Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ

Μοίρασε το

του ΚΩΣΤΑ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

Η κατάσταση της χώρας δεν αντέχει περιγραφή! Ούτε ο πλέον απαισιόδοξος Έλληνας δεν μπορούσε να φανταστεί πού είχαν φτάσει τα πράγματα, και πώς θα μας αντιμετώπιζαν εταίροι και αγορές.

Μάλλον ήταν κάποιοι -λίγοι- που διοικούσαν, αυτοί που γνώριζαν ότι ο Τιτανικός βυθιζόταν και άλλα έλεγαν στους επιβάτες, που παρά την κλίση του σκάφους δεν ήθελαν να πιστέψουν το κακό που ερχόταν «με δρασκελιές», και άλλα, ψευδή στοιχεία μετέδιδαν από τους ασυρμάτους στο κέντρο επιχειρήσεων.

Φυσικά και πρώτα από όλους, ο καπετάνιος και ο τιμονιέρης. Και άφησαν να χαθεί κάθε ελπίδα διάσωσης. Και φτάσαμε στην καταστροφή χωρίς αντίσταση. Μεθοδεύσεις, παραγραφές, βραδινό πανικόβλητο κλείσιμο της βουλής, ένα μήνα πριν τις ευρωεκλογές, για να μην ξανανοίξει ποτέ, μέχρι τις εθνικές εκλογές.

Παράλληλα ένα επιλεκτικό και παιδαριωδώς οφθαλμοφανές πλέγμα, μιας μειοψηφίας δικαστικών λειτουργών, προσπαθεί να κουκουλώσει ή να βάλει στο αρχείο δύσοσμες υποθέσεις. Την κατάληξη, ακόμα και αυτοί οι λίγοι που εθελοτυφλούν, τη γνωρίζουμε όλοι. Οι πολίτες άναυδοι παρακολουθούν τα δημοσιεύματα του ξένου τύπου, τις δηλώσεις των εταίρων μας στην ΕΕ, και δεν μπορούν να πιστέψουν ότι ένα χρόνο πριν είχαν τη διαβεβαίωση, από τα πλέον υπεύθυνα χείλη, ότι η οικονομία της χώρας είναι «θωρακισμένη».

Αν δεν ήταν για κλάματα η κατάσταση με την κατάντια μας, σίγουρα θα ήταν η όλη υπόθεση μια εμπνευσμένη φαρσοκωμωδία. Και έρχεται η ώρα που πληρώνουμε όλοι και παράλληλα απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία αυτών που μας διέσυραν, αυτούς που υπονόμευσαν το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας. Παράλληλα με την πίεση των εταίρων μας, να τιμωρηθούν αυτοί που με τα παραποιημένα στοιχεία τους κορόιδεψαν. Και ας θυμηθούμε ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος δεν ήθελε να δει κανέναν αξιωματούχο της προηγούμενης κυβέρνησης, ακόμα και τον τότε πρωθυπουργό, γιατί μας θεωρούσε συνολικά ψεύτες. Και φυσικά η σημερινή κυβέρνηση το λιγότερο που είχε να κάνει ήταν να συστήσει εξεταστική επιτροπή για να ερευνήσει τις ευθύνες αυτών που μας έφεραν εδώ.

Βέβαια η πίεση που δέχεται ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της ΝΔ, του κόμματος που κυβέρνησε την επίμαχη περίοδο, είναι μεγάλη. Πρέπει να υπερασπιστεί τα πεπραγμένα της εξαετίας, έστω και με βαριά καρδιά. Η πρόταση «σουποποίησης» ωστόσο της εξεταστικής, μπορεί να βρίσκει ευήκοον ους στο σκληρό πυρήνα της παράταξής του, δεν βρίσκει όμως στην κοινωνία που απαιτεί πλέον τιμωρία παραδειγματική. Και είναι απολύτως βέβαιο, ότι η προσπάθεια απαξίωσης της εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία, την ώρα που καλούνται όλοι να συνεισφέρουν στη διάσωση της χώρας, είναι μια ακόμα μαχαιριά στην καρδιά του ήδη απαξιωμένου πολιτικού μας συστήματος.

ΥΓ. Επειδή πολύς λόγος γίνεται για την περίοδο που θα εξετασθεί, θα ήταν πολύ απλό, να γίνει η εξεταστική, με το ίδιο σκεπτικό που μας έχει παραπέμψει η Κομισιόν για παραποίηση στοιχείων, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο! Και δεν θα μιλούσε κανένας για σκοπιμότητες!

Το άρθρο δημοσιεύεται στην εβδομαδιαία οικονομική και πολιτική εφημερίδα ΧΡΗΜΑ ΤΡΙΤΗ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου