Το βιβλίο της Φωτεινής Φραγκούλη «Εφτά ορφανά μολύβια… εφτά ιστορίες», σε εικονογράφηση Φωτεινής Στεφανίδη, το οποίο κυκλοφόρησε από τα «Ελληνικά Γράμματα» τον Οκτώβριο του 2008, κέρδισε το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου 2009, εξ ημισείας με το βιβλίο «Η προφητεία του κόκκινου κρασιού» της Λότης Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου (εκδ. Πατάκη).

Το «Εφτά ορφανά μολύβια… εφτά ιστορίες» είναι το όγδοο βιβλίο της Φωτεινής Φραγκούλη, το οποίο συνθέτουν εφτά ιστορίες θαυμαστές και πολύχρωμες, εφτά ορφανά και γενναία μολύβια που τις καταγράφουν για να περισώσουν πολύτιμες στιγμές και ακριβά μυστικά της ζωής.

Οι ιστορίες εμφανίζονται αυτοτελείς, ωστόσο η μία συνδέεται με την άλλη, είτε με την αφήγηση είτε με τα πρόσωπα και τους ρόλους. Όλες μαζί πλάθουν μια σπονδυλωτή εικονοποιία που εμπεριέχει υποδόριο χιούμορ και ποιητικότητα, για να αναδείξει βαθύτερα νοήματα, σύγχρονα και διαχρονικά.

Η εικονογράφηση της επίσης πολυβραβευμένης Φωτεινής Στεφανίδη αποτελεί μια παράλληλη διήγηση προσφέροντας ένα εξαιρετικό ταξίδι στη φαντασία.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.