Πάνω από 52% των Γάλλων επικροτούν την μεταρρυθμιστική πολιτική και τον φιλοευρωπαϊσμό του Εμμανουέλ Μακρόν.

Η τελευταία επίσημη δημοσκόπηση στην Γαλλία είναι εύγλωττη. Η δημοτικότητα του νέου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν βρίσκεται στα ύψη, ήτοι ξεπερνά το 52%, ποσοστό που λέει πολλά. Πριν απ’ όλα, επιβεβαιώνει ότι ο λαϊκισμός υποχωρεί σημαντικά στην γαλλική πολιτική σκηνή και ήδη το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λε Πεν βρίσκεται σε κάθετη πτώση.

Αλλά ούτε και ο αριστερός δημαγωγός Ζαν-Λυκ Μελανσόν έχει πάρει τα πάνω του. Η δημοτικότητά του δεν ξεπερνά το 10%, ποσοστό που τον υποχρεώνει να προσέχει τί λέει και πώς το λέει.

Ο ΜΑΚΡΌΝ ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΟΣΑ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ

Γιατί, όμως, αυτή η σημαντική επίδοση για τον Γάλλο πρόεδρο; Απαντώντας στην σχετική ερώτηση Γάλλου συναδέλφου του τηλεοπτικού καναλιού FR2, ο Εμμανουέλ Μακρόν μεταξύ άλλων τόνισε.

«Οι Γάλλοι με έφεραν στην εξουσία για να πραγματοποιήσω αυτά που τούς έλεγα προεκλογικά. Ε, λοιπόν, αυτό κάνω. Εφαρμόζω ένα πρόγραμμα μεταρρυθμιστικό και προετοιμάζω μαζί με τους συνεργάτες μου μία μεγάλη Γαλλία για το μέλλον… Προετοιμάζω την Γαλλία που θα παίξει πρωτεύοντα ρόλο στην Ευρώπη και θα έχει ηγετικό ρόλο σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως για παράδειγμα στο επίπεδο της κλιματικής αλλαγής… Δίπλα μου δεν έχω υπουργούς που ανέλαβαν καθήκοντα για την καρέκλα.

Οι υπουργοί της κυβέρνησής μου πονάνε αυτό που κάνουν. Αγωνιούν να το κάνουν όσο καλύτερα γίνεται και να είναι χρήσιμοι για τους Γάλλους… Θέλουμε επίσης μία Ευρώπη υπεύθυνη, δημιουργική και σεβαστή. Από την άποψη αυτή, η Γαλλία ήδη αναλαμβάνει σοβαρές πρωτοβουλίες και πιστεύει ότι θα πετύχει τους στόχους της … Θέλω τους Γάλλους υπερήφανους και δημιουργικούς στον κόσμο που αναδύεται και που είναι αυτός της γνώσης και της εφευρετικότητας».

ΗΧΗΡΗ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΤΩΝ «ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΩΝ»

Για τις «διάφορες Κασσάνδρες» που προέβλεπαν καταποντισμό του Εμμανουέλ Μακρόν λόγω των αλλαγών που ήδη προωθεί στις εργασιακές σχέσεις, η τελευταία δημοσκόπηση αποτελεί ηχηρή διάψευση.

«Την πολιτική του Γάλλου προέδρου ακολουθεί η Γαλλία της δημιουργικής προκοπής, της φιλοδοξίας να ξεφύγει η χώρα από συντεχνιακές καταστάσεις και ξεπερασμένες αντιλήψεις», δήλωσε ο Φραντζ-Ολιβιέ Γκισμπέρ, αρθρογράφος του περιοδικού Λε Πουέν, ο οποίος με 40 και πλέον χρόνια δημοσιογραφικής εμπειρίας πίσω του σίγουρα ξέρει πολύ καλά τί λέει.

Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο του Αθανάσιου Παπανδρόπουλου στο new deal

Προηγούμενο άρθροΠΩΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΝΙΚΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
Επόμενο άρθροΚΟΜΦΟΥΚΙΟΣ: ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Αθανάσιος Χ. Παπανδρόπουλος, γόνος επιχειρηματικής και δημοσιογραφικής οικογένειας των Πατρών (Νεολόγος Πατρών, 1879-1973), γεννήθηκε στο Ψυχικό το 1941 και φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια δημοσιογραφικής καρριέρας. Οικονομολόγος και ειδικός σε θέματα επικοινωνίας, έχει τιμηθεί με 42 δημοσιογραφικά βραβεία και είναι Ιππότης της Τιμής της Γαλλικής Δημοκρατίας, της Ουγγαρίας και της Πολωνίας. Εργάστηκε 30 χρόνια στον Οικονομικό Ταχυδρόμο και σε άλλα έντυπα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και συνεργάστηκε με γνωστές εφημερίδες και εξειδικευμένα περιοδικά. Σήμερα αρθρογραφεί στις εφημερίδες Εστία, Ναυτεμπορική και είναι σύμβουλος στο περιοδικό Μάνατζερ της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων. Επίσης, παρουσιάζει την εκπομπή «Δρόμοι της Ανάπτυξης» στο οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι Sbc. Είναι επίτιμος διεθνής πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και διοικητικός πρόεδρος του ελληνικού τμήματός της, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Συντακτών Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και χρημάτισε επί εξαετία πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Τύπου. Από το 2002 είναι μέλος της Γερουσίας για την Ένωση της Ευρώπης, από την οποία και τιμήθηκε για τα άρθρα του περί ομοσπονδιακής Ευρώπης.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.