Ο Αθανάσιος Παπανδρόπουλος αποκαλύπτει ένα σκάνδαλο ολκής που αφορά στην μεταφορά πυρηνικού υλικού στο Ιράν από τουρκική εταιρεία, η οποία εξαπατά συμμαχικές κυβερνήσεις. Πηγές θέλουν να υπάρχει ενθάρρυνση αν όχι και συμμετοχή του Ταγίπ Ερντογάν.


Ένα απίθανο και βρώμικο παιχνίδι εις βάρος των συμμάχων της παίζει η Τουρκία. Έχει την ενθάρρυνση –αν όχι και συμμετοχή– του ίδιου του προέδρου της, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Όπως μαθαίνουμε από πηγές του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, φιλικά προσκείμενη στον ισλαμιστή πρόεδρο της χώρας γνωστή τουρκική εταιρεία, κατά παράβαση διεθνών συμφωνιών για προμήθειες υλικού υψηλής τεχνολογίας στο Ιράν, αγόρασε, δήθεν για τουρκική χρήση, ηλεκτρονικό υλικό από την ισραηλινή εταιρεία Celem Power Capacitors το οποίο στην συνέχεια μετέφερε στο Ιράν.

Πυρηνικό υλικό στο Ιράν

Πρόκειται δε για υλικό το οποίο κατά κανόνα χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις πυρηνικών εγκαταστάσεων. Όπως αυτές που ήδη έχει δρομολογήσει το καθεστώς των μουλάδων στην Τεχεράνη.
Από πρακτικής πλευράς, η τουρκική μεθόδευση συνιστά κλασική περίπτωση εξαπάτησης. Τόσο διεθνών συμφωνιών όσο και των συμμάχων της Τουρκίας. Έρχεται δε σε μία φάση έντασης των ισραηλινο-τουρκικών σχέσεων. Ένταση η οποία ως γνωστόν συνοδεύεται από αμοιβαίες απελάσεις διπλωματών και άλλα παρατράγουδα.
Κατά βάθος, η τουρκική μεθόδευση δείχνει και τους απώτερους στόχους του Ταγίπ Ερντογάν. Ο Σουλτάνος όμως, έχει μπροστά του και μία σοβαρή οικονομική κρίση να αντιμετωπίσει.
Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο του Αθανάσιου Παπανδρόπουλου στο new deal

Previous articleΗ Ιταλία ανοίγει το κουτί της Πανδώρας
Next articleΤραμπ Κιμ: Προβλέψιμη συνάντηση απρόβλεπτων ηγετών
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Αθανάσιος Χ. Παπανδρόπουλος, γόνος επιχειρηματικής και δημοσιογραφικής οικογένειας των Πατρών (Νεολόγος Πατρών, 1879-1973), γεννήθηκε στο Ψυχικό το 1941 και φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια δημοσιογραφικής καρριέρας. Οικονομολόγος και ειδικός σε θέματα επικοινωνίας, έχει τιμηθεί με 42 δημοσιογραφικά βραβεία και είναι Ιππότης της Τιμής της Γαλλικής Δημοκρατίας, της Ουγγαρίας και της Πολωνίας. Εργάστηκε 30 χρόνια στον Οικονομικό Ταχυδρόμο και σε άλλα έντυπα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και συνεργάστηκε με γνωστές εφημερίδες και εξειδικευμένα περιοδικά. Σήμερα αρθρογραφεί στις εφημερίδες Εστία, Ναυτεμπορική και είναι σύμβουλος στο περιοδικό Μάνατζερ της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων. Επίσης, παρουσιάζει την εκπομπή «Δρόμοι της Ανάπτυξης» στο οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι Sbc. Είναι επίτιμος διεθνής πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και διοικητικός πρόεδρος του ελληνικού τμήματός της, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Συντακτών Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και χρημάτισε επί εξαετία πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Τύπου. Από το 2002 είναι μέλος της Γερουσίας για την Ένωση της Ευρώπης, από την οποία και τιμήθηκε για τα άρθρα του περί ομοσπονδιακής Ευρώπης.

1 COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.