ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΣΠΑΤΑΛΗ ΤΩΡΑ!

Μοίρασε το

του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ

Είναι αδιανόητο! Ένα κρατικό νοσοκομείο με τεράστιους τζίρους με μεγάλο όγκο τιμολογογίων και ένα συρφετό προθημευτών έξω απ’ τα γραφεία των διοικήσεων να μην έχει λογιστήριο!

Όλοι γνωρίζουν, ακόμα και ο πλέον αδαής, πως μια μικρή επιχείρηση – πόσο μάλλον μια ΑΕ – χρειάζεται ικανό και καταρτισμένο λογιστή. Χρειάζεται κάποιον που να κρατά το μπλοκάκι και να κοιτά τα νούμερα. Όσο κι αν κανείς υποτιμά τη συγκεκριμένη δουλειά, η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Στις μεγάλες αποφάσεις μια επιχείρησης ο πρώτος που καλείται να πει την γνώμη του με την ψυχρή λογική των αριθμών είναι ο λογιστής. Είναι ο μόνος που γνωρίζει επακριβώς την κατάσταση που επικρατεί στην επιχείρηση.

Τα ελληνικά νοσοκομεία είναι μια μαύρη τρύπα κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος και των Ελλήνων φορολογουμένων. Κι όμως σε κάθε ένα απ’ αυτά υπάρχει ένα λογιστήριου δυναμικού τριών μόλις ανθρώπων που καλούνται να βγάλουν ένα τεράστιο όγκο δουλειάς. Γιατί συμβαίνει αυτό; Μα είναι εμφανές. Για να μπορούν να αλωνίζουν ανεξέλεγκτα κάθε λογής προμηθευτές που λαδώνουν διοικήσεις και μεγαλογιατρούς.

Το μόνο που πρέπει να κάνει “εδώ και τώρα” η κυβέρνηση είναι να αλλάξει αυτή την κατάσταση. Να οργανώσει τα οικονομικά των νοσοκομείων, να βάλει ορκωτούς λογιστές να καθαρίσουν τις αμαρτίες του παρελθόντος και να στείλει ακόμα και για παραδειγματισμό ορισμένους στη Δικαιοσύνη.

Αυτή η κατάσταση ΔΕΝ μπορεί να συνεχίζεται.

Πόσο μάλλον σήμερα που η χώρα αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της χρεοκοπίας και η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει μια φορολογική επίθεση σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις, πυροδοτώντας περαιτέρω την ύφεση. Αξιόπιστη δημοσιονομική προσαρμογή που θα πείσει και τις αγορές που στην Ελλάδα μυρίζουν “αίμα” ότι κάτι πάει να αλλάξει, δεν νοείται μόνο με αύξηση των φορολογικών εσόδων. Νοείται και με τη δραστική ανακοπή της απίστευτης αυξητικής τάσης των κρατικών δαπανών. Οι οποίες προσοχή! Δεν είναι δαπάνες για την ανάπτυξη. Είναι κατάχρηση και λεηλάτησης δημοσίου χρήματος…

Συνεπώς αντί η κυβέρνηση να συγκατανεύει στις προτάσεις των οικονομικών επιτηρητών της Κομισιόν και του ΔΝΤ για αύξηση της φορολογίας που τελικώς στραγγαλίζει την αγορά και στρέφεται σε βάρος της ανάπτυξης, θα ήταν πιο σώφρων να την εξισορροπήσει με τον περιορισμό της κρατικής σπατάλης. Διότι ωραίο το show με τα κρατικά αυτοκίνητα και τους ειδικούς φρουρούς, αλλά το πολύ και “ζεστό” χρήμα φεύγει απ’ τα νοσοκομεία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ας ξεκινήσει η κυβέρνηση απ’ εκεί. Τώρα. Κι επιτέλους ας περιορίσει τη απίστευτη γραφειοκρατεία που συντηρεί τους λογής μανδαρίνους του Δημοσίου, προκειμένου να απλοποιηθούν οι διαδικασίες για κάποιον “τρελό” Έλληνα και ξένο που θα τολμήσει να επενδύσει ετούτη την περίοδο στην χώρα. Ας απλοποιήσει τουλάχιστον τις διαδικασίες για την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ που είναι εκεί και περιμένουν κάποιον ή κάποιους να τα αξιοποιήσουν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου