ΘΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΡΙΣΜΑ

Μοίρασε το

του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΚΛΟΥΜΠΕΡΗ 

Οι περιστάσεις είναι βεβαίως δύσκολες και η συγκυρία εξαιρετικά κρίσιμη για τη χώρα, κάτι που – πλην ορισμένων ακραίων μειοψηφικών φωνών – αντιλαμβάνεται η ελληνική κοινωνία.

Και γι’ αυτό δείχνει έτοιμη να ανταποκριθεί και να υποστεί τις πρόσθετες επώδυνες θυσίες που της ζητούν κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση. Ωστόσο, οι επώδυνες αυτές θυσίες δε θα πρέπει να θεωρηθούν ούτε μόνιμη υποταγή των πολιτών για μέτρα επ’ αόριστον ούτε γίνονται χωρίς ανταλλάγματα.

Οφείλει να κατανοήσει έγκαιρα και απόλυτα το κυβερνητικό επιτελείο και ο πρωθυπουργός και να το αποδείξει εμπράκτως ότι οι όποιες νέες σκληρές αποφάσεις ληφθούν θα έχουν αντίκρισμα για τα μεσαία και αδύναμα στρώματα και επιπροσθέτως θα διακρίνονται από αίσθημα δικαίου. 

Αποτελεί υποχρέωση της κυβέρνησης να μη μείνει στην περιοριστική πολιτική, που δεν αποτελεί παρά λύση ανάγκης για να αρθεί το σημερινό τραγικό αδιέξοδο, αλλά να δώσει αναπτυξιακή διάσταση και προοπτική στο πρόγραμμα που εφαρμόζει.

Και τέλος, από ένα σημείο και έπειτα να βάλει μέτρο στα μέτρα και χαλινάρι στις αχαλίνωτες επιθυμίες τόσο των Βρυξελών όσο και των αγορών, διότι είναι εύλογο ότι τα όρια και οι αντοχές κάποτε εξαντλούνται και η λαϊκή στήριξη θα πάψει να θεωρείται δεδομένη…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου