«Ο ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ ΕΑΥΤΟΣ» ΣΤΗ FIZZ GALLERY

Μοίρασε το

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Η «fizz gallery» παρουσιάζει την έκθεση γλυπτικής του Κώστα Τσιρώνη με τίτλο «Ο ελάχιστος εαυτός». Ο καλλιτέχνης επεξεργάζεται το αιώνιο θέμα του θανάτου. Η τέχνη του επιχειρεί να μεταμορφώσει το θάνατο από απωθημένη απαγορευμένη λέξη σε έννοια συνυφασμένη με τη ζωή.

Τα υλικά που χρησιμοποιεί έχουν τη δική τους σημασιολογία. Ορισμένα έργα  είναι φτιαγμένα από κερί, στοιχείο μεταφυσικό για την κουλτούρα του ανθρώπου και κυρίως για την Ελληνική κοινωνία ενώ άλλα, ντυμένα με κεντήματα, παραπέμπουν άμεσα στη σχέση θρησκείας και θανάτου. Κατά τον Τσιρώνη η θεματολογία του σοκάρει και ταυτόχρονα έλκει τον ανυποψίαστο θεατή γιατί θίγει τις προκαταλήψεις και τα ταμπού που τον διακατέχουν. Ένα μωρό μέσα σε ένα χαρτόκουτο κοιτάζει  παρακλητικά αλλά και με φόβο αυτό που δεν γνωρίζει…Το μυρμήγκι στην ανάγκη γίνεται τέρας…

Ο καλλιτέχνης αναφέρει χαρακτηριστικά για το έργο του: Στη σημερινή εποχή ο άνθρωπος έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στο μέλλον. Αντιμέτωπος με πρωτόγονες καταστάσεις χρειάζεται έναν “ελάχιστο εαυτό” για να συνεχίζει να υπάρχει ως συναισθηματικό όν, να μπορεί να διατηρήσει την προσωπικότητά του. Η καθημερινότητα είναι μια συνεχής “πρόβα” για επιβίωση.

Ο Κώστας Τσιρώνης σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας στο εργαστήριο του Δ. Κοκκινίδη. Έχει συνεργαστεί με αρκετές εφημερίδες κάνοντας δημοσιεύσεις. Έχει παρουσιάσει μία ατομική έκθεση στην αίθουσα τέχνης εκφραση – γιαννα γραμματοπουλου ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 6 Φεβρουαρίου 2010.

fizz gallery-Βαλαωρίτου 9Γ, 10671, Αθήνα, τηλ.210-3607598.

Ώρες: Τρίτη –Παρασκευή 12.00-15.00, 18.00-21.00 Σάββατο: 11.00–14.00, Κυριακή και Δευτέρα κλειστά

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

του αρθρογράφου

ideas change society

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου