Δεν θα κατηγορήσω όσους συναδέλφούς επέλεξαν να απεργήσουν.

Έμαθα να σέβομαι τις αποφάσεις του άλλου και να υπερασπίζομαι το δικαίωμα του να υλοποιεί την απόφαση του στα πλαίσια της νομιμότητας και της ηθικής.

Θα παρακαλούσα θερμά,να πράξουν το ίδιο με όλους εμάς που η αντίληψη και η επαγγελματική ηθική μας,μας οδηγεί αυτή την φορά,και για πρώτη φορά,να μην συμμετάσχουμε στην καθοδηγούμενη ( κατά την ταπεινή άποψη μου ) κινητοποίηση.

Δηλώνω μάλιστα ότι δεν θα δεχτώ να μας κουνά κανένας το δάχτυλο…και να μας κάνει κάθε λογής κυρήγματα.

Όλοι εμείς θεωρούμε ότι κάπου εδώ πρέπει να ανοίξει ένας νέος κύκλος συζήτησης για τον συνδικαλισμό στα ΜΜΕ  χωρίς αποκλεισμούς και παλαιού τύπου επαγγελματικές αντιλήψεις.Είναι ξεκάθαρο πάντως,ότι με «συνταγές» όπως αυτές που ακολουθήθηκαν μέχρι σήμερα,από αυτούς τους συνδικαλιστές,και τους υποστηρικτές τους,καλά αποτελέσματα δεν υπήρξαν (και δεν θα το προεκτίνω τώρα).

Να γνωρίζουν ότι δεν είμαστε μεμονομένες περιπτώσεις ούτε μειοψηφικές τάσεις απεργοσπατσών όπως αρέσκονται να μας χαρακτηρίζουν.

Να γνωρίζουν επίσης ότι είμαστε σε συνενόηση μεταξύ μας,μιας και ο προβληματισμός μας για αυτό που οφείλουμε στην κοινωνία είναι μεγάλος.

Υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι που από φόβο και μόνο,απεργούν σήμερα,αλλά συνάμα «κρυφο-γλυκοκοιτάζουν» την δική μας απόφαση και στάση(…)και εκείνοι ξέρουν καλά το γιατί (!!!)

Ας αναλογιστούμε τελικά όλοι τις ευθύνες μας,και ας σκεφτούμε το τι οφείλουμε απέναντι στον κλάδο,την κοινωνία,και στο «αύριο».

Άλλωστε είναι πασιφανές και εύκολο να αποδείξει κανείς, ότι έχουμε ήδη εισέλθει σε μια μεταβατική περίοδο που θα μας οδηγήσει σε εντελώς νέες επαγγελματικές δομές και συνθήκες.

Απόψε και αύριο η χώρα μας,με τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης θα οδηγηθεί σε μια συνθήκη εξαιρετικά σκληρή για την πλειοψηφία της κοινωνίας των επόμενων χρόνων.

Ο δημοσιογραφικός κόσμος σύντομα θα απολογηθεί για τα όποια χτές και σήμερα κλειστά μικρόφωνα και τα κατεβασμένα ρολά κάποιων ( φυσικά και όχι όλων) ΜΜΕ.

Καλώ τους συνδικαλιστές να σταματήσουν να πιέζουν για συνέχιση της απεργίας μετά την λήξη αυτής.

Αποδείχτηκε άλλωστε ότι αυτή απέτυχε και δίχασε τον κλάδο.

Κι ένα απλό ερώτημα.

Θα είμαστε επιτέλους ΟΛΟΙ μαζί ή χώρια και ο καθένας «απάνω» του ;

Previous articleΑΛΛΑΓΗ ΚΑΝΟΝΩΝ: Δ” ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!
Next articleΜΙΑ ΜΑΝΑ ΚΑΚΤΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΥΛΙΓΑΡΔΟΣ
Ο Κώστας Γ. Συλιγάρδος είναι δημοσιογράφος, απόφοιτος σχολής (ΙΕΚ) Δημοσιογραφίας, ΜΜΕ και Επικοινωνία της Αθήνας. Υπήρξε αντιπρόεδρος της Παγκρήτιας Δημοσιογραφικής Ένωσης. Εργάζεται στον χώρο των ΜΜΕ από το 1992 στην Αθήνα αλλά και στο Ηράκλειο. Στην Κρήτη έχει εργαστεί στο Κρήτη Tv (ως το 2000) και ως σήμερα στην τηλεόραση Creta ως παραγωγός ενημερωτικών εκπομπών και ως το 2009 ως Κεντρικός Παρουσιαστής του Δελτίου Ειδήσεων του σταθμού. Η συμπλήρωση των 27 χρόνων ραδιοφωνικής παρουσίας, τον βρίσκει στο Ράδιο Κρήτη όπου επιμελείται και παρουσιάζει την καθημερινή Εκπομπή «Πυξίδα» (09:00-11:00). Έχει εργαστεί παράλληλα στον έντυπο τύπο σε εφημερίδες και περιοδικά για αρκετά χρόνια σε διάφορες θέσεις ευθύνης, κι έχει εκδώσει ο ίδιος κλαδικά και θεματικά περιοδικά αλλά και ξενόγλωσσες εφημερίδες. Σήμερα είναι επικεφαλής της δημοσιογραφικής ομάδας του Κρητικού ειδησεογραφικού site flashnews.gr στην Ανατολική Κρήτη. Συνεργάστηκε κατά διαστήματα ως υπεύθυνος αλλά και σύμβουλος σε εκδοτικές εργασίες καθώς και σε τμήματα επικοινωνίας ιδιωτικών φορέων. Έχει διδάξει δημοσιογραφία και ΜΜΕ σε παράρτημα Βρετανικού Πανεπιστημίου στην Ελλάδα. Το 2014 ήταν ο μόνος Έλληνας δημοσιογράφος που βραβεύτηκε σε διεθνές διαγωνισμό δημοσιογραφίας με το Ευρωπαϊκό βραβείο δημοσιογραφίας από τον όμιλο Γκριμάλντι στην Ρώμη της Ιταλίας, για το ντοκιμαντέρ του "Θαλάσσιοι δρόμοι".

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.