Τον Παγκοσμίου φήμης καθηγητή Παιδιατρικής και διευθυντή της Α Παιδιατρικής κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ Γεώργιο Χρούσο έχει προσκεκλημένο στην τηλεόραση του Αχελώου και στην εκπομπή  Ανοιχτές Σελίδες την Παρασκευή στις 22.15 μετά το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του σταθμού.

Ο κ. Χρούσος έχει λάβει πολυάριθμα διεθνή βραβεία για το έργο του. Το 2011 τιμήθηκε με το Αριστείο Μποδοσάκη και την Διακεκριμένη Έδρα Τζών Κλούγκε στην Τεχνολογία και Κοινωνία, Βιβλιοθήκη του Κογκρέσσου, Ουάσινγκτων, ΗΠΑ. Το 2014 τιμήθηκε με το Fred Conrad Koch Award, το ύψιστο της βραβείο της US Endocrine Society. Είναι εκλεγμένο μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Ιατρικής των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών (Academia Europaea, London, UK).

Ο κ Χρούσος μιλάει  για τις  επιπτώσεις του Στρές στην υγεία μας

Για τις  μελέτες που έχει κάνει για το Στρέ.

Εάν  μπορεί το Στρές να καταπολεμηθεί και πώς.

Για την αποψή του για τα χάπια που χρησιμοποιούνται για το Στρές.

Εάν χρειαζόμαστε λίγο στρές  και εάν ναι ποιό.

Εάν από τις  δυσκολίες μπορούν να υπάρχουν ωφέλη.

Για το παρεμβατικό του πρόγραμμα στην μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Αν  η Παιδιατρική γνωρίζει τον άνθρωπο και η Ενδοκρινολογία  τις  συμπεριφορές.

Για τιε διαταραχές της Διατροφής , το μεταβολικό σύνδρομο, τα αυτοάνοσα  νοσήματα, τις  διαταραχές του ύπνου  και τα ψυχοσωματικά νοσήματα.

Εάν έχουν ζητήσει ποτέ από το Υπουργείο Υγείας τα φώτα του.

Πώς αποφάσισε και ήλε στην Ελλάδα  έχοντας Παγκόσμια Καριέρα.

Για το Συγγραφικό του έργο.

Για την ενσυναίσθηση  και Συμπόνοια την εποχή της Κρίσης.

Γιατι ο κάθε άνθρωπος είναι μια μοναδικότητα.

Τι Πίστευε ο Πλάτωνας.

Τι Πίστευε ο Αριστοτέλης.

Ποιά  η διαφορά μεταξύ Πλάτωνα και Αριστοτέλη.

Πώς μπορούμε να έχουμε Αυτοσυνείδηση και άλλα πολλά.

Previous articleΜΑΚΡΟΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
Next articleΚΙΝΑ ΕΛΛΑΔΑ: ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΠΑΠΑΔΙΟΝΥΣΙΟΥ
Ο Αχιλλέας Παπαδιονυσίου γεννήθηκε στην Πάτρα το 1952. Από το 1979 ασχολήθηκε με τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας. Ξεκίνησε συνεντεύξεις στο ραδιοφωνικό σταθμό Μεσολογγίου με ανεγνωρισμένους ηθοποιούς-ζωγράφους-συνθέτες, τραγουδιστές. Από το 1991 ξεκινάει εκπομπή στην ιδιωτική τηλεόραση με συνεντεύξεις με προσωπικότητες από τον χώρο της επιστήμης, της Τέχνης, της Ιατρικής και του Πολιτισμού, παίρνοντας συνεντεύξεις ανθρώπων με Παγκόσμια εμβέλεια όπως του Κρίστιαν Μπάρναρντ, Μαγκτί Γιακούμπ, Ανδρέα Τζάκη, Ζακλίν Ντε Ρομιγύ, του Νομπελίστα Κούντερ Μπλόμπελ, Μάριου Πλωρίτη. Λυκούργου Καλλέργη, Άννα Συνοδινού και άλλων. Παραλλήλως διοργανώνει εκδηλώσεις τιμητικές για τον Κρίστιαν Μπάρναρντ, Σταύρο Καλλέργη, Θόδωρο Γιογκαράκη, συνέδρια με ΄θεμα Τουρισμός Πολιτισμός, και Ολυμπισμός-Τουρισμός-Πολιτισμός. Και πρίν 2 χρόνια εκδόθηκε βιβλίο του με τίτλο//Συναντήσεις με Προσωπικότητες// που είχε μεγάλη απήχηση και έχει παρουσιασθει σε Αθήνα Ξενοδοχείο ATHENS LEDRA MARRIOTT, Αίθουσα Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, Θεσσαλονίκη Αίθουσα Νομαρχιακού Συμβουλίου, Βόλος Κινηματοθέατρο Αχίλλειον, Λάρισσα, Αγρίνιο Ξενοδοχείο IMPERIAL,Πάτρα Ξενοδοχείο PATRA PALACE για φιλανθρωπικό σκοπό. Στην παρουσίαση του βιβλίου του συνεργάσθηκαν πολλοί Σύλλογοι, μεταξύ αυτών Ο Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός, ο Φυσιολατρικός Σύνδεσμος Πατρών, Επίσης η Νομαρχία Θεσσαλονίκης, η Νομαρχία Αχάιας,η Νομαρχία Μαγνησίας, η Νομαρχίας Αιτωλοακαρνανίας, ο Δήμος Αγρινίου. Για το βιβλίο του Αχιλλέα Παπαδιονυσίου μίλησαν από το χώρο της Επιστήμης , ο Πρύτανης του Μετσοβείου Πολυτεχνείου κ Κώστας Μουτζούρης, ο Καθηγητής του Εθνικού Δικαίου κ Σταμάτης Γεωργούλης, ο καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου κ Γεώργιος Χατζηκωνσταντίνου, η πρώτη Γυναίκα Πρύτανης και Πρόεδρος του Ιδρύματος Δημήτρη και Μαρίας Δελιβάνη κ Μαρία Νεγρεπόντη Δελιβάνη,η Εθνολόγος κ Τσάβες Λίλα, ο κ Γιώργος Λογοθέτης Πανεπιστημιακός-Δημοσιογράφος και Δήμαρχος Απολλωνείων Λευκάδος, ο Φυσικοθεραπευτής κ τέως Διοικητής των Νοσοκομείων Ληξουρίου και Αργοστολίου

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.