ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ

Μοίρασε το

του ΑΛΦΟΝΣΟΥ ΒΙΤΑΛΗ 

Εάν τελικά επαληθευτεί η πρόβλεψη και για το διψήφιο της διαφοράς ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, αλλά και μια ευρεία αυτοδυναμία των 160 εδρών, δεν θα πρόκειται απλά για ένα εκλογικό θρίαμβο του Γ. Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ, ούτε για μια στρατηγικού χαρακτήρα ήττα της Ν.Δ.

Θα είναι και είναι μια ιστορική πολιτική ανατροπή που δημιουργεί νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό. Βέβαια τώρα ο Γ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, όχι απλά έχουν μεγάλες ευθύνες στις πλάτες τους, αλλά «φορτώνονται» τις προσδοκίες μιας ολόκληρης κοινωνίας που επί 6 χρόνια ασφυκτιούσε και πνίγονταν.Ο κ. Παπανδρέου πέτυχε την μεγαλύτερη πολιτική ανατροπή σε μικρό σχετικά διάστημα.

Τώρα όμως οφείλει να πετύχει και ως κυβερνήτης. Έχει ένα διακριτό και εναλλακτικό πρόγραμμα για την ανάταξη της οικονομίας που του έδωσε δυναμική στην εκλογική αναμέτρηση. Τώρα χρειάζεται να σηκώσει τα μανίκια και να στρωθεί μαζί με τους Υπουργούς που θα ορίσει στη δουλειά.

Πήρε μια μεγάλη ρεβάνς, που τού την όφειλε η κατάσταση, γιατί  τα όσα άκουσε και τα όσα του φόρτωσαν όλα αυτά τα χρόνια, όχι απλά τον αδικούσαν, αλλά τον μείωναν ως άνθρωπο και ως πολιτικό .

Ο κ. Παπανδρέου θα κρίνεται πλέον από την ανταπόκριση της πολιτικής του στις μεγάλες προσδοκίες της κοινωνίας και από την υλοποίηση βασικών εξαγγελιών του .

Μια εποχή τελείωσε, μια άλλη αρχίζει για τον τόπο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου