ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΝΑΧΩΜΑ

Μοίρασε το

του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΥΡΙΔΗ

Και ξαφνικά, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης σιώπησε! Εδώ και δυο βδομάδες δεν έχει πει ούτε λέξη στα ΜΜΕ. Και δεν είναι απ’ τους πολιτικούς που δεν του αρέσει να μιλά.

Αλλά μάλλον τώρα, δεν έχει ανάγκη να μιλήσει. Μιλούν αντ’ αυτού τα αποτελέσματα των υπηρεσιών που προΐσταται. Τόσο απλά. Δεν χρειάζεται να το πει σε κανένα. Ένα σημαντικό κομμάτι της εγχώριας τρομοκρατίας εξαρθρώθηκε. Τα ευρήματα στις γιάφκες και οι συλληφθέντες έχουν πολλά να πουν και να αποδείξουν ακόμα.

Αλλά κι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχει κι αυτός να αποδείξει πολλά ακόμα. Όχι με τα λόγια – όπως συνήθιζε τον πρώτο καιρό – αλλά με τα έργα του. Η εξάρθρωση του “Επαναστατικού Αγώνα” θυμίζει το ρητό “παλιά μου τέχνη κόσκινο”. Το 2004, όταν το ΠΑΣΟΚ προσπαθούσε να αντισταθεί στην επέλαση του “νεο-Καραμανλισμού” ένα απ’ τα πολιτικά …αναχώματα ήταν κι η εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη. Κι ήταν έργο Χρυσοχοϊδη. Όπως κι ότι κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων δεν άνοιξε ρουθούνι που δεν πιστώνεται, φυσικά, στον Γιώργο Βουλγαράκη.

Σήμερα, έξι χρόνια μετά, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης κτίζει άλλο ένα πολιτικό ανάχωμα. Σε μια πολιτικά δύσκολη συγκυρία για το ΠΑΣΟΚ, όπου καταβάλλεται τεράστια προσπάθεια να “περάσει” στην κοινή γνώμη ο “μονόδρομος” του ΔΝΤ και των συνεπαγόμενων επιπτώσεων για τον κοινωνικό ιστό της χώρας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει να καθαρίσει κάπως τη μουτζουρωμένη βιτρίνα της κυβέρνησης. Κι όπως όλα δείχνουν, μετά το ξεπάστρεμα και των τελευταίων θυλάκων της νέας εγχώριας τρομοκρατίας, θα αναλάβει κι άλλα καθήκοντα…

Το σημαντικό, ωστόσο, είναι το μήνυμα που εκπέμπει. Κι αυτό αφορά στην εργατικότητα, τη μεθοδικότητα κι εν τέλει την αποτελεσματικότητα που πρέπει να επιδείξουν όλοι οι συνάδελφοί του, στον τομέα ευθύνης ο καθένας ξεχωριστά, προκειμένου οι αναπόφευκτες κι ίσως επιβεβλημένες ανακατατάξεις που θα προκύψουν στην οικονομία και τη κοινωνία εν γένει, να μετριάσουν το πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση.

Είναι το πολιτικό μήνυμα που λαμβάνουν πλέον όλοι οι υπουργοί. Και που με το βαθμολόγιο του Θεόδωρου Πάγκαλου γίνεται ακόμα πιο ευδιάκριτο. Άπαντες κρίνονται και θα κριθούν απ’ όσα κάνουν ή δεν κάνουν. Κι όχι απ’ όσα λένε πως θα κάνουν.

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου