ΝΕΑΝΙΚΗ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ

Μοίρασε το

του ΑΡΓΥΡΗ ΜΠΕΤΕΝΙΩΤΗ

Εντυπωσιακή η μέχρι τώρα παρουσία της εθνικής στο ευρωμπάσκετ της Πολωνίας. Η ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας αποδίδει εντυπωσιακό, γρήγορο και ουσιαστικό μπάσκετ με αποτέλεσμα το τρία στα τρία στην πρώτη φάση της διοργάνωσης. Η επίσημη αγαπημένη των Ελλήνων φιλάθλων διαψεύδει όλα τα προγνωστικά που έκαναν λόγο για αποδυναμωμένες εμφανίσεις λόγω των απουσιών της (Παπαλουκάς, Διαμαντίδης, Βασιλόπουλος). Η Εθνική πέρασε “αέρα” και από τις τρεις αναμετρήσεις και με το όμορφο μπάσκετ που απέδωσε κατέστησε τον εαυτό της ως φαβορί για διάκριση και γιατί όχι για μετάλλιο.

Η Εθνική χρειάστηκε να αντιμετωπίσει την ΠΓΔΜ όπου με επίδειξη δύναμης διέσυρε μέσα από προκλητικές ενέργειες των οπαδών της, την Κροατία η οποία και δεν στάθηκε στο υψος του αντίπαλου δέους για την πρωτιά του ομίλου και τέλος το Ισραήλ οπού “έριξε” την πρώτη 100άρα της.

Φρέσκια όσο ποτέ και γεμάτη ενθουσιασμό θα συνεχίσει το ταξίδι της στο τουρνουά. Για να φτάσει ως εδώ όμως σίγουρα απέδωσε αξιόλογο μπάσκετ. Κατά γενική ομολογία μαζί με την ομάδα της Τουρκίας αποδίδουν το πιο σταθερό μπάσκετ στην διοργάνωση. Η Άμυνα που παίζει είναι για σεμινάριο και η κατάσταση στα αποδυτήρια είναι παρα πολύ καλή με αποτέλεσμα οι παίκτες να μπαίνουν με χαμόγελο στο γήπεδο για να αποδώσουν το 100% των δυνάμεών τους για το καλύτερο αποτέλεσμα. 

Σύμφωνα με τα στατιστικά η Εθνική έχει την καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης με 89,3 ΜΟ πόντων ανά αγώνα, είναι η πιο εύστοχη καθώς σουτάρει με σχεδόν 58% εντός πεδιάς (57,9% για την ακρίβεια) και με το εντυπωσιακό 66,3% στα δίποντα, ποσοστά που είναι τα καλύτερα σε όλο το Ευρωμπάσκετ. Αλλά και το ποσοστό στα τρίποντα είναι πολύ καλό (41,8%) και υπολείπεται μόνο αυτού της Μεγ. Βρετανίας (43,2%) και της Τουρκίας. Τέλος Πρώτη είναι η Εθνική και στα κλεψίματα με 9,3 κατά μέσο όρο, δείγμα της πολύ καλής άμυνας που παίζει. Οι παραπάνω αριθμοί μαρτυρούν την εκπληκτική κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας, για τον ο ποίο αξίζει να αναφερθεί οτί κατάφερε να παρουσιάσει ένα καλοδουλεμένο σύνολο που κλέβει την παράσταση παρά τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν.
 
Οι νέες συμμετοχές των μικρών “αμερικάνων” Κουφού και Καλάθη δίνουν τόνο φρεσκάδας που είχε ανάγκη η Εθνική, τόνο εμπειρίας όμως δίνουν και οι πρώτες επίσημες εμφανίσεις του Καλαμπόκη που από αγώνα σε αγώνα δείχνει τον λόγο που ακόμα και σε αυτή την ηλικία κλήθηκε στην Εθνική.
 
Ακόμα ένα ατού της Εθνικής είναι ότι διαθέτει πολλούς παίκτες ικανούς να δώσουν λύσεις σε πολλούς τομείς και ο πάγκος φαίνεται να έχει μεγαλύτερο βάθος από αυτό που αρχικά νομίζαμε. Κάτι που αποδεικνύεται και από το χρόνο συμμετοχής των διεθνών. Κανείς δεν έχει παίξει ως τώρα πάνω από 28 λεπτά ανά αγωνα, ακόμα ένα δείγμα του ότι ο Γιόνας Καζλάουσκας μπορεί και μοιράζει το χρόνο χωρίς να υπάρχουν μεταπτώσεις στην απόδοση της ομάδας΄, στοιχείο που θα παίξει σημαντικό ρόλο στη συνέχεια όταν και θα υπάρχει κούραση.

Η Γαλλία, η Ρωσία και η Γερμανία είναι οι τρεις νέοι αντίπαλοι της εθνικής στη β’ φάση του Ευρωμπάσκετ. Τόσο η Γαλλία όσο και η Ρωσία είχαν εξασφαλισμένη θέση στο νέο όμιλο που θα προκύψει στη 12άδα, σε αντίθεση με τη Γερμανία που κινδύνευσε με πρόωρo αποκλεισμό. Τα “πάντσερ” ηττήθηκαν με 62-68 από τη Λετονία, αλλά χάρη στην καλύτερη διαφορά πόντων ήταν εκείνοι που πήραν το τρίτο εισιτήριο από τον Β’ Όμιλο.
Στο ίδιο γκρουπ θα βρίσκονται επίσης η Κροατία και η ΠΓΔΜ, τις οποίες όμως η Ελλάδα δεν θα αντιμετωπίσει. Μεταφέρει όμως τις δυο νίκες που πέτυχε επί αυτών των δύο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου