑ το 1987.
Μιλά πολύ καλά την Αγγλική γλώσσα.
Στην διάρκεια της σταδιοδρομίας του εργάστηκε σε πολλές χώρες ως μέλος η επικεφαλής ομάδων με αντικείμενο την παγκοσμιοποίηση των αγορών, το διεθνές εμπόριο, την εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων και συστημάτων παραγωγής, κλπ.
Είναι παντρεμένος με την Αγγελική Γιώτη και πατέρας δυο παιδιών, του Δημήτρη, Διπλωματούχου Πολιτικού Μηχανικού και της Αθανασίας, τελειόφοιτης της φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. 
Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία ως αξιωματικός στην Πολεμική Αεροπορία.
Ανώτατο διευθυντικό στέλεχος από το 1982 στην εταιρία Mondelez Hellas, πρώην KRAFT FOODS ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΕ, παλαιότερα ΑΝΤΑΜΣ.
Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών και της Ελληνικής Εταιρίας διοίκησης Επιχειρήσεων.
Από την εγκατάστασή του στην Κόρινθο το 1982 , ασχολήθηκε ενεργά με τα τοπικά ζητήματα.
Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του σωματείου ιδιοκτητών φροντιστηρίων νομού Κορινθίας καθώς και ειδικός γραμματέας της ομοσπονδίας ιδιοκτητών φροντιστηρίων Ελλάδος.
Είναι επί σειρά ετών γραμματέας και ως σήμερα αντιπρόεδρος του περιφερειακού τμήματος Κορίνθου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και εθελοντής αιμοδότης.
Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της επιτροπής για την αναβίωση των Νεμέων αγώνων και της πρωτοβουλίας για το πανεπιστήμιο στην Κορινθία.
Ήταν μέλος του ΔΣ του ΟΛΠ κατά την μερική ιδιωτικοποίηση του.
Ιδρυτικό μέλος της συνεταιριστικής τράπεζας Πελοποννήσου και πρώτος πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου του συνεταιρισμού από τον οποίο προέκυψε η τράπεζα.
Εκλέγεται συνεχώς στο Διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου Κορινθίας από το 1993, υπηρέτησε ως αντιπρόεδρος από το 1997 εως 2001 και πρόεδρος από το 2006 μέχρι σήμερα.
Είναι πρόεδρος του ενδιάμεσου φορέα διαχείρισης κοινοτικών προγραμμάτων για την Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα, Ήπειρο και τα Ιόνια νησιά, εκλεγμένος από τα 16 επιμελητήρια που συμμετέχουν σε αυτόν.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Latest posts by ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ (see all)

σκεφτομαστε ελληνικα!

ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!

“Αν δεν παινέσεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει”, λέει ο σοφός λαός. Σε πιο σύγχρονη εκδοχή αν δεν στηρίξεις την ελληνική παραγωγή, θα καταρρεύσει.

Με αυτή την …αυτονόητη σκέψη προχωρήσαμε φέτος στη διοργάνωση της 7ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κορινθία 2016. Όλοι μαζί, τοπική κοινωνία και οικονομία θελήσαμε να στείλουμε ένα μήνυμα ότι μπορούμε και πρέπει να ξεφύγουμε από την μιζέρια και την απελπισία. Κυρίως, ότι μπορούμε “να στηρίξουμε ποιοτικά, επώνυμα, ελληνικά προϊόντα και επιχειρήσεις”.

Κάπως έτσι, όλοι όσοι εργαζόμαστε στο Επιμελητήριο Κορινθίας βάλαμε ένα μεγάλο στοίχημα. Να δείξουμε ότι είμαστε ζωντανοί σε πείσμα της οικονομικής κρίσης που κάθε μέρα δυναμώνει, σε πείσμα της απογοήτευσης των επιχειρηματιών που γενικεύεται. Και ήταν ένα στοίχημα που κερδίσαμε! Μια προετοιμασία άψογη και προσεγμένη σε κάθε της λεπτομέρεια, διοργανώσαμε μια εξαιρετική εμπορική έκθεση, η οποία έδωσε την ευκαιρία σε 190 εκθέτες να παρουσιάσουν, να προβάλουν, να διαφημίσουν τα προϊόντα, τις ιδέες, τις υπηρεσίες τους.

Χιλιάδες επισκέπτες μας τίμησαν με την παρουσία τους. Ήρθαν στην Κόρινθο! Είδαν τα προϊόντα της κορινθιακής γης και τα δοκίμασαν μέσα από μια σειρά παράπλευρων εκδηλώσεων γευσιγνωσίας και όχι μόνο. Άκουσαν και ενημερώθηκαν για σύγχρονες τάσεις του επιχειρείν και των καλών πρακτικών από παράπλευρες εκδηλώσεις αξιόλογων ομιλητών.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι τα επόμενα χρόνια αρκετές από τις επιχειρήσεις της Έκθεσης θα σταδιοδρομήσουν διεθνώς, καθώς διαθέτουν όλες τις προϋποθέσεις επιτυχίας.

Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε την Έκθεση Κορινθίας ένα θεσμό που αποτελεί σημείο αναφοράς για το ελληνικό επιχειρείν. Με τη θετική παρακαταθήκη της φετινής Έκθεσης ξεκινάμε από τώρα να σχεδιάζουμε και να οργανώνουμε την επιτυχία της επόμενης…