Η ΝΕΑ (ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ) ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Μοίρασε το

Η κυβέρνηση τελευταία έχει καταφέρει να αλλάξει σε σημαντικό βαθμό την Ατζέντα της χώρας, επιδιώκοντας να μετατοπίσει το κέντρο βάρος του ενδιαφέροντος της κοινωνίας από τα ζητήματα της οικονομίας, της ύφεσης και της ανεργίας, σε ζητήματα που μέχρι σήμερα αποτελούσαν προνομιακό χώρο για την ακροδεξιά.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι εντός της ΝΔ, και με την ευλογία του νυν Πρωθυπουργού, λειτουργεί το ΔΙΚΤΥΟ 21 το οποίο συστηματικά επί σειρά ετών επεξεργάζεται, διακινεί και επιδιώκει την ανάδειξη τέτοιου είδους ζητημάτων.

Η κυβέρνηση, με αφορμή τυχαία (?) γεγονότα, δε χάνει ευκαιρία για την ανάδειξη και την  προώθηση νέας προνομιακής για την ίδια, όπως πιστεύει, ατζέντας.

Συγκεκριμένα:

1. Με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής, η κυβέρνηση προφυλακίζει  την ηγεσία της και αναδεικνύει το ζήτημα αυτό ως κυρίαρχο και μοναδικό σχεδόν στην επικαιρότητα για τρεις εβδομάδες τουλάχιστον.
Μέσα σε αυτό  το πολιτικό περιβάλλον, επιλέγει  να φέρει στην ατζέντα τη θεωρία των δύο άκρων, με σκοπό να ενισχύσει την πόλωση και να καλλιεργήσει το έδαφος μελλοντικών της σχεδιασμών.

2. Με αφορμή την υπόθεση της μικρής Μαρίας σε καταυλισμό των Ρομά, η κυβέρνηση, εκμεταλλευόμενη την ευαισθησία της κοινωνίας στο ζήτημα αυτό, έσπευσε να αναδείξει και να προβάλει ένα ακραίο και ισοπεδωτικό ρατσισμό κατά των Ρομά, εξαφανίζοντας από την ατζέντα τα Οπλοστάσια και τα ¨Αυγά¨.

3. Τέλος, με αφορμή το ναυάγιο στη Λαμπεντούσα της Ιταλίας, ο Πρωθυπουργός δεν έχασε την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί το μεταναστευτικό ζήτημα, επισκεπτόμενος Μάλτα και Ιταλία για κοινό ¨συντονισμό¨, όταν είναι γνωστό ότι ελάχιστα έχει κάνει για το ¨σουρωτήρι¨ των συνόρων στο Αιγαίο.

Με βάση τα παραπάνω, γίνεται ηλίου φαεινότερον ποιά είναι η νέα Ατζέντα που επιδιώκουν και για ποιούς λόγους να την επιβάλλουν στη χώρα η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός.

Το ερώτημα είναι αν θα τους αφήσουμε.

 

 

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου