ΣΤΑ ΥΨΗ Ο ΠΗΧΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑΣ

Μοίρασε το

του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΥΡΙΔΗ

Δεν έχει ούτε μια βδομάδα στο τιμόνι της χώρας ο Γιώργος Παπανδρέου και κάθε μέρα που περνά ανεβάζει τον πήχη της ελπίδας και της προσδοκίας στους Έλληνες πολίτες, ότι θα δημιουργήσει τελικά τη «νέα πατρίδα» που υποσχέθηκε προεκλογικά. Και δεν είναι μόνο η ευδιάκριτη διάθεσή του να κυβερνήσει, όταν ανεβαίνει δυο δυο τα σκαλιά του Μαξίμου, ή όταν εμφανίζεται με τα μανίκια του πουκαμίσου του συνεχώς σηκωμένα. Είναι κι ότι δείχνει πως έχει το σχέδιο και τους ανθρώπους να το υλοποιήσουν.

Σαν έτοιμος από καιρό, με το που ορκίστηκε έκανε μια μικρή επανάσταση στο τρόπο που διοικείται αυτή η χώρα. Στο άψε σβήσε, υπογράφηκαν τα προεδρικά διατάγματα με τις συγχωνεύσεις και τη δημιουργία υπουργείων, την κατανομή αρμοδιοτήτων, την «επέλαση» νέων ανθρώπων και γυναικών σε κρίσιμα κυβερνητικά πόστα. Και σαν μην έφτανε αυτό, υπέβαλε τους υπουργούς τους στην πρώτη «άσκηση λογοδοσίας» με το «Συνήγορο του Πολίτη» Γιώργο Καμίνη να περιγράφει όσα υποφέρει ο πολίτης απ’ το ανάλγητο κράτος και τι πρέπει να γίνει για να αλλάξει η τριτοκοσμική κατάσταση του ελληνικού Δημοσίου.

Στο άψε σβήσε, ο Παπανδρέου πετάχτηκε και στην Κωνσταντινούπολη για να συναντήσει, ατύπως, τον Ταγίπ Ερντογάν. Διθύραμβοι απ’ τους Τούρκους και τον «παραδοσιακό αναλυτή» Μεχμέτ Αλί Μπιράντ να εξηγεί την πρωτοτυπία του «Γιώργου» να επισκεφθεί, ως νεοεκλεγείς πρωθυπουργός, πρώτα την Τουρκία, αντί της Κύπρου. Και το έλεγε και για τους Τούρκους πρωθυπουργούς που σπεύδουν πρώτα να πάνε στα Κατεχόμενα… Τι κι αν το ταξίδι προετοιμάστηκε απ’ την Ιπποκράτους κι όχι απ’ το υπουργείο Εξωτερικών. Μικρή λεπτομέρεια που ουδείς παρατήρησε…

Στο άψε σβήσε, πήγε και στην Αρχαία Ολυμπία, με πέντε υπουργούς, για να θέσει σε εφαρμογή το φιλόδοξο πρόγραμμα της «πράσινης ανάπτυξης», ξεκινώντας πιλοτικά απ’ την Ηλεία. Στο άψε σβήσε, θα συνταχθεί και το σχέδιο σταθεροποίησης της οικονομίας που θα παρουσιάσει την ερχόμενη βδομάδα στις Βρυξέλλες ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Στο άψε σβήσε, εξασφάλισε τις συντάξεις Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου και το δώρο των Χριστουγέννων, ο Ανδρέας Λοβέρδος. Στο άψε σβήσε, εξήγγειλε το δόγμα της Προστασίας του Πολίτη, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Στο άψε σβήσε έκανε τις πρώτες κυβερνητικές εξαγγελίες για την αγροτιά, η Κατερίνα Μπατζελή.

Έκπληκτοι οι Έλληνες «βομβαρδίζονται» καθημερινά από ενδείξεις ότι ο Παπανδρέου είχε προετοιμαστεί καλά για τη μέρα που θα έπαιρνε το τιμόνι της χώρας και γνωρίζει το δρόμο που θα την οδηγήσει. Ευχή όλων πλέον είναι στο τέλος αυτού του δρόμου να μην συναντήσουν ξανά τα συντρίμμια άλλης μιας απογοήτευσης, άλλης μια «χαμένης ευκαιρίας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου