ΧΩΡΙΣ ΜΝΗΜΗ!

Μοίρασε το

του ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗ

Μόλις δύο χρόνια μετά την επανεκλογή του Κώστα Καραμανλή και την τραγική φυσική καταστροφή που βίωσε η χώρα από τις πυρκαγιές του Αυγούστου του 2007 και με νωπές ακόμα τις υποσχέσεις της κυβέρνησης του για αποκατάσταση των ζημιών, οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική ανασυγκρότηση, οδηγούμαστε σε πρόωρες εκλογές.
Τη σοβαρότητα και την εγκυρότητα των λόγων και των δεσμεύσεων της Κυβέρνησης των τελευταίων 5 χρόνων, μπορεί κανείς εύκολα να την αντιληφθεί από την εικόνα της εγκατάλειψης των πυρόπληκτων περιοχών. Την ίδια εγκατάλειψη και απαξίωση άλλωστε, γνώρισε τα τελευταία 2 χρόνια  και η ελληνική οικονομία, το κοινωνικό κράτος, ο Έλληνας και η Ελληνίδα.

Μόλις δύο χρόνια πριν, οι εξαγγελίες του Καραμανλή στο Ζάππειο (17 Σεπτεμβρίου του 2007) για μια κυβέρνηση εντιμότητας και ενότητας, μια κυβέρνηση που θα πάει την Ελλάδα μπροστά, που θα ισχυροποιήσει την ελληνική οικονομία, θα στηρίξει τη μείωση της φτώχειας, θα δημιουργήσει ευκαιρίες για τους νέους, θα στηρίξει τους χαμηλοσυνταξιούχους και θα επεκτείνει το κοινωνικό κράτος, είχαν την ίδια τύχη με τις εξαγγελίες για τους πυρόπληκτους. Γράμμα κενό περιεχομένου.

Όχι μόνο δεν πήγε η χώρα ένα βήμα μπροστά, αλλά αντίθετα οπισθοχώρησε σε όλα τα επίπεδα μετά από τους αδέξιους χειρισμούς της κυβέρνησης. Η ελληνική οικονομία περιήλθε σε αδιέξοδο, οι προϋπολογισμοί του 2008 και 2009 κατέρρευσαν.  Όλα τα οικονομικά μέτρα που πήραν τα επιτελεία της Κυβέρνησης του Κ. Καραμανλή είτε υπό την ηγεσία του διωγθέντος κ. Αλογοσκούφη είτε υπό την ηγεσία του κ. Παπαθανασίου ήταν μέτρα ταξικά, αντιλαϊκά και καθαρά εισπρακτικού χαρακτήρα. Μέτρα, που όχι μόνο δεν θωράκισαν την ελληνική οικονομία και δεν δημιούργησαν, ούτε δημιουργούν διεξόδους από την κρίση στην οποία έχει περιέλθει η οικονομία τα τελευταία 5 χρόνια, αλλά αντιθέτως οδήγησαν σε απόγνωση τον μικρομεσαίο επιχειρηματία, τον ελεύθερο επαγγελματία, τον νέο με χαμηλά εισοδήματα.  

Το κοινωνικό κράτος και κράτος πρόνοιας όχι μόνο δεν επεκτάθηκε, αλλά αντίθετα συρρικνώθηκε και υποβαθμίστηκε.  Η συνεχής διόγκωση των χρεών των δημοσίων Νοσοκομείων  με την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, είναι στοιχεία κακοδιαχείρισης που καθιστούν σαφές ότι η δημόσια υγεία μόνο προτεραιότητα δεν αποτέλεσε για την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.  Η απαξίωση των κοινωνικών δομών που έχουν αποδείξει τη σημασία και αποτελεσματικότητα τους (Παιδικοί Σταθμοί, Βοήθεια στο Σπίτι, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών) δεν υποδηλώνει τίποτα άλλο εκτός από την αδιαφορία της Κυβέρνησης τόσο για τους ωφελουμένους – παιδιά, μητέρες και ηλικιωμένους – όσο και για τους εργαζόμενους σε αυτά.

Η ακρίβεια έγινε τα τελευταία χρόνια ένα με την καθημερινότητα του Έλληνα πολίτη, ενώ τη φτώχεια βιώνουν όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας. Η αυθαιρεσία και η αδιαφάνεια εξαπλωθήκαν προς όλες τις κατευθύνσεις ακόμα και μέσα στο ίδιο το Ελληνικό Κοινοβούλιο!  

Σήμερα, δύο μόλις χρόνια μετά, ο Κώστας Καραμανλής και τα στελέχη της ΝΔ μέσα από επικοινωνιακά τρυκ και σαν να μην ήταν ή κυβέρνηση των τελευταίων 5 χρόνων, εμφανίζονται έτοιμοι να ξανακυβερνήσουν. Χωρίς κανένα αίσθημα απολογίας για το πώς φτάσαμε ως εδώ. Αλήθεια πιστεύουν ότι ο ελληνικός λαός έχει τόσο μικρή μνήμη; Προσπαθούν με όλα τα μέσα να πείσουν τον Ελληνικό λαό ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είναι επικοινωνιακός.  Ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει όραμα και πρόγραμμα. Ότι το όραμα του ΠΑΣΟΚ για την άλλη Ελλάδα κοστίζει πολύ. Ότι άλλος δρόμος δεν υπάρχει.  Μονό ο γκρίζος δρόμος που βαδίζει η χώρα τα τελευταία 5 χρόνια.  Όμως η ώρα της αλήθειας πλησιάζει. Ο ελληνικός λαός μπορεί και  στις 4 του Οκτώβρη θα γυρίσει σελίδα για την χώρα. Όλοι μαζί θα οικοδομήσουμε ένα κράτος που θα λειτουργεί για τον πολίτη, ένα κράτος  που θα εγγυάται και θα προστατεύει τα αυτονόητα δικαιώματα μας. Ένα κράτος που μας αξίζει.   

 
Ο Σταύρος Αρναουτάκης είναι υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου