«Πολιτικοί γενίτσαροι» από επιλογή, αρκετά ονόματα του σύγχρονου πολιτικού μας star system, μεταγράφονται χωρίς αιδώ. Από την παράταξη που τους ανέδειξε, σε παράταξη που εγγυάται την παραμονή τους στην καρέκλα της εξουσίας, γίνονται γιουσουφάκια του νέου Σουλτάνου…


Τα άνθη των «πολιτικών γενίτσαρων» ανθούσαν, ανθούν και θα εξακολουθήσουν να θάλλουν όσο παραμένει το διπολικό πολιτικό σύστημα και αλλάζει εκ περιτροπής ο ένας πόλος. Πότε ο δεξιός, πότε ο αριστερός και πότε ο κεντρώος.
Τα τελευταία χρόνια, τα λεγόμενα μνημονιακά, ο μόνος σταθερός φαίνεται να είναι ο λεγόμενος πόλος της κεντροδεξιάς. Αν και έχουν εισέλθει στους κόλπους του, καραμπινάτα ονόματα «γενίτσαρων» από το παλαιό πολιτικό σύστημα. Κατάφεραν να «τρυπώσουν» μεταπηδώντας από μισοβυθισμένα καράβια όπως τα ποντίκια, σε νέα σκαριά, για να σωθούν πολιτικά.

Πολιτικοί γενίτσαροι μεταγράφονται χωρίς αιδώ

Και πήραν πολύ γρήγορα ακόμα και τη θέση του Δραγουμάνου, στο νέο τους κόμμα, για να εποπτεύουν την σωστή πορεία του κόμματος, χωρίς παρεκκλίσεις. «Πολιτικοί γενίτσαροι» από επιλογή, αρκετά ονόματα του σύγχρονου πολιτικού μας star system, μεταγράφονται χωρίς αιδώ. Από την παράταξη που τους ανέδειξε, σε παράταξη που εγγυάται την παραμονή τους στην καρέκλα της εξουσίας.
Η δίψα για την καρέκλα, τους αναγκάζει να γίνονται αρκετές φορές «γιουσουφάκια» του νέου Σουλτάνου. Όσο για τους ακολούθους ψηφοφόρους; Όσοι δεν έχουν υποστεί κομματικό Αλτσχάϊμερ, προσπαθούν να τους πείσουν ότι ζήτησαν την μεταγραφή για το καλό τους. Να επηρεάσουν δηλαδή την νέα τάξη πραγμάτων προς όφελος των πολιτών «βαφτίζοντας» την παραμονή στην καρέκλα ως κοινωνική ανάγκη.
Αυτοεξευτελίζονται, οι αθεόφοβοι.
Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο του Θανάση Παπαμιχαήλ στο new deal

Προηγούμενο άρθροΗ επόμενη μέρα για τον ΣΕΒ
Επόμενο άρθροΌ,τι η καρδιά για τον άνθρωπο, η Μακεδονία για την Ελλάδα
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ
Ο Θανάσης Παπαμιχαήλ, σπούδασε Νομικά και Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και παρακολούθησε ειδικά σεμινάρια επικοινωνίας στην Αγγλία. Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της διαφημιστικής εταιρείας Ananas Α.Ε. από το 1987. Εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Εταιρειών Διαφήμισης και Επικοινωνίας για τέσσερις συνεχόμενες θητείες. Έχει εργαστεί για τις προεκλογικές εκστρατείες πολιτικών προσώπων και συνδυασμών, καθώς και ως σύμβουλος επικοινωνίας για πολλούς πολιτικούς και οργανισμούς, με πιο πρόσφατη απ’ όλες τις τακτικές συνεργασίες του, εκείνη με τον Πρόεδρο της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας.Από το 1997, διευθύνει και συντονίζει το επιτελείο επιστημονικών συνεργατών της Think Politics, αναλαμβάνοντας πλήθος υποψηφίων και σημειώνοντας εξαιρετικά ποσοστά επιτυχίας. Είναι συγγραφέας των εξειδικευμένων πρακτικών οδηγών Πολιτικής Επικοινωνίας «Πώς να κάνετε σωστή Προεκλογική Εκστρατεία» (1998) και «Πώς να κερδίσετε στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» (2006). Αρθρογραφεί σε τοπικής και εθνική κυκλοφορίας εφημερίδες, καθώς και σε εξειδικευμένα επαγγελματικά έντυπα στο χώρο της Επικοινωνίας.

1 σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.