Παρατηρεί κανείς τις πρώτες κινήσεις των στελεχών της κυβέρνησης με το που μπήκαμε στο 2018. Διαπνέονται είτε από υπέρμετρο άγχος για τα πεπραγμένα τους. Είτε από ιδεοληπτική αλαζονεία να επιβάλλουν τις παρωχημένες απόψεις τους. Καταλαβαίνουν ότι ο χρόνος στην κλεψύδρα τελειώνει, και η κυβέρνηση είναι σε αποδρομή.

ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΜΕ ΜΠΑΖΙΆΝΑ

  • Ο Κος Τσίπρας ζει το τρομακτικό άγχος του ψεύτη που τον κατάλαβαν όλοι. Βγάζει μπροστά το πιο συμπαθές πρόσωπο που διαθέτει για να αλλάξει την εικόνα του. Χαμένος κόπος. Τα λεγόμενα της συντρόφου τους κας Μπαζιάνα καταδεικνύουν την ανησυχία του. Το πάλαι ποτέ επικοινωνιακό του πλεονέκτημα, έχει μετατραπεί σε μπούμερανγκ, σε αχίλλειο πτέρνα του. Όπου και εάν γυρίσει κανείς, μία λέξη ακούγεται για τον Πρωθυπουργό: «Ψεύτης»! Ό,τι και εάν λέει πλέον, ό,τι και εάν εξαγγέλλει, δεν ακούγεται.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΓΑΒΡΌΓΛΟΥ

  • Ο Υπουργός Παιδείας κος Γαβρόγλου απαγορεύει στους μαθητές να ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Ζει το όνειρό του ως Ανατολικογερμανός ή Ιρανός την εποχή του Χομεινί. Ξαναζούμε νοοτροπίες παλαιού κομμουνιστικού μπλοκ. Τότε που ο κόσμος εκεί δεν μπορούσε να ταξιδέψει μην τυχόν και παρασυρθεί από τις σειρήνες του καπιταλισμού. Ας θυμηθούμε μόνον πόσες καριέρες καλλιτεχνών, αθλητών και επιστημόνων καταστράφηκαν γιατί δεν μπορούσαν να φύγουν στην Δύση. Ας ζήσει την ιδεοληψία μόνος του, χωρίς τα παιδιά μας.

Ο ΤΣΊΠΡΑΣ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΑΠΟΔΡΟΜΗ

  • Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κος Κοντονής, με τις δηλώσεις του για δίκη των Τούρκων αξιωματικών στην Ελλάδα, και τις νομικές ακροβασίες που περιγράφει, θα μας κάνει να ξεχάσουμε και τα νομικά που ξέρουμε. Ξεχειλίζει το άγχος της κυβέρνησης να βρει μια νομική φόρμουλα για να παραδώσει τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς στον Ερντογάν. Άλλωστε εκείνος ισχυρίζεται ότι του το υποσχέθηκαν, και κανείς δεν τολμά να τον διαψεύσει…

Ο ΜΟΥΖΆΛΑΣ ΤΟΥ Α ΛΑ ΚΑΡΤ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ

  • Ο Υπουργός Μετανάστευσης κος Μουζάλας δήθεν αγωνίζεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ασκεί, ωστόσο, αίτηση ακύρωσης κατά απόφασης χορήγησης ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό. Σάββατο Βράδυ, σε αστυνομικό τμήμα, γεγονός πρωτοφανές στα νομικά χρονικά. Τέτοια σπουδή πάντως δεν επέδειξε ποτέ για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης προσφύγων, αλλά και Ελλήνων στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Αποδεικνύεται, πάντως, από τα ανωτέρω γεγονότα, ότι τα στελέχη της κυβέρνησης διαπνέονται από άγχος. Γιατί ο χρόνος τους τελειώνει. Σπεύδουν να υλοποιήσουν τις ιδεοληψίες τους, ενώ επιδεικνύουν ανθρωπισμό και δικαιωματισμό a la carte. Υποκύπτουν στον μεγάλο φόβο τους έναντι της Τουρκίας, αλλά και στον ακόμη μεγαλύτερο φόβο τους, αυτόν της απώλειας της εξουσίας.

Το σκίτσο είναι του Θοδωρή Μακρή

Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο του Γιάννη Σαμέλη στο new deal

1 COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.