Αν ο κ. Ιβάν Σαββίδης δεν ήταν εκ Ρωσίας επιχειρηματίας αλλά για παράδειγμα Ελληνοαμερικανός, τα όσα είπε στην συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα θα είχαν προκαλέσει πανδαιμόνιο. Τα ΜΜΕ θα ούρλιαζαν και οι τύπου «Ρομπέν των Δασών» δημοσιογράφοι θα τον δίκαζαν και καταδίκαζαν με συνοπτικές διαδικασίες. Αυτό, βέβαια, δείχνει και το επίπεδο της δημοσιογραφίας στην χώρα μας, όπου θέαμα και κραυγές καταργούν στην ουσία την πληροφόρηση του πολίτη αλλά και το δικαίωμά του σε αυτήν – με ελάχιστες λαμπρές εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Ιβάν Σαββίδης εξήγησε στον συνάδελφο Δημήτρη Μαρκόπουλο, με απόλυτο κυνισμό, όχι μόνον ποιες είναι οι προθέσεις του για την είσοδό του στα ΜΜΕ, αλλά και τί είδους μέσα θα θέσει στην διάθεσή του. Με ξεκάθαρη γλώσσα τόνισε ότι οι εφημερίδες και τα κανάλια του θα τεθούν στην διάθεση του κ. Αλέξη Τσίπρα, του Πούτιν της Ελλάδος κατά τον ομογενή επιχειρηματία, τον οποίο θα εξυπηρετούν και πραιτωριανοί-δημοσιογράφοι εκθειάζοντας και λιβανίζοντας τις οικονομικές του επιλογές και πολιτικές.

Εγείρονται έτσι κάποια ζωτικά ερωτήματα. Η θητεία του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησής του λήγει σε 27 μήνες. Κατά πάσα πιθανότητα δε, τις εκλογές που θεωρητικά θα γίνουν τον Σεπτέμβριο 2019, ο σημερινός πρωθυπουργός θα τις χάσει. Συνεπώς, ο κ. Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος καθύβρισε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως και το κόμμα του, επενδύει κάποια εκατομμύρια ευρώ σε πτωχευμένα ΜΜΕ για να λιβανίζει τον κ. Τσίπρα για καμμιά εικοσαριά μήνες… Ή έχει υπ’ όψιν του άλλα σχέδια που τού έχουν μεταφέρει άνθρωποι του Μαξίμου; Προφανώς δε σχέδια δημοκρατικής εκτροπής, την οποία καλείται να στηρίξει ο κ. Ιβάν Σαββίδης.

Εν μικρογραφία, δείγμα εκτροπής ήταν και αυτό που συνέβη με την πρόκριση του ΠΑΟΚ στον τελικό κυπέλλου Ελλάδος εις βάρος του ΠΑΟ, στον μεταξύ τους ποδοσφαιρικό αγώνα στην συμπρωτεύουσα. Η αθηναϊκή ομάδα εσφαγιάσθη εν ψυχρώ από τον διαιτητή κ. Κυζα, ο οποίος έτσι ευνόησε τον ιδιοκτήτη του ιστορικού συλλόγου.

Επίσης, τί κρύβεται πίσω από την αναφορά του ομογενούς επιχειρηματία στον αυταρχικό Ρώσο πρόεδρο Βλαδίμηρο Πούτιν, που τον παρομοιάζει με τον Αλέξη Τσίπρα; Το ότι «όραμα» του Έλληνα πρωθυπουργού και των περί αυτόν φαιοκόκκινων συνεργατών του είναι η εγκατάσταση ενός αυταρχικού καθεστώτος στην χώρα, το γνωρίζουν και οι πέτρες. Όμως, το πώς μπορεί αυτό να γίνει για την ώρα αποτελεί ερωτηματικό.Γνωριζει κατι παραπανω ο Σαββιδης και αν ναι πως και απο που?

Ένα άλλο πολύ ενδιαφέρον σημείο της συνέντευξης Σαββίδη είναι και οι υπαινιγμοί του εις βάρος του πρώην πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά –τον οποίο ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ χωρίς περιστροφές κατηγορεί ότι τον εξαπάτησε στην υπόθεση της ΣΕΚΑΠ και ότι τον υποχρέωσε να αγοράσει στην ουσία μία επιχείρηση-μαϊμού. Αυτοπροβάλλεται έτσι ο κ. Ιβάν Σαββίδης σχεδόν ως «εθνικός ευεργέτης», υπονοώντας ότι «πιάστηκε κορόϊδο» από τον πρώην πρωθυπουργό, τον οποίο μόνον απατεώνα δεν χαρακτήρισε. Αν ο υπαινιγμός αυτός παραμείνει αναπάντητος από τον κ. Αντ. Σαμαρά, αυτό θα σημαίνει ότι κάτι βρώμικο βυσσοδομείται εις βάρος της χώρας και του δημοκρατικού της πολιτεύματος.

Σίγουρα δε, κάτι ακόμη πιο βρώμικο παίζεται εις βάρος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, για τον οποίο ο κ. Ιβάν Σαββίδης υπαινίσσεται ότι δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός. Τί θέλει να πει; Πώς το γνωρίζει; Μήπως ήδη θεωρεί την Ελλάδα φέουδό του; Τα ερωτήματα αυτά είναι πολύ κρίσιμα και ας έχουν γνώσιν οι φύλακες. Οι εκ Ρωσίας ολιγάρχες δεν αστειεύονται…Αλλα και αυτοι που τους στηριζουν παιζουν τα ρεστα τους εις βαρος της δημοκρατικης Ευρωπης που τοσο τους ενοχλει…

Previous articleΑΣΤΕΓΟΙ ΣΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
Next articleΤΟ ΨΕΜΑ ΚΙ Ο ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Αθανάσιος Χ. Παπανδρόπουλος, γόνος επιχειρηματικής και δημοσιογραφικής οικογένειας των Πατρών (Νεολόγος Πατρών, 1879-1973), γεννήθηκε στο Ψυχικό το 1941 και φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια δημοσιογραφικής καρριέρας. Οικονομολόγος και ειδικός σε θέματα επικοινωνίας, έχει τιμηθεί με 42 δημοσιογραφικά βραβεία και είναι Ιππότης της Τιμής της Γαλλικής Δημοκρατίας, της Ουγγαρίας και της Πολωνίας. Εργάστηκε 30 χρόνια στον Οικονομικό Ταχυδρόμο και σε άλλα έντυπα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και συνεργάστηκε με γνωστές εφημερίδες και εξειδικευμένα περιοδικά. Σήμερα αρθρογραφεί στις εφημερίδες Εστία, Ναυτεμπορική και είναι σύμβουλος στο περιοδικό Μάνατζερ της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων. Επίσης, παρουσιάζει την εκπομπή «Δρόμοι της Ανάπτυξης» στο οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι Sbc. Είναι επίτιμος διεθνής πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και διοικητικός πρόεδρος του ελληνικού τμήματός της, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Συντακτών Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και χρημάτισε επί εξαετία πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Τύπου. Από το 2002 είναι μέλος της Γερουσίας για την Ένωση της Ευρώπης, από την οποία και τιμήθηκε για τα άρθρα του περί ομοσπονδιακής Ευρώπης.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.