ΠΑΙΧΤΑΡΑΔΕΣ!!!

Μοίρασε το

του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΥΡΙΔΗ

Πριν από μερικά χρόνια θα ήταν μεγάλη είδηση! Σήμερα περνά στα “ψιλά”. Ο λόγος απλός. Το ελληνικό μπάσκετ δίνει τις διεθνείς του εξετάσεις και αριστεύει. Αυτή τη φορά ήταν η εθνική εφήβων που βρήκε το δρόμο προς τον τελικό του παγκόσμιου πρωταθλήματος και θα βρεθεί στο τερέν με τα Αμερικανάκια (Κυριακή 10:30 ΕΤ1).

Σιγά το θέμα. Η ελληνική βιομηχανία του μπάσκετ μας έχει συνηθίσει σε τέτοια. Κάτι σαν την Porshe. Κάθε φορά που η εταιρεία βγάζει ένα καινούργιο μοντέλο, ο κόσμος απλώς υποκλίνεται και θαυμάζει το δημιούργημα. Έτσι και μεις θα θαυμάσουμε το δημιούργημα του Γιώργου Βλασσόπουλου που θα κάνει το τελικό test drive στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας. Πέρσι ένα ανάλογο test drive ήταν επιτυχημένο. Οι μικροί σήκωσαν το ευρωπαϊκό και τώρα πάνε για το παγκόσμιο.

Που τέτοια μεγαλεία η Ελλάδα σε άλλους τομείς. Το ελληνικό μπάσκετ έχει βρει το κοκκαλάκι της επιτυχίας. Και δεν είναι δα και κανένα μυστικό. Αρκεί να δεις αυτούς τους πιτσιρικάδες να μιλάνε μετά την επιτυχία. Τα ίδια στερεότυπα κάθε φορά. “Σκληρή δουλειά και ομαδικότητα” θα απαντάνε όταν τους ρωτάνε. Κι αμέσως μετά θα εγκαταλείπουν το “σεμνό και ταπεινό” ύφος (άλλο ένα μυστικό της επιτυχίας) και θα χαβαλαδιάζουν σαν μικρά παιδιά. Γιατί είναι μικρά παιδιά και πάντα έτσι μένουν. Ακόμα κι όταν οι μεγάλες ομάδες κτυπήσουν την πόρτα τους και προσφέρουν τα χρυσοφόρα συμβόλαια. Ακόμα κι όταν τα λογής περιοδικά ποικίλης ύλης αναζητήσουν σε αυτούς τα νέα αντρικά πρότυπα. Όπως οι προηγούμενοι, έτσι κι αυτοί, έτσι και οι επόμενοι του ελληνικού μπάσκετ έχουν μάθει καλά το ποίημα. “Οι μάχες κερδίζονται στο γήπεδο. Κι όχι στα λόγια”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου