ΤΟ ΛΙΦΤΙΝΓΚ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

Μοίρασε το

της ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΠΑΠΑΔΟΓΕΩΡΓΑΚΗ

Καμία πρωτοτυπία και πάλι το χθεσινό σκηνικό στην Αθήνα. Το κέντρο της πόλης αποκλείστηκε. Οι καταστηματάρχες έκλαιγαν. Όχι μόνο από τα δακρυγόνα, αλλά από το γεγονός ότι «ψυχή δεν πάτησε απ’ το πρωί». Το κέντρο της πόλης κατακλείστηκε από Αστυνομικούς. Βρίσκονταν παντού. Πιο πολλοί ακόμα και απ’ τους περαστικούς και περίεργους.

Προς το κέντρο και συγκεκριμένα προς το Σύνταγμα κατευθύνθηκε η πορεία μαθητών, φοιτητών και λοιπόν δυνάμεων. Ακολουθήσουν επεισόδια. Αλλού όμως. Όχι στο κέντρο. Εκεί, κοντά στα Εξάρχεια. Εκεί, πάλι, «ταραξίες» επιτέθηκαν με καδρόνια, πέτρα, μολότοφ εναντίον των αστυνομικών. Μετά κλείστηκαν στο Πολυτεχνείο.  Έσπασαν, έκαψαν κι εκεί ό,τι βρήκαν. Έδωσαν κι ορισμένες καρπαζιές σε ορισμένους καθηγητές

Πάντως, το κέντρο της πόλης παρέμενε κλειστό μέχρι το βράδυ, προκαλώντας εγκεφαλικό στους οδηγούς. Σε όλο αυτό το επαναλαμβανόμενο σκηνικό του παραλογισμού, ο καθένας προσπαθεί να κάνει κάτι.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης κάνει απεγνωσμένες προσπάθειες για να σεβαστεί αρχικά ο κόσμος την Αστυνομία κι ει δυνατό να την αγαπήσει κάποια στιγμή. Οι «ταραξίες» κάνουν απεγνωσμένες προσπάθειες να ζήσουν την ψευδαίσθηση του δικού τους «Μάη». Οι καταστηματάρχες καταριούνται την τύχη τους κι όσοι απέμειναν στο κέντρο της πόλης ετοιμάζονται να αποχωρήσουν. Κι όλοι οι υπόλοιποι παρακολουθούν απ’ την τηλεόραση τους τηλεστάρ να αναλύουν τα νέα (sic) δεδομένα.

Που το πάει ο Χρυσοχοϊδης; Που το πάνε οι «ταραξίες»; Ποια είναι τα «ποιοτικά» χαρακτηριστικά της αντίδρασης τους; Εξεγείρονται οι μαθητές κι οι φοιτητές, ή απλά κάποιοι σπάνε πλάκα – κι όχι μόνο – ακριβώς για να μην εξεγερθούν οι μαθητές κι οι φοιτητές;

Το «κουβάρι» είναι καλά μπλεγμένο. Κι ουδείς διαφαίνεται πρόθυμος να το ξεμπερδέψει. Κατόπιν τούτου, όλοι επιστρέφουν στη θέση τους και το ρόλο τους. Πέρσι ξεσηκώθηκαν παιδιά, γονείς, γέροντες για τον άδικο χαμό του 16χρονου. Φέτος, όλοι ξαναμπήκαν στο καβούκι τους.

Ούτε και φέτος ήρθε η επανάσταση. Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης έχει το χρόνο να κάνει αγαπητή την Αστυνομία. Κάτι που οι Αστυνομικοί προστατεύουν τους «νοικοκυραίους» απ’ τους «περιθωριακούς» και «ταραξίας». Κάτι που θα καταργηθούν οι σκοπιές και τα αστυνομικά τμήματα θα θυμίζουν Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών. Κάτι οι καινούργιες στολές που ετοιμάζονται. Κάτι το Σώμα των Αδιάφθορων που συστήνεται.

Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει λίφτινγκ. Θέλει πλέον να είναι σύγχρονη και να αρέσει. Ευτυχώς, οι «ταραξίες» της προσφέρουν λόγο ύπαρξης και παρουσίας. Οι υπόλοιποι άλλοι, τι κάνουν άραγε; Παρακολουθούν! Απλώς παρακολουθούν. Καμία πρωτοτυπία.

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου