Κατ’ επανάληψη το είχαμε υπογραμμίσει. Αν η παρούσα κυβέρνηση αποχωρήσει από την εξουσία, αυτό θα γίνει με τρόπο ανώμαλο. Υπό αυτή την έννοια, η σύντροφος του πρωθυπουργού κυρία Περιστέρα Μπαζιάνα, είπε μία μεγάλη αλήθεια. Ο κ. Αλέξης Τσίπρας και οι συν αυτώ δεν αρκούνται στο να ασκούν μόνον κυβερνητικό έργο. Θέλουν και την εξουσία. Επιδιώκουν, με άλλα λόγια, την αλλοίωση της κοινοβουλευτικής μας δημοκρατίας. Την θεωρούν «αστικό κατάλοιπο».

Έτσι, την ώρα που έρχεται στο προσκήνιο το σκάνδαλο Καμμένου με τα βλήματα της Σαουδικής Αραβίας. Την ώρα που είναι νωπή η μνήμη των τελευταίων συλλαλητηρίων, εμπλουτισμένες και με τα λόγια του Μίκη Θεοδωράκη κατά της Αριστεράς, η κυβέρνηση επιχειρεί τον αποπροσανατολισμό. Σε αγαστή συνεργασία με μέρος της Δικαιοσύνης, φέρνει στο προσκήνιο ένα θέμα, που κάθε άλλο απλό είναι.

ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Με αφετηρία μία υπόθεση που ξεκίνησε στις ΗΠΑ και είχε προεκτάσεις στην Ελλάδα, η κυβέρνηση προσπαθεί να κηλιδώσει –επιλεκτικά– συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα.

Προφανής στόχος να τονώσει την λαϊκή απογοήτευση έναντι της δημοκρατίας μας. Αυτός είναι ο κύριος στόχος της υπόθεσης Novartis. Η απαξίωση της δημοκρατίας μέσω συγκεκριμένων προσώπων.

Παράλληλα, ο κύριος πρωθυπουργός εμφανίζεται δημοσίως ως πρότυπο αρετής. Την ώρα που όλοι γνωρίζουμε ποιό είναι το δυσώδες περιβάλλον μέσα στο οποίο κινείται η κυβέρνηση των Συριζανελ.

Κορυφαίο στέλεχος της σημερινής κυβέρνησης, στις παραμονές των εκλογών τού 2015, αποτιμώντας στο πρόγραμμα του Σύριζα την κατάσταση στην Ελλάδα έγραφε:

«Το πραγματικό πολιτικό δίλημμα που έχει να αντιμετωπίσει η Αριστερά σήμερα είναι αν θα επιτρέψει την παλινόρθωση του αστικού πολιτικού συστήματος στην χώρα. Ή αν θα δώσει συσπειρωμένη τον αγώνα για την απεμπλοκή από τον νεοφιλελευθερισμό και την μνημονιακή πολιτική της λιτότητας και από κυβερνητική θέση»!!!

Πολύ σωστά λοιπόν ο Γιώργος Παπαχρήστος επισημαίνει στα Νέα

«Έχω την αίσθηση ότι όλα αυτά που παρακολουθούμε, και έχουν το όνομα Novartis, και αύριο ένα άλλο όνομα, και μεθαύριο κάτι άλλο, δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία απάντηση στο ερώτημα «αν θα επιτρέψει (η Αριστερά) την παλινόρθωση του αστικού πολιτικού συστήματος στην χώρα». Και πιστεύω ότι το έργο αυτό θα το δούμε να επαναλαμβάνεται διαρκώς από εδώ και στο εξής. Με καινούργιες συνέχειες, απλώς…».

Η ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΤΗΚΕ

Για την ιστορία επισημαίνουμε ότι οι «λασποπαραγωγοί» της κυβέρνησης και τα στελέχη μάρτυρες της Novartis, στην σπουδή τους να μοντάρουν την όλη ιστορία, «ξέχασαν» μία λεπτομέρεια:

Αυτήν που λέει ότι από το 2006 έως το 2013 την ευθύνη για τις τιμές των φαρμάκων είχε το υπουργείο Εμπορίου και όχι το υπουργείο Υγείας.

Είναι αδύνατον, κατά συνέπεια, υπουργοί Υγείας την περίοδο αυτή να έχουν υπογράψει αποφάσεις για την τιμή φαρμάκων. Και καλά, στην περίπτωση αυτή να δεχθούμε την ελαφρότητα της κυβέρνησης. Η Δικαιοσύνη, δεν θα είχε χρέος να ψάξει το όλο θέμα λίγο παραπάνω;

ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΑΣΠΟΘΎΕΛΛΑ

Κατά τα λοιπά, το σκάνδαλο Novartis είναι υπαρκτό και, όπως είπαμε, έχει αφετηρία τις ΗΠΑ. Όπως γράφει ο Γιώργος Παπαχρήστος:

«Εκεί μίλησαν στελέχη της εταιρείας στις Αρχές, προκειμένου να διαπραγματευθούν την δική τους ασυλία. Εκεί έδωσαν στοιχεία, ονόματα, διευθύνσεις και τα υπόλοιπα. Άλλα στελέχη της εταιρείας στην Ελλάδα μίλησαν στις δικές μας Αρχές επί του ιδίου θέματος. Μετά πήγαν οι Εισαγγελείς Διαφθοράς στις ΗΠΑ, παρέλαβαν τα στοιχεία που είχαν δώσει οι Αμερικάνοι, έπειτα επέστρεψαν στην Ελλάδα με τα στοιχεία –δηλαδή, δεν είναι made in Greece το σκάνδαλο. Made in USA είναι το σκάνδαλο. Άρα αν υπάρχει θέμα αυτό είναι το θέμα της επικοινωνιακής διαχείρισης της υπόθεσης από την κυβέρνηση προς πολιτική εκμετάλλευση. Για να ξέρουμε τί λέμε, δηλαδή.

ΡΙΣΚΟ ΜΕΓΑΛΟ H NOVARTIS

Και κάτι ακόμη:

Η ευκολία με την οποία «τσουβαλιάζονται» δύο πρώην πρωθυπουργοί, οι κ.κ. Σαμαράς και Πικραμμένος, και ο Επίτροπος της χώρας στην ΕΕ Δημ. Αβραμόπουλος, σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι όποιος το αποφάσισε ελαφρά τη καρδία, να εύχεται να είναι ισχυρά τα στοιχεία. Γιατί πήρε μεγάλο ρίσκο. Πολύ μεγάλο…

«Εκτιμώ ότι θα συσταθεί προανακριτική επιτροπή. Οι εργασίες της οποίας, δεδομένου και του όγκου των στοιχείων, θα κρατήσουν – αλήθεια, πόσο θα κρατήσουν; Απάντηση: μέχρι τότε που θα αποφασίσει ο Τσίπρας να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές. Για να κάνει εκλογές πιστεύοντας ότι (θα) έχει σε ομηρεία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με προφανή στόχο να τις κερδίσει. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, οι επόμενοι μήνες θα είναι βουτηγμένοι στην λάσπη».

Όντως μιλάμε για πολύ λάσπη, η οποία αναπόφευκτα θα πάρει αμπάριζα και τους εμπνευστές της.

Ας μη ξεχνά το πολιτικό μειράκιον που υποδύεται τον πρωθυπουργό, ότι οι αυτόκλητοι «σωτήρες» και άλλοι Ροβεσπιέροι συνήθως δεν τελειώνουν καλά.

Και στην Ελλάδα, παραμένει εκκρεμής ένας λογαριασμός 100δισ. ευρώ περίπου. Αυτά του πρώτου εξαμήνου 2015, που ξεπερνούν κατά πολύ τα καταγγελλοόμενα από κάποιους καραγκιόζηδες 40 εκατ. ευρω της Novartis.

* Το σκίτσο είναι του Θοδωρή Μακρή

Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο του Αθανάσιου Παπανδρόπουλου στο new deal

Προηγούμενο άρθροNOVARTIS: Η ΠΙΟ ΑΥΤΑΠΟΔΕΙΚΤΗ ΣΚΕΥΩΡΙΑ
Επόμενο άρθροΤΟ ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Αθανάσιος Χ. Παπανδρόπουλος, γόνος επιχειρηματικής και δημοσιογραφικής οικογένειας των Πατρών (Νεολόγος Πατρών, 1879-1973), γεννήθηκε στο Ψυχικό το 1941 και φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια δημοσιογραφικής καρριέρας. Οικονομολόγος και ειδικός σε θέματα επικοινωνίας, έχει τιμηθεί με 42 δημοσιογραφικά βραβεία και είναι Ιππότης της Τιμής της Γαλλικής Δημοκρατίας, της Ουγγαρίας και της Πολωνίας. Εργάστηκε 30 χρόνια στον Οικονομικό Ταχυδρόμο και σε άλλα έντυπα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και συνεργάστηκε με γνωστές εφημερίδες και εξειδικευμένα περιοδικά. Σήμερα αρθρογραφεί στις εφημερίδες Εστία, Ναυτεμπορική και είναι σύμβουλος στο περιοδικό Μάνατζερ της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων. Επίσης, παρουσιάζει την εκπομπή «Δρόμοι της Ανάπτυξης» στο οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι Sbc. Είναι επίτιμος διεθνής πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και διοικητικός πρόεδρος του ελληνικού τμήματός της, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Συντακτών Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και χρημάτισε επί εξαετία πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Τύπου. Από το 2002 είναι μέλος της Γερουσίας για την Ένωση της Ευρώπης, από την οποία και τιμήθηκε για τα άρθρα του περί ομοσπονδιακής Ευρώπης.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.