Στη ραμπαμυκίνη – μια ουσία που βρίσκεται στο έδαφος της Νήσου του Πάσχα στο Νότιο Ειρηνικό  – μπορεί να κρύβεται το μυστικό για την παράταση της ζωής .

Η ραπαμυκίνη,  που ανακαλύφθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1970 , μέχρι πρόσφατα  χρησιμοποιείτο κυρίως στις μεταμοσχεύσεις – για αποτροπή απόρριψης του μοσχεύματος – ενώ δοκιμάζεται και σε θεραπείες κατά του καρκίνου.
Ωστόσο, μετά από πρόσφατες μελέτες σε μεσήλικα ποντίκια, παρατηρήθηκε ότι η ουσία συμβάλλει στην παράταση της ζωής τους κατά 38%.
Τα ευρήματα των ερευνητών, τα οποία δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Nature», αναπτερώνουν τις ελπίδες για ανακάλυψη του φαρμάκου που θα παρατείνει την ζωή του ανθρώπου.

«Δουλεύω 35 χρόνια στην έρευνα για τη γήρανση και έχω ακούσει πολλές φορές να ανακαλύπτονται οι λεγόμενες “αντιγηραντικές παρεμβάσεις”, οι οποίες αποδεικνύονται αναποτελεσματικές», επισημαίνει ο ερευνητής  Άρλαν Ρίτσαρτσον από το Barshop Institute. «Παρότι δεν διανοήθηκα ποτέ ότι θα προλάβω το χάπι της παράτασης της ζωής, πιστεύω ότι με τη ραπαμυκίνη έχουμε πολλές πιθανότητες να το παρασκευάσουμε» , προσθέτει .

ΠΗΓΗ : www.tanea.gr

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.