Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Αθανάσιος Χ. Παπανδρόπουλος, γόνος επιχειρηματικής και δημοσιογραφικής οικογένειας των Πατρών (Νεολόγος Πατρών, 1879-1973), γεννήθηκε στο Ψυχικό το 1941 και φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια δημοσιογραφικής καρριέρας.
Οικονομολόγος και ειδικός σε θέματα επικοινωνίας, έχει τιμηθεί με 42 δημοσιογραφικά βραβεία και είναι Ιππότης της Τιμής της Γαλλικής Δημοκρατίας, της Ουγγαρίας και της Πολωνίας. Εργάστηκε 30 χρόνια στον Οικονομικό Ταχυδρόμο και σε άλλα έντυπα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και συνεργάστηκε με γνωστές εφημερίδες και εξειδικευμένα περιοδικά.
Σήμερα αρθρογραφεί στις εφημερίδες Εστία, Ναυτεμπορική και είναι σύμβουλος στο περιοδικό Μάνατζερ της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων. Επίσης, παρουσιάζει την εκπομπή «Δρόμοι της Ανάπτυξης» στο οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι Sbc.
Είναι επίτιμος διεθνής πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και διοικητικός πρόεδρος του ελληνικού τμήματός της, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Συντακτών Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και χρημάτισε επί εξαετία πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Τύπου. Από το 2002 είναι μέλος της Γερουσίας για την Ένωση της Ευρώπης, από την οποία και τιμήθηκε για τα άρθρα του περί ομοσπονδιακής Ευρώπης.
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ
ο στουρναρασ ωσ κεφαλαιο τησ κεντροαριστερασ

Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΩΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Τον διοικητή της ΤτΕ κ. Γιάννη Στουρνάρα, ο Τσίπρας και η παρέα του τον βρήκαν στην θέση που είναι σήμερα και δεν μπορούσαν να τον αλλάξουν. Έπρεπε να δείξουν στοιχειώδη σοβαρότητα έναντι των δανειστών. Σήμερα, όμως, ο διοικητής είναι πρόβλημα για τα ανομολόγητα σχέδια του Τσίπρα και των κυκλωμάτων που έχουν ήδη δημιουργηθεί γύρω του.

Κατά πρώτο λόγο, θεωρούν ότι ο Γιάννης Στουρνάρας αποτελεί κεφάλαιο για την κεντροαριστερά και ως εκ τούτου θα είναι εμπόδιο για τον Τσίπρα να την διεμβολίσει. Με τον Γ.Στουρνάρα σε αρμούς της νομισματικής και οικονομικής εξουσίας, τα σχέδια Τσίπρα δυσκολεύουν αφάνταστα. Συνεπώς, πρέπει να «λασπωθεί» ο διοικητής της ΤτΕ –ο οποίος σημειώνουμε ότι είναι «κόκκινο πανί» και για το καραμανλικό κατεστημένο, που σήμερα στηρίζει σιωπηρώς αλλά σαφώς τους Συριζανέλ.

Από οικονομικής πλευράς, ο διοικητής της ΤτΕ είναι εμπόδιο και στα σχέδια των Τσίπρα-Παππά-Σπίρτζη και κάποιων άλλων να οικοδομήσουν, μέσω της Τράπεζας Αττικής, την δική τους χρηματοοικονομική διαπλοκή. Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, οι λασπολογικοί μηχανισμοί της φαιοκόκκινης εξουσίας έχουν από καιρό κινητοποιηθεί και βάλλουν μέσω Διαδικτύου κατά του διοικητή και της συζύγου του.

Εξάλλου, η τακτική αυτή εξυπηρετεί και την στρατηγική μίσους που εφαρμόζει η εξουσία –στρατηγική που θα παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις στον βαθμό που ο Τσίπρας θα βυθίζεται στον χείμαρρο των ψευδών του. Ψεύδη τα οποία θα μπορούσαν να γίνουν τσουνάμι στον βαθμό που η εξουσία είναι παντελώς ανίκανη να κυβερνήσει. Η διακυβέρνηση μίας χώρας σε κρίση απαιτεί γνώσεις και δεξιότητες, άγνωστες στον εσμό που εξαπάτησε και εξαπατά έναν λαό επιρρεπή στην δημαγωγία και την παραπλάνησή του.