Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΥΛΙΓΑΡΔΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΥΛΙΓΑΡΔΟΣ

Ο Κώστας Γ. Συλιγάρδος είναι δημοσιογράφος, απόφοιτος σχολής (ΙΕΚ) Δημοσιογραφίας, ΜΜΕ και Επικοινωνία της Αθήνας.
Υπήρξε αντιπρόεδρος της Παγκρήτιας Δημοσιογραφικής Ένωσης.
Εργάζεται στον χώρο των ΜΜΕ από το 1992 στην Αθήνα αλλά και στο Ηράκλειο.
Στην Κρήτη έχει εργαστεί στο Κρήτη Tv (ως το 2000) και ως σήμερα στην τηλεόραση Creta ως παραγωγός ενημερωτικών εκπομπών, και ως το 2009 ως Κεντρικός Παρουσιαστής του Δελτίου Ειδήσεων του σταθμού. Η συμπλήρωση των 28 χρόνων ραδιοφωνικής παρουσίας, τον βρίσκει στο Ράδιο Κρήτη όπου επιμελείται και παρουσιάζει την καθημερινή Εκπομπή «Πυξίδα» (11:00-12:30).
Έχει εργαστεί παράλληλα στον έντυπο τύπο σε εφημερίδες και περιοδικά για αρκετά χρόνια σε διάφορες θέσεις ευθύνης, και έχει εκδώσει ο ίδιος κλαδικά και θεματικά περιοδικά αλλά και ξενόγλωσσες εφημερίδες.
Σήμερα είναι επικεφαλής της δημοσιογραφικής ομάδας του Κρητικού ειδησεογραφικού site flashnews.gr στην Ανατολική Κρήτη και Δντης του θεματικού site holidaynews.
Συνεργάστηκε κατά διαστήματα ως υπεύθυνος αλλά και σύμβουλος σε εκδοτικές εργασίες καθώς και σε τμήματα επικοινωνίας ιδιωτικών φορέων, όπως Δντης Επικοινωνίας και Marketingσε αεροπορική εταιρία στην Ελλάδα,από το 2004-2011.
Έχει διδάξει δημοσιογραφία και ΜΜΕ σε παράρτημα Βρετανικού Πανεπιστημίου στην Ελλάδα και σε ΚΕΚ. Το 2014 ήταν ο μόνος Έλληνας δημοσιογράφος που βραβεύτηκε σε διεθνή διαγωνισμό δημοσιογραφίας με το Ευρωπαϊκό βραβείο δημοσιογραφίας από τον όμιλο Γκριμάλντι στην Ρώμη της Ιταλίας, για το ντοκιμαντέρ του "Θαλάσσιοι δρόμοι".
Το 2018 βραβεύτηκε στην Μόσχα ως ένας από τους δύο Έλληνες δημοσιογράφους για την παρουσία τους στον τύπο του τουρισμού της χρονιάς 2017.
Αρθρογραφεί σε site γνώμης και σε κλαδικά εξειδικευμένα περιοδικά στην Ελλάδα και στην Ιταλία.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΥΛΙΓΑΡΔΟΣ

Latest posts by ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΥΛΙΓΑΡΔΟΣ (see all)

ο αξιοτιμοσ κυριοσ κιμουλησ

Ο ΑΞΙΟΤΙΜΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ

Γελάει ο κόσμος με τις «καλλιτεχνάρες», «ιδεολόγους» ηθοποιούς και κάθε λογής τραγουδιστάδες και τραγουδοποιούς που είδαν φως και μπήκαν στο μαγαζί που κερνάει μπιρ παρά και βερεσέ, που ανταλλάσουν τα πιστεύω τους έναντι πινακίου φακής και που δεν έχουν κανένα ενδιασμό να ξεπουλούν τον κόσμο και το αυθόρμητο χειροκρότημα του που τους ανέδειξε.. για να μετέχουν στον θίασο που παριστάνει την κυβέρνηση και προσπαθεί να καταλάβει την εξουσία .

Ο αγαπητός Γιώργος Κιμούλης είναι ο τελευταίος (αλλά όχι και ο τελευταίος που θα παίξει στη σκηνή του ΣΥΡΙΖΑ) ο οποίος ανέβηκε στο τρένο και κατέβηκε από την συνείδηση μας.

Έτσι σύντροφοι, να αποκαλύπτεστε σιγά σιγά,και να γνωριζόμαστε καλύτερα. Δίφραγκο που πρέπει να εισπράξετε. Στην Ελλάδα είναι γεγονός ότι οι κοινωνικές διεκδικήσεις και οι «λαϊκοί αγώνες» ,ανέκαθεν χρησιμοποιούνταν ως όφελος ανάδειξης κάποιων συγκεκριμένων προσώπων που δρούσαν καιροσκοπικά.

Από την περίοδο της Αντίστασης, του Πολυτεχνείου αλλά και πολύ αργότερα…είναι γνωστά και τρανταχτά τα παραδείγματα με τα «παιδιά του λαού»που πληρώσαμε πανάκριβα και εξακολουθούμε να πληρώνουμε με πεταμένα λεφτά.

Φυσικά και δεν είναι όλοι.Φυσικά και οι πραγματικοί ήρωες είναι μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας και οποιαδήποτε συναλλάγη.

Τα τελευταία χρόνια ζήσαμε τους «αγανακτισμένους» στις πλατείες. Δείτε πόσοι από αυτούς είναι σήμερα στελέχη της κυβέρνησης-υπουργοί, Βουλευτές ή μετέχουν σε σχήματα διαχείρισης εξουσίας (Οργανισμοί – Διοικήσεις κλπ )

Τα τελευταία «φρούτα» που έβγαλε το «δέντρο» των ταλαντούχων και πονηρών αυτών τύπων μας προέκυψαν  από το κατάπτυστο δημοψήφισμα-ατύχημα. Καλλιτέχνες που θα συνεχίσουμε να τους απολαμβάνουμε με λίγο διαφορετική ιδιότητα και ρόλο αλλά με συγκεκριμένο σκοπό. Τον επηρεασμό της κοινής γνώμης, την προπαγάνδα, και ότι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί…

Αυτή η στρατηγική επιλογή του ίδιου του Μαξίμου με τις ευλογίες των κομμάτων του κυβερνητικού τόξου των ΣΥΡΙΖΑΝΕΞΕΛ κάτι μου θυμίζει …

Αχ τι; Τι μου θυμίζει , τι μου θυμίζει …βρε σύντροφοι;

Όπως και να ’χει, άξιος ο μισθός που θα σας καταβάλει το κράτος σε περίοδο που τα πάντα κόβονται (συντάξεις, μισθοί, επιδόματα) εκτός τις αμοιβές των δικαστών και λοιπών άμεσα ωφελουμένων από την κυβέρνηση.

Ιδεολογία και προπαγάνδα με το σακί και πάντα με το αζημίωτο. Ε σύντροφοι ;