Διαβάζω πρωτοσέλιδο στην »Εφημερίδα των Συντακτών»: άρθρο »μανιφέστο» του Κώστα Λαλιώτη για μια αντι-νεοφιλελεύθερη στρατηγική της Κεντροαριστεράς. Με ενδιαφέρον παίρνω την εφημερίδα. Με παραπέμπει σε ιστοσελίδα, the caller.gr. Και εκεί βρίσκομαι μπροστά σε μια απολογία υπέρ του Ανδρέα Παπανδρέου. Κατανοητό, θεμιτό. Ένας συνεργάτης του τον υπερασπίζεται. Εγείρονται όμως ερωτήματα:

Μπορεί ο υπερασπιστής να εμφανίζεται απολύτως ανυποψίαστος για το κλίμα σύγκρουσης και το πνεύμα διακυβέρνησης της εποχής; Έχει ακουστά για παράδειγμα τί ήταν και πως λειτούργησαν »οι πρασινοφρουροί»; Αυτός ο ανθρωπολογικός τύπος που είναι προϊόν του σπορέα της κρίσης, του Ανδρέα Παπανδρέου; Που ποτέ δεν τους αποδοκίμασε; Μπορεί ένας απολογητής μιας εποχής να αγνοεί το παρόν; Και πως εκείνη η εποχή συνδέεται με το σήμερα; Αρκούν οι αριθμοί και ο υπεροπτικός λόγος για την εις βάθος κατανόηση μιας εποχής; ή είναι η πολιτική της φιλοσοφία που την ορίζει; Μπορεί ο ανυποψίαστος απολογητής να κρύβεται πίσω από την Δεξιά για να μην διατυπώσει γνώμη για το κυβερνητικό σχήμα σήμερα;

Ασφαλώς μπορεί.

Και εμείς, όλοι εμείς, σε μια εποχή που η χώρα βρίσκεται στην έρημο μπορούμε να λέμε: Κοιτάζουμε μπροστά. Και δεν ξεχνάμε την επαναστατική πρόταση του Ιησού.

Previous articleΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ
Next articleΑΓΟΡΑ ΤΠΕ: ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΤΟΥ 2017 ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΟΥ 2018
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΣΟΥΛΗΣ
Ο Λευτέρης Κουσούλης γεννήθηκε στην Ελίκα Λακωνίας το 1952. Γυμνάσιο στη Σπάρτη. Λύκειο στους Μολάους. Σπούδασε στην Πάντειο και στη Γαλλία, στη Νίκαια, την πολιτική και τα φαινόμενα εξουσίας. Από τα φοιτητικά του χρόνια, έχει ιδιαίτερα ασχοληθεί με τη μελέτη των μηχανισμών κοινωνικής και πολιτικής επιρροής. Οδηγός του επιστημονικού προβληματισμού του είναι η πρόταση: «Ιερή είναι μόνο η ελευθερία». Εργάστηκε λίγα χρόνια ως ωρομίσθιος καθηγητής. Από το 1995 εργάζεται στο χώρο του στρατηγικού σχεδιασμού και της επικοινωνίας με την εταιρεία «Λέγειν & Πράττειν». Συμμετείχε στην εκδοτική πρωτοβουλία «Το Πέρασμα», που στο σύντομο βίο της εξέδωσε 15 τίτλους. Ο Λευτέρης Κουσούλης, αρθρογραφεί συχνά στον Τύπο καθώς και στο Διαδίκτυο, τόσο για την πολιτική, όσο και για άλλες καθημερινές πλευρές της ύπαρξης.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.