Η ΕΝΤΙΜΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

Μοίρασε το

του ΚΩΣΤΑ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

Είναι γεγονός ότι πολλοί συμπατριώτες μας είχαν εκφράσει έναν έντονο σκεπτικισμό πριν από χρόνια όταν η χώρα μας ολοκλήρωνε την ένταξή της στην ΕΕ και τη συμμετοχή της στο κοινό νόμισμα. Ωστόσο η πλειοψηφία ήταν πάντα προσανατολισμένη προς την Ευρώπη, εκπλήσσοντας μάλιστα ακόμα και τους πρωτεργάτες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Η κατεύθυνση αυτή της ελληνικής κοινωνίας, σίγουρα δεν υποδήλωνε ούτε ευρωλατρεία, ούτε ραγιαδισμό, κάτι που αρκετοί προπέτες στη χώρα μας βιάστηκαν να την κατηγορήσουν. Ο έλληνας που εργάζεται, που αποδίδει που μεγαλουργεί όταν βρεθεί σε χώρα που οι κανόνες του παιχνιδιού τηρούνται νοιώθει πλέον ασφυξία σε μια χώρα που ενώ συμμετέχει στην παγκόσμια κοινωνία με ίσους όρους, συμπεριφέρεται τριτοκοσμικά.

Θα μου πείτε ότι δίνω δίκαιο στους κερδοσκόπους που λυμαίνονται το υστέρημα της χώρας. Τους φραγκολεβαντίνους που «μας έχουν φορτώσει για εκατοντάδες χρόνια τόσα δεινά». Και όλους τους «εχθρούς» που δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να υπονομεύουν τον «εκλεκτό λαό».

Φυσικά θα ήταν μια εύκολη δικαιολογία να ρίξουμε όλα τα προβλήματά μας στους άλλους, κάτι σύνηθες άλλωστε, και να ανασύρουμε από τα σεντούκια των επιχειρημάτων μας τους αρχαίους πρόγονούς μας που φυσικά μας έδωσαν τα φώτα όπως έδωσαν σε όλη την ανθρωπότητα.

Όμως εμείς οι σύγχρονοι έλληνες τι προσφέρουμε; Την πρωτιά στη διαφθορά, στην παραγωγή «λαμογιών» και καπάτσων, στην καταστροφή εν τέλει του μέλλοντος της πατρίδας μας και φυσικά του μέλλοντος των παιδιών μας. Μας πληγώνει όλους η συμπεριφορά και των εταίρων μας και της διεθνούς κοινότητας. Σίγουρα η εικόνα της χώρας έχει αμαυρωθεί από μια κατεστημένη μειοψηφία που βρήκε διακομματικά τις κερκόπορτες των επιδοτήσεων και κατάκλεψε όλα τα πακέτα στήριξης της οικονομίας, πλουτίζοντας νομιμοφανώς, παράνομα! Και τώρα που ήρθε η ώρα του λογαριασμού, η ολιγομελής αυτή τάξη που έχει γίνει γνωστή παγκοσμίως ως «τα τριτοκοσμικά λούμπεν λαμόγια της Ελλάδας», στέλνει το λογαριασμό στην συνετή και παραγωγική πλειοψηφία που με το υστέρημά της θα σώσει για μια ακόμα φορά την αξιοπιστία της χώρας.

Είναι απόλυτα φυσικό αυτό γιατί η χώρα μας είναι γενικώς αποδεκτό ότι είναι από τις ελάχιστες ευρωπαϊκές χώρες που δεν έχει εθνική αστική τάξη. Λοιπόν πρέπει να το πάρουμε απόφαση. Αυτοί που θα σώσουν για μια ακόμα φορά τη χώρα, είναι η πλειοψηφία και επιτέλους ας περάσουμε από τις ιδεολογικές αγκυλώσεις που εν πολλοίς είναι ξεπερασμένες στο σύγχρονο παγκοσμιοποιημένο κόσμο, στον διαχωρισμό των ανθρώπων με ηθικούς όρους. Ίσως τότε βρούμε πόση ισχύ πραγματικά έχει η έντιμη πλειοψηφία!

Το άρθρο δημοσιεύεται στην εβδομαδιαία οικονομική και πολιτική εφημερίδα ΧΡΗΜΑ ΤΡΙΤΗ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου