Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους δικαιώνει τα θύματα της Marfin

Η Κέλλυ Κοντογεώργη καταγράφει μια απόφαση σταθμό που δικαιώνει τους συγγενείς των θυμάτων της Marfin. Δέκα χρόνια μετά το τραγικό συμβάν, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους απεφάνθη ομόφωνα για την παραίτηση του Δημοσίου από τις τέσσερις αιτήσεις αναίρεσης που είχε ασκήσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας. new deal
Η Κέλλυ Κοντογεώργη καταγράφει μια απόφαση σταθμό που δικαιώνει τους συγγενείς των θυμάτων της Marfin. Δέκα χρόνια μετά το τραγικό συμβάν, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους απεφάνθη ομόφωνα για την παραίτηση του Δημοσίου από τις τέσσερις αιτήσεις αναίρεσης που είχε ασκήσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας. new deal

Η Κέλλυ Κοντογεώργη καταγράφει μια απόφαση σταθμό που δικαιώνει τους συγγενείς των θυμάτων της Marfin. Δέκα χρόνια μετά το τραγικό συμβάν, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους απεφάνθη ομόφωνα για την παραίτηση του Δημοσίου από τις τέσσερις αιτήσεις αναίρεσης που είχε ασκήσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.


Επιτέλους, η ουσία πέρα από την γραφειοκρατία!

Σε πλήρη ολομέλεια το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους απεφάνθη ομόφωνα για την παραίτηση του Δημοσίου, από τις τέσσερις αιτήσεις αναίρεσης που είχε ασκήσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την υπόθεση της Marfin.

Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους αποζημιώνει…

Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους έπραξε το ηθικό του καθήκον. Εξόντωσε το τέρας της γραφειοκρατίας με μια ιστορική απόφαση ομοφωνίας. Με 68-0 των μελών του, το Ελληνικό Δημόσιο, ως ελάχιστο δείγμα ηθικής υποχρέωσης, παραιτείται από την αναίρεση που αφορά την αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων της Marfin.

Αυτό σημαίνει ότι οι συγγενείς των θυμάτων της Marfin θα μπορούν να εισπράξουν το ποσό της αποζημίωσης που επιδικάστηκε από το Εφετείο και ανέρχεται σε 2,24 εκατομμύρια ευρώ.

Οι αντιδράσεις ήταν πολλές στο άκουσμα της είδησης. Το ελληνικό Δημόσιο είχε ζητήσει από το Συμβούλιο Επικρατείας να αναιρέσει την απόφαση με την οποία επιδικάστηκαν από το Εφετείο αποζημιώσεις συνολικά 2.24 εκατομμυρίων ευρώ στις οικογένειες των θυμάτων και των 24 εργαζόμενων του υποκαταστήματος. Υπενθυμίζεται η έφεση του Νομικού Συμβούλιου του Κράτους επί ΣΥΡΙΖΑ το 2018 για δικαιώσεις συγγενών θυμάτων της Marfin, και την αναίρεση επί των αποφάσεων το 2019 επί ΝΔ.

Ποιος ευθύνεται για το έγκλημα;

Η είδηση σήμερα είναι, πως έχουν περάσει 10 χρόνια και ο κρατικός μηχανισμός δεν έχει καταφέρει να απαντήσει στο βασικό ερώτημα: Ποιοι ευθύνονται για αυτό το έγκλημα.

Η είδηση είναι σήμερα, πως οι συγγενείς των θυμάτων θα αποζημιωθούν. Αλλά δεν θα δικαιωθούν.

Θα αναρωτηθεί κανείς… Χρειαζόταν να παρέμβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Έπρεπε για να αποζημιωθούν να μιλήσει ο Πρωθυπουργός; Το «ελάχιστο δείγμα ηθικής υποχρέωσης» του Δημοσίου προς τους τρεις υπαλλήλους που έχασαν τη ζωή τους τον Μάιο μόνο αυτός το αντιλήφθηκε;

Ηθική υποχρέωση απέναντι στα θύματα

Τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του κράτους έχουν υποχρέωση να υποστηρίζουν τα συμφέροντα του Δημοσίου. Άρα να φτάνουν μέχρι τέλους τις υποθέσεις. Υπάρχει κίνδυνος να κατηγορηθούν ακόμα και για παράβαση καθήκοντος αν δεν το κάνουν. Χθες όμως ομόφωνα εκτέλεσαν την ηθική υποχρέωση που είχε η Πολιτεία. Να αποζημιώσει τις οικογένειες των θυμάτων.

Τώρα αναμένουμε από την πλευρά της πολιτείας και την νομική δικαίωση στη μνήμη των θυμάτων που χάθηκαν τόσο άδικα…

Previous articleΜε τόσο χρήμα ελικόπτερο θα τρόμαζε και ο Κέϋνς
Next articleΠαιδεία, πανεπιστήμια και άδειοι… τενεκέδες!
Η Κέλλυ Κοντογεώργη είναι δημοσιογράφος με μακρά πορεία στον χώρο. Από 2004 έως και σήμερα εργάζεται στον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής καλύπτοντας το κοινοβουλευτικό - πολιτικό ρεπορτάζ ενώ τα τελευταία 3 χρόνια παρουσίασε την καθημερινή ζωντανή εκπομπή «ΠΡΩΙΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ» όπου βουλευτές και υπουργοί σχολίαζαν θέματα πολιτικής και κοινοβουλευτικής επικαιρότητας. Από το 2015 ασχολείται ως Media Manager με την επικοινωνία, προβολή και προώθηση news-project. Από 2002 – 2006 παρουσίαζε την εκπομπή ΜΕ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ των Ενόπλων Δυνάμεων. Από το 2012 μέχρι το 2016 συνεργάστηκε με την οικονομικό-πολιτική εφημερίδα ΕΠΕΝΔΥΣΗ την εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, και τον ραδιοφωνικό σταθμό ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΆ 90,1. Σε μια εποχή γόνιμη και δημιουργική από το 1993 έως 1995 εργάστηκε στο Υπουργείο Τύπου και Μέσων Ενημέρωσης. Ενώ την επόμενη δεκαετία απέκτησε μεγάλη ραδιοφωνική εμπειρία (ΚΛΙΚ FM, STATUS, ALPHA radio) στην σύνταξη και εκφώνηση ειδήσεων αλλά και τηλεοπτική (STAR channel, ALPHA TV, TEMPO, NET και MEGA channel) καλύπτοντας ελεύθερο, οικονομικό, στρατιωτικό ρεπορτάζ αλλά και ως αρχισυντάκτρια ενημερωτικών εκπομπών.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.